LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Noaptea Muzeelor e unul dintre evenimentele de weekend care te poate scoate din casă. Un festival de film și unul culinar sau un concert pot fi, de asemenea, motive bune să îți faci planuri pentru weekend. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1. Noaptea Muzeelor 2023 

  noaptea muzeelor 2023 facebook
  Vor fi multe muzee deschise pe timp de seară în București

  Unul dintre cele mai importante evenimente de weekend, Noaptea Muzeelor a ajuns la ediția cu numărul 19 și are loc sâmbătă, 13 mai. Evenimentul va aduce publicului expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte și tururi interactive. 

  Vor fi organizate sute de evenimente speciale în muzee și case memoriale, galerii de artă, institute și centre culturale, rezidențe, saloane și studiouri creative, spații ale memoriei, castele, cetăți, mori, teatre, biblioteci sau case ale experimentelor, străzi și palate din toată țara. 

  Iată o parte dintre muzeele și spațiile culturale și creative pe care le poți vizita în București: ARCUB, Art Safari, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Casa Artelor Dinu Lipatti, Colecția de Automobile Țiriac, Fundația Calea Victoriei, Galeria Galateca, Muzeul Copiilor, Muzeul Fotbalului, Muzeul Național de Artă Contemporană etc. 

  Lista completă aici

  Anul acesta, în premieră, muzee din Republica Moldova s-au alăturat proiectului, pentru o ediție comună cu România a Nopții Muzeelor. 

  2. The Mono Jacks live la Sala Palatului

  Vineri seara, înainte să vizitezi sâmbătă la muzeele Bucureștiului, poți să mergi la un concert special la Sala Palatului. The Mono Jacks concertează pentru prima dată la Sala Palatului cu ocazia lansării noului lor album. 

  The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Piese ca „1000 de DA”, „Un sfert de secundă” sau „Infinit” au intrat repede în conștiința iubitorilor de muzică și sunt cântate la unison în concerte sold out din toate colțurile țării. The Mono Jacks au lucrat neobosit la muzică nouă, iar cel de-al patrulea album de studio este o colecție de cântece scrise în ultimii trei ani. 

  „În perioada în care nu puteam concerta, mersul la sala de repetiții a fost o formă de eliberare, soluția noastră de a sta aproape de muzică, dar și felul în care a început să prindă contur noul nostru album. Cele trei single-uri lansate deja – Aici acum, Spune și Undeva -, povestesc despre frământările comune, căutările, dorința noastră a tuturor de a un sens lucrurilor pe care le trăim”, spune Doru Trăscău, solistul trupei. 

  Poți să iei bilete de aici. Concertul începe la ora 19:00. 

  3. Bucharest Street Food Carnival

  Bucharest Street Food Carnival facebook
  Mâncarea bună se găsește în weekend pe Bulevardul Kiseleff

  O porție bună și gustoasă de mâncare e o altă idee care te poate scoate din casă weekendul ăsta. Asta pentru că în ambele zile de weekend are loc un festival pentru gurmanzi și nu numai, Bucharest Street Food Carnival

  „Pe 13-14 mai, ne dăm întâlnire pe Bd. Kiseleff, pentru un weekend întreg de senzații, arome și combinații inedite, muzică bună și activități pentru toată familia. Lasă-te ademenit de bunătăți pe care cu greu le vei întâlni în altă parte: burgeri pentru toate gusturile, wurști autentici, paella demențială, pulled pork suculent, tacos cu toppinguri surprinzătoare, deserturi divine și lista continuă”, anunță organizatorii. 

  Intrarea este liberă și chiar recomandată.

  4. Festivalul de film Cinefemina

  Cinefemina facebook
  Who run the world? Girls!

  Cinefemina este festivalul care proiectează filme regizate și produse de femei. Anul ăsta începe de miercuri, 10 mai, și ține până pe 14 mai. Deci ai timp și în weekend să mergi la film. 

  Toate proiecțiile, 12 la număr, au loc la Cinema Elvire Popoesco, iar o parte dintre ele vor fi urmate de discuții despre film cu regizoarele sau producătoarele. 

  Festivalul de film Cinefemina este primul și singurul eveniment din România care își propune să promoveze regizoarele și producătoarele din industria cinematografică europeană. Scopul acestui festival este de a aduce în atenția publicului viziunile și creațiile artistice ale femeilor din Europa din industria cinematografică, precum și de a oferi o perspectivă diferită asupra lumii, aceea a femeilor, într-o industrie globală dominată de bărbați.

  Program și bilete aici

  5. Mai Dichisar

  dichisar facebook
  Găsește un obiect sau un articol nou pentru tine la acest târg

  Vizita la un târg de weekend e, iarăși, o idee bună de ieșit din casă. La Impact Hub Universitate, sâmbătă și duminică, între 10:00 și 19:00, se organizează Dichisar, un târg unde găsești ceva bun pentru tine, dar și pentru casa ta. 

  „Detaliile fac diferența și de aceea, la Mai Dichisar, punem lupa pe micile detalii care ne fac să ne simțim altfel: o plantă, o pernă, o decorațiune aleasă cu grijă, o lumânare cu miros de acasă, o pereche de cercei sau fusta preferată în zilele cu dor de ducă. Venim în ajutor când vine vorba de alegerile altfel pe care le faci pentru tine, pentru mintea și sufletul tău dar și pentru spațiul în care îți petreci timpul”, spun organizatorii. 

  Iată ce găsești la acest târg: 

  • micile bucurii pe care vesela sau o cană specială, o lumânare turnată manual, o altfel de lustră și tot felul de decorațiuni le pot aduce în viața ta; 
  • plante speciale, căsuțe pictate manual și ilustrații;
  • cercei, coliere, accesorii și bijuterie contemporană mai diferite decât până acum;
  • încălțăminte și genți pentru primăvară-vară;
  • rochii în culori mai vesele și materiale mai naturale, bluze, topuri și fuste mai potrivite pentru dorul de ducă din acest sezon.

  Biletul de intrare costă 10 lei și îl poți achita la intrare. 

  6. Zilele Facultății de Medicină Veterinară 2023

  Zilele Facultății de Medicină Veterinară 2023
  Învață lucruri noi pentru prietenul tău necuvântător

  Și pentru că informarea e importantă, chiar și atunci când vine vorba de prietenii noștri necuvântători, la Facultatea de Medicină Veterinară, aflată pe Splaiul Independenței 105, se organizează un eveniment dedicat sănătății și îngrijirii animalelor. 

  „Bucură-te alături de întreaga familie de expoziția cu vânzare, în care vei putea întâlni furnizori de hrană sănătoasă, accesorii pentru îngrijirea animalelor și cărți de specialitate pe care le poți achiziționa pe loc”, spun organizatorii. 

  De asemenea, vei putea participa la întâlniri educaționale legate de îngrijirea animalului tău de companie, vei putea primi sfaturi despre profilaxia bolilor parazitare, a bolilor infecțioase, despre vaccinare și deparazitare. Și vei învăța cum să acorzi primul ajutor prietenului tău necuvântător. 

  Evenimentul are loc pe 12 și 13 mai, între orele 10:00 – 17:00, în campusul facultății. 

  Fotografii: Facebook

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi în weekend în...