LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Se anunță un weekend plin de evenimente în București. Un festival dedicat iubirii, un târg unde arta și designul se întâlnesc în același loc, celebrul salon felin și târgul nunților sunt printre cele mai importante evenimente de weekend. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1.Lovestruck Festival, eveniment dedicat temei iubirii

  lovestruck festival facebook
  Festivalul celebrează tema iubirii în diverse forme Foto: Facebook

  Între 24 și 26 martie, are loc, în mai multe locații din București, Lovestruck Festival, primul festival dedicat în întregime temei iubirii în artă. Programul e unul divers, plin de evenimente culturale pentru romanticii de toate vârstele. 

  Astfel, vor avea loc concerte Maria Răducanu, Rona Hartner și ANalia Selis, cursuri de salsa, proiecții de filme premiate și spectacole de teatru contemporan, ateliere pentru copii și vor exista instalații foto-poetice. 

  Evenimentele vor avea loc la: ARCUB – Hanul Gabroveni, Casa Eliad, Teatrul Roșu (The Hub), Palatul Bragadiru, Green Hours, Combinatul Fondului Plastic (Galeria Senat). 

  Lovestruck Festival ia startul vineri, 24 martie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, cu vernisajul expoziţiei de fotografie fine art „Love Revisited: A Photographic Homage to the Old Masters”. Expoziţia este semnată de artistul clujean premiat Claudiu Guraliuc şi poate fi vizitată până duminică, 26 martie, în Sala Bolţilor de la subsolul centrului cultural din strada Lipscani 84-90. 

  În aceeaşi locaţie, în foaierul Hanului Gabroveni, artista Rozana Mihalache expune instalaţia artistică de fotografii şi poezie „O femeie locuită. 18 texte de dragoste şi niciunul de război”. 

  La Casa Eliad, Lovestruck Festival a pregătit zilnic cursuri de dans şi proiecţii de film. Lovestruck pentru copii include activităţi de weekend la Casa Eliad în zilele de sâmbătă şi duminică cu spectacole de teatru şi ateliere creative pentru cei mici. 

  Şi pentru că din programul Lovestruck Festival nu putea lipsi felul în care este exprimată iubirea în teatru, publicul este invitat să aleagă din cele trei spectacole jucate pe scena Teatrului Roşu – The Hub şi din spectacolele de sâmbătă şi duminică de la Casa Eliad.

  La capitolul muzică, Lovestruck Festival ne delectează cu recitaluri de pian la Casa Eliad, concerte tematice de jazz la Green Hours cu artiştii Ana Dubyk & Sian Brie, Sorin Romanescu & Tavi Scurtu.

  Accesul la evenimentele din cadrul Lovestruck Festival este liber şi se face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Detalii despre program, aici

  2.#ReFericirea, un eveniment despre dezvoltarea personală

  refericire smartliving
  Starea de bine a propriei persoane ar trebui să te intereseze mai mult. Ăsta e și scopul acestui eveniment

  Sâmbătă, 25 martie, la ARCUB, între orele 12:00 și 17:30, SmartLiving.ro organizează un eveniment dedicat dezvoltării personale în care se vor aborda teme precum: echilibrul emoțional, dieta, somnul, relațiile sau metode de relaxare. 

  #ReFericirea este împărțit pe trei paneluri, iar printre speakeri se numără: 

  Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut adlerian, cu peste 15 ani experiență în consilierea psihoterapeutică pentru adult, copil, cuplu, familie și corporate; 

  Iulia Bârcă – psiholog clinician și psihoterapeut cu formare cognitiv comportamentală, specializat în metoda de lucru numită „Compassionate Inquiry” dezvoltată de Gabor Mate;

  Conf. dr. Corina Zugravu – medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru al Comitetului Consultativ în Nutriție Herbalife și doctor în ştiinţe medicale cu o experienţă de peste 25 ani în domeniul cercetării şi pedagogiei universitare;

  Dr. Mihaela Oros – medic primar pediatru și specialist pneumolog, cu supraspecializare în somnologie și polisomnografie, doctor în științe medicale. 

  Evenimentul se va încheia cu o tombolă cu premii. Accesul se face pe bază de bilet.

  3.Piața de Artă și Design 03

  Piata arta design facebook
  Persoane și entități asociate cu medii precum artă, design, arhitectură, bijuterie, publishing care își vor prezenta lucrările publicului Foto: Facebook

  Vineri, între orele 14:00 și 20:00, și în zilele de sâmbătă și duminică, între 11:00 și 20:00, la Palatul Universul, se organizează Piața de Artă și Design (PAD). 

  Este vorba despre o întâlnire cu 36 de persoane și entități asociate cu medii precum artă, design, arhitectură, bijuterie, publishing care își vor prezenta lucrările publicului, în mod personal, direct, liber.

  „Cu ocazia PAD 03 publicul are șansa de a cumpără lucrări și de a susține proiecte pe care le prezentăm în premieră și exclusivitate și pe care nu le veți găsi în altă parte, cel puțin deocamdată. Poate că se vor lega cunoștințe și prietenii, poate că se vor pune la cale colaborări între persoane cu arii de activități comune sau diferite, nu știm, însă Piața de Artă și Design creează un context și un pretext pentru dezvoltarea a astfel de oportunități de comunicare”, anunță organizatorii. 

  4.SofistiCAT – Salonul Felin Internațional București

  Salonul Felin Internaţional Bucureşti
  La Salonul Felin Internaţional Bucureşti vor putea fi admirate peste 200 de exemplare de pisici Foto: Facebook

  Pisicari din toate colțurile Bucureștiului, uniți-vă! Pentru că Sala Palatului găzduiește, în zilele de 25 şi 26 martie, SofistiCAT – Salonul Felin Internaţional Bucureşti. La ediția din acest an vor putea fi admirate peste 200 de exemplare din toate colțurile lumii. 

  Dacă mergi la salon vei putea urmări şi susţine evaluarea superbelor exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Persană, Ragdoll, Singapura, Don Sphinx şi pisica de casă. 

  Ca de fiecare dată, la SofistiCAT va fi și o zonă pentru adopții. Salonul Felin Internațional București poate fi vizitat sâmbătă și duminică, între orele 10:00 şi 17:00. 

  5.Târg de Buna Vestire, la MȚR

  Încă un weekend, încă un târg la Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR). De această dată este vorba de Târgul de Buna Vestire, organizat în curtea interioară a muzeului, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă. 

  Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia sau Ziua Cucului, meşterii populari şi meşteşugarii prezenți la târg vor expune straie populare minuţios lucrate, vase din ceramică pictate cu motive tradiționale, icoane, covoare din lână vopsită vegetal și țesute la război, mic mobilier din lemn crestat, obiecte din lut, vestimentație din lână împâslită. 

  Din preparatele gastronomiei tradiționale vor fi aduse brânzeturi proaspete de capră, vinuri din struguri de soiuri nobile provenite din Dobrogea, Dealu Mare și Vrancea, palincă de gutui și de prune, diverse tipuri de zacuscă, prăjituri de casă maramureșene, plăcinte și turtă dulce, dulcețuri pe alese, miere de mană.

  Iar din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor scoate la iveală costume populare autentice, carpete sau ștergare cu alesături. Cei care vor să își redecoreze casele în stil țărănesc vor găsi aici porți din lemn sculptate cu motive populare, roți de tors, copăițe și blidare.

  Programul evenimentului este între orele 10:00 și 18:00. 

  6.Mariage Fest, la Palatul Parlamentului 

  Ultimul târg de nunți al sezonului 2023 are loc tot între 24 și 26 martie, la Palatul Parlamentului. Este vorba de Mariage Fest, cel mai mare și mai important eveniment de weekend dedicat nunților. 

  Dacă te căsătorești anul acesta, nu ai cum să ratezi ocazia de a cumpăra la cele mai bune prețuri din piață: rochii de mireasă, costume pentru miri, verighete, invitații și tot ce îți mai trebuie pentru nunta ta, anunță organizatorii. 

  În plus, doar în cadrul evenimentului poți descoperi un inel cu diamante, platină și email, 100% creat manual, în valoare de 5.000 euro, inel pe care organizatorii îl oferă în dar vizitatorilor.

  Mariage Fest înseamnă:

  • 2100 rochii de mireasă;
  • 500 costume pentru miri;
  • 50 locații de nuntă;
  • 200 expozanți din toată țara;
  • 7500 modele de inele de logodnă și verighete;
  • 17000 modele de invitații.

  Lor li se alătură desigur: foto-video, DJ, artiști, aranjamente florale, cabine foto, transport și absolut tot ce îți este necesar pentru nunta ta din 2023. 

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...