LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Sărbătoarea mărțișorului ține capul de afiș pentru evenimentele de weekend din București. Mai poți vizita și alte tipuri de târguri sau poți merge la un tur ghidat de noapte. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1.Târgul Mărțișorului, la Muzeul Național al Țăranului Român

  martisor MNTR
  Da, poți să găsești și astfel de mărțișoare handmade, din materiale naturale, la târgul de la MNȚR Foto: Facebook

  Devenit deja tradiție, de peste 20 de ani, târgul dedicat sărbătorii de mărțișor de la Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR) revine și în acest an cu o nouă ediție. 

  Șnur alb și roșu de mătase, lânică și bumbac, hârtie de ziar, semințe, fetru, ceramică, podoabe, lut, rotițe de ceas, metal, taste de computer, rășină sintetică, sticlă, email, argint, lemn, piatră și flori, etamină, mărgele, pasta fimo, dantelă și tot atâtea tehnici și stiluri fac din Târgul Mărțișorului, ca de fiecare dată, o poveste de neratat”, spun organizatorii. 

  Târgul de la MNȚR vrea să prezinte publicului bucureștean o ofertă bogată de mărțișoare, astfel că vei găsi obiecte handmade, reciclate, inspirate de mitologia țărănească, mărțișoare realizate din materiale naturale sau care au amprenta unui design contemporan. 

  Târgul începe sâmbătă, 25 februarie și ține până miercuri, 1 martie. Poți să îl vizitezi între orele 10:00 și 18:00. Locul de desfășurare este curtea interioară a MNȚR, Aleea Samurcaș, sala Acvariu, holul de intrare – Studioul Horia Bernea. Intrarea se face prin str. Monetăriei, nr. 3. 

  Prețul unui bilet de intrare este 12 lei pentru adulți, pensionarii plătesc 6 lei, iar elevii și studenții 3 lei. 

  2.Mărțișor Fest și ateliere pentru copii, la Maison 13

  targ martisor
  Un târg de mărțișor unde și cei mici au parte de activitate Foto: Facebook

  Un alt târg dedicat mărțișorului, la Maison 13, aflat pe str.Dumbrava Roșie nr.2 (lângă Parcul Grădina Icoanei),  Mărțișor Fest are la bază dragostea pentru cei din jur și pasiunea pentru artă. „Este un eveniment despre tradițiile românești, regăsite în creațiile minunate ale tuturor artizanilor prezenți, care își pun tot sufletul în creațiile lor pentru a aduce zâmbete pe chipul vostru și al celor dragi”, arată organizatorii evenimentului de weekend. 

  La târgul de mărțișor de la Maison 13 vei putea găsi: mărțișoare, bijuterii și accesorii, lumânări parfumate, produse din lavandă, cosmetice naturale, produse pentru copii, articole vestimentare, decorațiuni, aranjamente florale, produse apicole, preparate alimentare/cafea/ceai. 

  De asemenea, cei mici care vin la târg au parte de ateliere de creație, alături de personaje surpriză și la pictură pe față. Vor exista și câteva momente artistice. 

  Târgul are loc în ambele zile de weekend, între orele 10:00 și 20:00. 

  3.Night Tours, la Art Safari 

  art safari facebook
  Doar vineri și sâmbătă poți să ai parte de tururi ghidate de noapte Foto: Facebook

  În fiecare vineri și sâmbătă, între orele 22:00 și 01:00 porțile Palatului Dacia-România se deschis și primesc vizitatori pentru Night Tours, la Art Safari. Pe lângă un tur ghidat beneficiezi și de muzică live și prosecco. 

  Ghizii sunt pregătiți să-ți dezvăluie secretele Palatului, iar tu te poți delecta cu una dintre cele patru expoziții: 

  • „Ion Theodorescu Sion. O viață de poveste”, curator dr. Elena Olariu
  • „Maeștrii picturii spaniole. Secolul al XIX-lea și apariția Impresionismului”, curator dr. Helena Alonso
  • „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, curator Daria de Bauvais, asistată de dr. Lisa Colin
  • „Young Blood 2.0. Ce este nou în artă?”, curator Mihai Zgondoiu. 

  Bilete poți lua de aici

  4.One World Romania, warm-up: poate exista vindecare prin artă?

  Vineri, de la 19:45, la Cinema Elvire Popescu au loc o dezbatere pe o temă de referință în aceste momente. „Poate exista vindecare prin artă?”, este întrebarea la care se va încerca să se găsească un răspuns. 

  Dezbaterea pornește de la recentul eveniment al invaziei Ucrainei și are în centru rolul artei în procesarea traumei, respectiv în înțelegerea și fixarea realității. 

  Înainte de dezbatere se va proiecta documentarul „The Hamlet Syndrome”, care spune povestea a cinci tineri care participă la o punere în scenă unică prin care se vor trasate paralele între experiențele lor de război și „Hamlet”, piesa lui Shakespeare. 

  „După film vom discuta despre efectele pe care un an de conflict le are asupra mentalului individual și colectiv (atât în ceea ce îi privește pe cetățenii ucraineni, cât și pe noi, populația vecină și gazdă) și vom analiza în ce măsură arta poate fi un instrument terapeutic, indiferent dacă o practici în mod profesionist sau nu”, specifică organizatorii. 

  Speakeri vor fi: Olena Illienko, actriță de cinema, teatru și antrenor de fitness din Kiev, Ksenia Kozlovskaya, instructor de dans și coregraf, tot din Kiev, și Valentin Arsene, psihoterapeut specialist autonom, supervizor în psihoterapia integrativă a traumei și membru al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) încă de la înființare, din 2010.

  Intrarea este gratuită, pe baza unei rezervări

  5.Vinilarium de februarie, la Private Wine

  targ viniluri
  Degustarea de vinuri e inclusă în experiența evenimentului Foto: Facebook

  Un alt târg care devine ușor-ușor de tradiție, Vinilarium este un eveniment dedicat pasionaților de viniluri și de vin. Pentru că pe lângă discuri, la târg vei mai descoperi o degustare de vinuri. 

  Vinilarium are loc la wine bar-ul Private Wine. Iar pe lângă vin și viniluri mai ai parte de cafea și ciocolată caldă din partea casei, sistem audio pentru testat discurile și multe titluri noi de viniluri de descoperit. 

  Târgul are loc între 25 și 26 februarie, între 11:30 și 20:00, pe strada Puțul de Piatră, nr 10. Intarea, care se face prin curtea din dreapta casei, este liberă. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...