LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

publicat pe 20 ian. 2023

  Chiar dacă vremea e potrivnică, în București, în weekend, mai multe evenimente țin capul de afiș. Un târg care deschide sezonul nunților, o piesă de teatru pe bază de muzică sau un tur ghidat sunt câteva dintre opțiuni. Iată câteva recomandări pentru evenimente de weekend la care să mergi dacă ești în București.

  1.Mariage Fest, la Palatul Parlamentului

  mariage fest facebook
  Dacă planurile tale pe 2023 înseamnă să îți pui nunta la punct, atunci Mariage Fest e locul unde trebuie să fii în weekend Foto: Facebook

  Vineri începe cel mai mare eveniment dedicat nunților la nivel național. Mariage Fest are loc între 27 și 29 ianuarie la Palatul Parlamentului și marchează oficial deschiderea sezonului nunților.

  Dacă ești în căutarea unei rochii de mireasă sau cauți diverse servicii pentru nunta ta, iată ce poți să găsești la acest eveniment:

  • 2.100 rochii de mireasă
  • 500 costume pentru miri
  • 50 locații de nuntă
  • 200 expozanți din toată țara
  • 7.500 modele de inele de logodnă și verighete
  • 17.000 modele de invitații

  Dincolo de toate acestea, vei mai putea descoperi servicii precum: foto-video, DJ, artiști, aranjamente florale, cabine foto, transport și absolut tot ce iți este necesar pentru nunta ta din 2023, dar și oferte pentru nunți autentice sau nunți pe plajele grecești.

  Ca o noutate, în zona de Lounge a evenimentului vei putea degusta gratuit zeci de specialități, pe care le poți alătura meniului de nuntă: candy bar, înghețată, Cigar Bar, brânzeturi fine, Shoteria, prosecco bar, limonadă și ciocolată caldă, degustare de vinuri.

  Intrarea la Mariage Fest este C1, cea principală, situată la intersecția dintre Bdul Libertății și Bdul Natiunile Unite. Parcarea gratuită în incinta Palatului pe la C1, in limita locurilor disponibile. Taxi-urile sau șoferii Uber/Bolt au acces chiar până la scările Palatului Parlamentului.

  2.Târg de viniluri, la Private Wine

  targ viniluri facebook
  Un vinil și un vin bun? Da, vă rog! Foto: Facebook

  Vinilarium, târg dedicat vinilurilor, are parte de prima ediție din 2023 pe 28 și 29 ianuarie, între orele 11.30 și 20.00, pe strada Puțul de Piatră nr. 10 la wine bar-ul Private Wine.

  Dacă ești în căutare de viniluri și de un pahar de vin bun, atunci aici e locul unde trebuie să ajungi. „Și pentru că am fost la cumpărături, cam jumătate dintre cele peste 2.000 de titluri expuse vor fi noutăți”, anunță organizatorii.

  Intrarea este liberă.

  3.„FLUTURI”, la Teatrul Național De Operetă și Musical „Ion Dacian”

  piesa teatru facebook
  Dansul e elementul central al piesei „Fluturi” Foto: Facebook

  Dacă vrei să mergi sâmbătă la o piesă de teatru și nu știi ce să alegi, atunci iată o recomandare pe bază de dans. „Fluturi” este un spectacol de dans care spune povestea unei tinere ce evadează dintr-o lume ostilă pentru a ajunge într-o lume de vis, plină de culoare.

  Este o poveste despre metamorfoză și evoluție, despre descoperirea de sine dar și despre căutarea iubirii perfecte. O călătorie inițiatică sau poate doar un vis. Toate acestea sunt transmise publicului prin diferite stiluri de dans, prin partiturile unor compozitori precum P.I.Ceaikovski sau E.Grieg, dar și prin arii din musicaluri celebre, în interpretarea Danielei Bucșan și a Letiției Vlădescu.

  Piese se joacă la Teatrul Național De Operetă și Musical „Ion Dacian”, iar biletele se pot achiziționa de aici.

  Regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Relu Dobrin, care explică faptul că ceea ce a reușit să pună în scenă reprezintă viziunea și propriile răspunsuri la întrebări precum:

  Ce înseamnă realitatea? Unde se termină concretul și cum putem noi să-i depășim barierele pentru a trece dincolo, spre acel loc unde guvernează magia?

  4.Tur ghidat prin Bucureștiul interbelic

  tur ghidat facebook
  Turul ghidat vrea să scoată la iveală poveștile unor edificii realizate de inginerul Emil Prager Foto: Facebook

  Duminică, între orele 10:00 și 14:00 ghidul de turism Andrei Berinde realizează un traseu ghidat printre câteva dintre arterele Capitalei pentru a evoca memoria inginerului Emil Prager – un veritabil titan al construcțiilor din secolul al XX-lea.

  Turul ghidat vrea să scoată la iveală poveștile unor edificii mai mult sau mai puțin cunoscute, creații ale unor celebri arhitecți ai perioadei interbelice, transpuse într-o adevărată „simfonie a betonului armat” de către inginerul Emil Prager.

  Întrunirea grupului se face în fața Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa, la ora 10:00, apoi se va merge în „pas de promenadă” pe  Șoseaua Kiseleff, Str. Arhitect Ion Mincu, Bd. Aviatorilor, precum și pe unele dintre străzi le ce poartă numele unor capitale – mici artere situate în apropierea Pieței Dorobanților.

  Turul ghidat înseamnă un mers la pas pe o distanță de 4 kilometri, care va fi parcurs în 3 ore. Costul turului este de 30 de lei, iar copiii pot participa gratis.

  5.Yard Sale by Urzeala Șifonierelor, la Pub Trocadero

  targ haine facebook
  Târgul are ca scop repunerea în circuit a articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte Foto: Facebook

  Tot duminică are loc ediția cu numărul 20 a târgului de tip yard sale marca „Urzeala șifonierelor – București” în parteneriat cu restaurantul The Pub Universității Trocadero, de pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 9. Evenimentul are loc între orele 11:30 și 18:30, iar intrarea este liberă.

  Târgul are ca scop repunerea în circuit a articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care nu le mai folosim și blocarea consumerismului.

  Dacă vrei să îți vinzi produse din șifonier, atunci îi poți contacta pe organizatori la această adresa: [email protected].

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...