LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în București

  E unul dintre acele weekenduri pline de evenimente din care poți să alegi în funcție de gust și de gusturi. Asta pentru că ai parte de o mulțime de festivaluri culinare, programul „Străzi deschise” face Calea Victoriei pietonală, dar ai parte și de târguri unde poți să găsești obiecte sau haine pe placul tău. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1. „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”

  strazi deschise foto Sorin Nainer/ARCUB
  Vor fi multe spectacole de teatru pe Calea Victoriei în acest weekend Foto: Sorin Nainer/ARCUB

  Probabil cel mai așteptat eveniment de weekend al sezonului cald din București, programul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” a început deja și te așteaptă pe străzile devenite pietonale. 

  Weekendul acesta, traseul de pe Calea Victoriei se deschide pentru pietoni doar duminică, 7 mai, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00.

  De la spectacolele de teatru pentru copii ale Teatrului de Animație Țăndărică și ale Teatrului Masca la expozițiile tematice ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu, evenimentele „Străzi deschise” vor anima atmosfera de weekend și te vor lăsa să descoperi Calea Victorie în alt mod. 

  De asemenea, în Piața Universității, vei putea admira expoziția internațională „WORLD PRESS PHOTO”, ajunsă la ediția 66. Expoziția poate să fie vizitată până pe 5 iunie și face parte din programul „Străzi deschise”. 

  Expoziția cuprinde 120 de fotografii ce surprind evenimente importante din întreaga lume: de la războiul de agresiune din Ucraina și impactul lui asupra oamenilor, până la efectele crizei climatice și protestele civile din jurul lumii. 

  Nu uita că evenimentul de weekend aduce cu sine și o serie de restricții de circulație în zonă.

  2. Yardsale la Piața Romană

  yardsale facebook
  Poți să găsești ceva nou, pe placul tău, la acest târg Foto: Facebook

  Pentru că vara bate la ușă și pentru că schimbarea de sezon înseamnă și o schimbare a ținutei, în weekendul acesta, la Urban Hub, în zona Pieței Romane, poți să găsești obiecte vestimentare și accesorii perfecte pentru tine. 

  35 de expozanți, mulți dintre ei designeri, producători și creatori români, vin la Yarsale să își expună produse. Iată ce poți să alegi și cu ce poți să pleci acasă: 

  • Articole și accesorii vestimentare
  • Bijuterii
  • Lumânări parfumate
  • Decorațiuni pentru casă
  • Ciocolată artizanală
  • Plante proaspete și stabilizate
  • Ceramică și accesorii pentru casă
  • Parfumuri
  • Cosmetice Naturale

  Intrarea este liberă. Urban Hub este un mic mall 100% românesc, aflat într-o clădire interbelică. Scopul este de a promova produsele urbane și creatorii români deosebiți. 

  3. Târgul „100 de Tradiții Românești”

  targ 100 traditii facebook
  Puțină conectare la tradițiile de altă dată nu strică Foto: Facebook

  Un alt târg, de data asta mai pe tradițional, are loc în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MȚR), din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

  Meşteşugarii și artizanii vor expune costume populare din Arad, Muscel sau Mehedinți, opinci, chimire și bundițe din Bucovina, icoane, măști tradiționale, pristolnice, obiecte din lemn crestat pentru gospodărie, fote, marame, zgărdane, scoarțe, ștergare, obiecte de decor din lut și din lavandă, vestimentație si jucării din lână împâslită, creme și lumânări organice, bijuterii unicat din argint lucrate manual, haine croșetate din fibre naturale.

  Producătorii vin cu brânzeturi proaspete și maturate, o gama diversă de miere, păstură, siropuri și sucuri de mere cu ghimbir, prăjituri de casă, turtă dulce, plăcinte și sarailii, dulcețuri fără zahăr. 

  Nu lipsesc nici anticarii, cei care vin cu lăzi de zestre, unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război.

  Târgul are loc în ambele zile de weekend, între orele 10:00 și 19:00. 

  4. Târg de viniluri și alte obiecte vintage

  targ viniluri facebook
  Fani ai vinilurilor, acest eveniment e pentru voi Foto: Facebook

  Pe strada Berthelot, numărul 23, lângă Liceul Sfântul Sava, sâmbătă și duminică se organizează The Garage Sale. Un târg cu și despre muzică pe diverse suporturi și obiecte de decor vintage și retro. 

  Aici poți să descoperi muzică pe CD, pe casete audio, pe viniluri sau pe ebonită și benzi de magnetofon sau casete VHS. „Vei da ochii cu cei mai mari colecționari de muzică de la care să afli informații despre ediții rare, discuri căutate sau picanterii din viețile artiștilor”, spun organizatorii. 

  La târgul de viniluri vor fi expuse peste 5.000 de titluri. Intrarea este liberă, iar evenimentul este pet friendly. Poți vizita târgul între 11:00 și 19:00. 

  5. Revino Bucharest Wine Show 2023

  revino wine fest 2023
  Cin-cin! Pentru că de ce nu? Foto: Facebook

  Pentru pasionații de vin, acesta este un eveniment de weekend pentru voi. Astfel, la Revino Bucharest Wine Show, ajung la ediția a șasea, iubitorii de vinuri și profesioniștii vor avea posibilitatea să deguste vinuri de la crame locale și nu numai, să descopere zonele viticole ale țării noastre, dar și să-și plănuiască vizite la crame.

  Produse gourmet vor completa degustările de vinuri și nu vor lipsi Masterclass-urile cu teme educative.

  Iată programul Revino Bucharest Wine Show: 

  • Sâmbătă, 6 mai: 11:00 – 20:00
  • Duminică, 7 mai: 11:00 – 20:00
  • Luni, 8 mai: 11:00 – 17:00 – HoReCa Day, acces pe bază de invitație.

  Bilete poți lua de aici. Evenimentul are loc la Hotel Novotel, de pe Calea Victoriei 37B. 

  6. Ziua Europei în joc de gastronomie

  Și gurmanzii au un eveniment pe placul lor în acest weekend. Pentru că se apropie Ziua Europei, în Parcul Unirii, din centrul Capitalei, se organizează evenimentul „Tradiții Multiculturale – Ziua Europei în joc de gastronomie”. 

  Vizitatorii vor avea parte de demonstrații culinare, show-uri gastronomice live, rețete și specialități din mai multe zone ale României și din străinătate.

  În meniul evenimentului se regăsesc: paella cu fructe de mare, creveți în sos de vin și unt, gyros cu pită grecească, pită cu halloumi la grătar, sangria, dar și sărmăluțe tradiționale românești. 

  Nu lipsesc nici deserturile: turta dulce pentru cei mici, langoși, gogoși și clătite, toate cu ciocolată și fructe, dulcețuri și gemuri proaspete, preparate ce conțin ingrediente naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale. Tot aici găsiți și churros, gogoși grecești, dar și bubbles waffles.

  Evenimentul, care are loc în intervalul orar 09:00 – 21:00, începe vineri și se termină duminică. Vor avea loc și ateliere pentru copii, dar și expoziții de obiecte handmade. 

  7. „Festival du Bonheur – Pour les Gourmands”

  Festival du Bonheur - Pour les Gourmands
  Sigur vei găsi aici un tip de preparat pentru orice poftă ai Foto: Facebook

  Și pentru că un festival pentru pofticioși nu e suficient, iată că mai ai o altă opțiune pentru acest weekend. Este vorba de „Festival du Bonheur – Pour les Gourmands” care se organizează pe Bulevardul Kiseleff. Intrarea este liberă, iar festivalul poate să fie vizitat între orele 12:00 și 23:00. 

  „Nu ratați aceasta oportunitate de a explora o varietate de delicii culinare, de a intra în legătură cu ceilalți gurmanzi și de a vă răsfăța cu o muzica fantastică”, transmit organizatorii evenimentului. 

  Iată ce food truck-uri vor fi prezente la acest festival culinar:

  Alioli, American Burgers, Andreas Greek Taverna, Arepas, Arrosticini, Atipic TM, Bavarezul XXL Food Trucks, Baz Burgers, Bibo Burgers, Bubble waffle, Burger Van, Cafenetta, Camionetta Pizzeria, Candy Truck, Captain s burgers, Circus Pub, Clatite de Poveste, Famous Waffles, Fries Before Guys, Furgoneta Street Chefs, Holy Crepes, Indivan, Jerry’s pizza, Lazy Duck, Mate Fine, Mexican Buziness, Mr Whippy, Pasteis de Nata, Pho Bar, Ryders, Synergia, Thaice cream, The Jerk, The Pasta Van, Umami Street Food Romania, Yasu, Za German Wurstwagen.

  Vor avea loc și două concerte: sâmbătă cântă Speak, iar duminică Grasu XXL. 

  Fotografii: Facebook, Sorin Nainer/ARCUB

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în...