LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

publicat pe 09 feb. 2023

  Evenimentele de weekend din București sunt dedicate lunii iubirii. Art Safari este, iarăși, un eveniment important la care poți să mergi sau poate un spectacol de teatru imersiv te poate scoate din casă. Iată câteva recomandări pentru evenimente de weekend la care să mergi dacă ești în București.

  1.Târgul Moșilor de Iarnă, în Parcul IOR

  targul mosilor ior
  Târgul Moșilor de Iarnă îi sărbătorește pe cei dragi, dar care nu mai sunt printre noi Foto: Facebook

  Weekendul acesta, în Parcul IOR, în zona Biserica maramureșeană de lemn, se organizează Târgul Moșilor de Iarnă, o încununare a preparatelor tradiționale românești pentru cinstirea celor dragi.

  La târg vei putea găsi o mulțime de preparate tradiționale, precum: sarmale, pomana porcului, slănină, fripturi la ceaun sau pe grătar, pastramă, cârnați tradiționali de casă, carne la garniță, pârjoale, vin și țuică fiartă sau diverse tipuri de plăcinte.

  „Vremea se anunţă bună în acest weekend, aşa că vă provocăm la o sărbătoare a preparatelor tradiţionale româneşti”, transmit reprezentanții evenimentului.

  Târgul Moșilor de Iarnă începe joi și se termină duminică.

  2.Târguri dedicate lunii iubirii

  La Veranda Mall se organizează un târg special de mărțișor – #DichisLaVeranda. Primăvara și mărțișorul sunt sârbătorite aici în avans, cu un târg unde poți să găsești o mulțime de cadouri simpatice și mărțișoare pentru toate gusturile. Târgul de la Veranda Mall este organizat la Nivelul 0 și ține până pe 9 martie.

  În alt mall, la Sun Plaza, Târgul „Îndrăgostiților de primăvară” propune un colț cu cadouri pentru tine și pentru persoana iubită. Târgul de la Sun Plaza ține până pe 8 martie.

  3.Mergi la un spectacol de teatru imersiv

  piesa teatru imersiv
  Spectacolul transformă spectatorii în participanți și îi transporta în timp în copilăria, adolescența, tinerețea lor sau a părinților Foto: Facebook

  Sâmbătă, la Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR), ai ocazia să participi la spectacolul de teatru imersiv „Eu nu am furat niciodată nimic“. Piesa este scrisă și regizată de către Radu Mihail Savin și are menirea de a transforma spectatorii în participanți și de a-i transporta în timp în copilăria, adolescența, tinerețea lor sau a părinților.

  Cei patru actori, Ela Ionescu, Alex Cruceru, Șerban Ghilvaci și Ileana Ursu abordează, în trei spații diferite ale MȚR, teme precum: statutul studentului în comunism, alimentația rațională și organizarea politică a instituțiilor de învățământ. Totodată, cele trei decoruri realizate de către scenograful Cătălin Manea conturează atent spațiul acțiunii cu elemente ce redau în detaliu atmosfera epocii.

  Specatcolul durează 1 oră și 30 de minute. Bilete pot fi luate de aici.

  4.Art Safari, expoziții speciale la Palatul Dacia-România

  art safari Ion Thedorescu-Sion facebook
  Arta și moștenirea pictorului Ion Thedorescu-Sion sunt sărbătorite la Art Safari Foto: Facebook

  Art Safari, cel mai îndrăgit eveniment dedicat artei din România și Europa de Est, a început deja și propune mult-așteptata expoziție retrospectivă a unui mare modernist român – Ion Thedorescu-Sion.

  „Chiar dacă a trăit doar 57 de ani, ne aflăm în fața unui pictor de mare succes în perioada interbelică, un artist care a avut 14 expoziții personale, care a participat la aproape toate saloanele oficiale din București și a expus alături de marii maeștri români din epocă. Ion Theodorescu-Sion este artistul care a produs senzație prin picturile sale, adevărate simfonii dedicate definirii «specificului românesc», fiind un unionist convins și erou-militar al Primului Război Mondial”, povestește curatorul expoziției, dr. Elena Olariu.

  Totodată, prima ediție Art Safari din 2023 maeștrii picturii spaniole, de la Academism la Impresionism, printre care celebrul „Maestru al luminii” – Joaquin Sorolla.

  Artistul român multipremiat Mircea Cantor revine la Art Safari în cadrul expoziției „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, având ca focus unul dintre cele mai prestigioase premii dedicate artei din lume, Prix Marcel Duchamp.

  Iar „Young Blood”, expoziție curatoriată de Mihai Zgondoiu, revine la Art Safari cu partea a doua, la cererea publicului tânăr.

  Ediția a 11-a, prima din acest an, se desfășoară în perioada 10 februarie – 14 mai, în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București), din strada Lipscani 18-20.

  Biletele pot fi luate de aici sau direct de la intrare. Programul de vizitare este joi – duminică 12:00 – 21:00, iar tururile de noapte au lor în zilele de vineri și sâmbătă între orele 22:00 și 01:00.

  5.Concert Luna Amară la club Fabrica

  Formația Luna Amară revine în club Fabrica cu un concert special la care aduce și pe cei de la Redrum, trupă de grunge.

  Concertul începe la ora 21:00, iar după ce se termină Alternative Edition Party continuă seara la club Fabrica.

  Biletul de intrare costă 75 de lei, iar în ziua evenimentului costă 85 de lei.

  Luna Amară cântă de peste 16 ani sincer și fără ocolișuri. Cu un prim disc („Asfalt”, 2004) care a dobândit, în timp, un statut-cult, formația și-a rafinat limbajul artistic de la album la album ajungând, în 2011, la „Pietre în alb” – probabil cea mai completă și mai matură experiență Luna Amară de până acum, cu teme lirice complexe punctate de o interpretare în forță și de o producție modernă.

  Cu un portofoliu live impresionant și o abordare proprie a muzicii rock, cu influențe inclusiv din spectrul metalic și progresiv, Luna Amară continuă să fie relevanți prin arta lor cu mesaj, implicarea socială, profunzimea versurilor și pasiunea cu care se urcă pe scenă de fiecare dată.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...