LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

publicat pe 15 mart. 2023

  Un festival de film dedicat cinematografiei franceze, un alt târg de sezon sau evenimente dedicate poeziei și stării tale de bine se numără printre evenimentele de weekend care țin capul de afiș în Capitală. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1.Festivalul Filmului Francez 2023, la Cinema Elvire Popesco

  Ajuns la ediția cu numărul 27, Festivalul Filmului Francez se desfășoară la București între 15 și 26 martie. Prin tema acestei ediții, „Cinéma, mon amour/ Cinema-ul, dragostea mea”, Festivalul Filmului Francez își afirmă încă o dată sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă. 

  Dincolo de acest aspect, la București sunt așteptați numeroși invitați speciali, printre care: Françoise Lebrun, actrița din LA MAMAN ET LA PUTAIN, Clément Cogitore, regizorul filmului GOUTTE D’OR, Marie NDiaye, co-scenarista filmului SAINT OMER, Jean-Paul Salomé, regizorul filmului LA SYNDICALISTE. 

  Toate filmele, în număr de 27, vor fi proiectate la cinema Elvire Popesco, aflat pe Bulevardul Dacid, 77. Prețul unui bilet de acces este de 20 de lei. Programul și biletele disponibile, aici

  2.Zilele Poeziei la Cărturești

  zilele poeziei carturesti facebook
  Evenimentul are loc în București, dar și în alte orașe mari din țară Foto: Facebook

  În tumultul lumii, poezia e un fel de a vorbi despre experiențe comune. Vie și necesară, cum spunea Alexandru Mușina, poezia este mijloc esențial de supraviețuire și rezistență în fața adversităților”, spun cei de la Cărturești despre evenimentul lor dedicat poeziei. 

  Zilele Poeziei la Cărturești este un eveniment care are loc între 16 și 21 martie în mai multe librării din țară, inclusiv în București. Poezia contemporană, traducerea de poezie, noile direcții tematice în poezie, precum și intersecțiile dintre poezie și alte arte sunt temele abordate la eveniment. Mai ales în contextul în care pe 21 martie se sărbătorește și Ziua Internațională a Poeziei. 

  Participarea la evenimentele din Zilele poeziei la Cărturești este gratuită, iar în unele cazuri ea necesită înscriere. 

  Programul detaliat, pe zile și pe orașe, aici

  3.Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, la MȚR

  targ MTR week
  Tot felul de bunătăți te așteaptă dacă mergi în weekend la Muzeul Național al Țăranului Român Foto: Facebook

  Un alt weekend, un alt târg la Muzeul Național al Țăranului Român. Astfel, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MȚR), din 17 până în 19 martie 2023, se organizează Târgul Piaţa Ţărănească şi Meșter(Ești)

  „Aşa cum cere tradiţia la Piaţa Țărănească, toate se iau pe degustate, iar cei mai pricepuți meşteri şi artizani din toate zonele țării vor fi prezenţi cu obiecte felurite”, anunță organizatorii. 

  Producători te așteaptă cu produse de post și de dulce: fructe și legume, suc de mere și aronia, dulceţuri fine, miere și produse apicole, turtă dulce și covrigi, produse lactate de pe meleaguri clujene și teleormănene, plăcinte, ciocolată de casă și dulciuri după rețete vechi, baclava, șuberek, gogoși, kurtos kalacs și fel de fel de bunătăți. 

  De asemenea, terasa tradițională va avea pregătite meniuri la ceaun: borș de pește, papricaș de pui, sarmale de post și de frupt, ciuperci și fasole frecată, pastramă și frigărui.

  Totodată, meșteșugari, artizani şi tineri artişti din toată ţara vor fi prezenţi cu: icoane, ceramică, păpuşi, lenm, bijuterie tradiţională şi handmade, săpunuri și cosmetice naturale, ii şi straie ţărăneşti, flori de primăvară, plante aromatice și decorațiuni din piele, stică și metal. 

  Evenimentul se desfășoară de vineri până duminică între orele 10:00 și 18:00. Intrarea este liberă. 

  4.Tur ghidat „Ocolim Bucureștii cu trenul”

  tur ghidat gari bucuresti
  Cu ajutorul acestui tur ghidat vei descoperi Bucureștiul în alt mod Foto: Facebook

  Un alt fel de eveniment de weekend, o călătorie cu trenul pe o parte din centura feroviară a Bucureștiului poate să fie un mod inedit de a descoperi orașul și istoria lui. 

  Ghidul de turism Andrei Berinde propune un tur ghidat cu trenul prin care o să afli istoria stațiilor de cale ferată din jurul Bucureștiului. 

  „Pe parcursul scurtului nostru voiaj la margine de București vom depăna istoria stațiilor de cale ferată pe care le vom străbate, vom afla amănunte inedite despre centura feroviară a orașului, vom putea vedea pe viu cum locomotiva trenului se întoarce ca la Ploiești și vom privi cadrul natural de la periferia orașului, concentrându-ne atenția în special pe salba de lacuri de agrement creată în perioada interbelică prin asanarea și amenajarea meandrelor râului Colentina”, anunță ghidul. 

  Nu e nevoie de înscriere prealabilă, iar onorariul pentru ghid este de 30 de lei. Mai multe detalii aici

  5.COSMIC Beauty & Wellness Festival, la Ghica House

  COSMIC Beauty & Wellness Festival
  O sesiune de wellness te poate ajuta să te simți mult mai bine

  Pentru o relaxare deplină, ca de weekend, poți să treci pe la la COSMIC Beauty & Wellness Festival, care se desfășoară la GHICA House pe 18 și 19 martie, între 10:00 și 20:00. 

  „Hai și tu la ateliere și workshop-uri de yoga, mindfulness, sunet, mișcare, dezvoltare personală și nutriție. În zona de târg a evenimentului te așteaptă branduri made-in-ro, din zona de beauty & wellness, care pun accentul pe calitate, responsabilitate și autenticitate”, anunță organizatorii.

  Biletul de intrare costă 10 lei și se poate lua și de la intrare. Există bilete și pentru workshop-urile evenimentului, disponibile aici

  Programul întregului eveniment poate să fie consultat aici

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...