LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

publicat pe 13 ian. 2023

  Ai parte de câteva evenimente interesante în acest weekend prelungit în București. Un festival de film, o lansare de carte și câteva expoziții care merită să fie vizitate. Iată câteva recomandări pentru evenimente de weekend la care să mergi dacă ești în București.

  1.ARTE Film Week, la Cinema Elvire Popesco

  arte film week
  În cadrul festivalului vor fi proiectate filme franceze, germane și românești Foto: Facebook

  Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a Tratatului de la Elysée, Institutul Francez și Institutul Goethe își unesc forțele pentru a celebra canalul european de televiziune ARTE.

  Astfel, între 19 și 22 ianuarie, ARTE FILM WEEK va prezenta publicului filme franceze, germane și românești coproduse de ARTE, proiectate în prezența unor invitați.

  Poți cumpăra bilete de aici, iar programul proiecțiilor arată în felul următor:

  𝗩𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶, 𝟮𝟬 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲

  𝟮𝟬:𝟬𝟬

  𝘋𝘪𝘦 𝘞𝘦𝘭𝘵 𝘸𝘪𝘳𝘥 𝘦𝘪𝘯𝘦 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘴𝘦𝘪𝘯 (r: Anne Zohra Berrached) – proiecție urmată de o discuție cu regizoarea Anne Zohra Berrached

  𝗦𝗮𝗺𝗯𝗮𝘁𝗮, 𝟮𝟭 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲

  𝟭𝟭:𝟬𝟬

  𝘓𝘢 𝘛𝘳𝘢𝘷𝘦𝘳𝘴𝘦́𝘦 (r: Florence Miailhe) – animație

  𝟭𝟰:𝟯𝟬

  𝘐̂𝘮𝘪 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘧𝘦𝘳𝘦𝘯𝘵 𝘥𝘢𝘤𝘢̆ 𝘪̂𝘯 𝘪𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦 𝘷𝘰𝘮 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘢 𝘤𝘢 𝘣𝘢𝘳𝘣𝘢𝘳𝘪 (r: Radu Jude) – proiecție urmată de o discuție cu regizorul Radu Jude

  𝟭𝟴:𝟬𝟬

  𝘊𝘶𝘳𝘷𝘦𝘣𝘢𝘭𝘭 – 𝘞𝘪𝘳 𝘮𝘢𝘤𝘩𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘞𝘢𝘩𝘳𝘩𝘦𝘪𝘵 (r: Johannes Naber)

  𝟮𝟬:𝟯𝟬

  𝘛𝘩𝘦 𝘊𝘭𝘦𝘢𝘯𝘦𝘳𝘴 (r: Hans Block)

  𝗗𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰𝗮, 𝟮𝟮 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲

  𝟭𝟴:𝟯𝟬

  𝘌𝘹𝘪𝘵, 𝘮𝘦𝘪𝘯 𝘞𝘦𝘨 𝘢𝘶𝘴 𝘥𝘦𝘮 𝘏𝘢𝘴𝘴 (r: Karen Winther)

  𝟮𝟬:𝟯𝟬

  𝘓𝘦𝘴 𝘋𝘦𝘶𝘹 𝘈𝘭𝘧𝘳𝘦𝘥 (r: Bruno Podalydès)

  2.Lansare Gabriel Cărtărescu – „mâine o să fiu fericit”

  lansare gabriel cartarescu
  Evenimentul marchează debutul editorial în poezie al fiului lui Mircea Cărtărescu Foto: Facebook

  Sâmbătă, de la ora 17:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, are loc lansarea volumului de poezie „mâine o să fiu fericit” de Gabriel Cărtărescu. Acesta fiind, de altfel, debutul editorial în poezie al fiului lui Mircea Cărtărescu.

  Volumul a fost finalist la Gala Tinerilor Scriitori, secțiunea „Premiul Tanarul poet al anului 2022”, organizat de Agenția de Carte. La lansare vor mai participa Gabriel Cărtărescu, Florin Bican, Ioan Mihai Cochinescu și Teodora Leon.

  Gabriel Cărtărescu s-a născut în 2003 în București și este student la Facultatea de Limbi Străine. E pasionat de electronice vechi, de muzică și de cafea. A debutat în 2020, cu poezie, pe „O mie de semne”. În 2018, a câștigat locul al III-lea la concursul național de eseuri scrise de liceeni, inițiat de Dilema Veche. Câțiva ani a avut rubrică permanentă în revista Ordinul povestitorilor.

  A fost inclus în trei dintre antologiile scoase de Editura Arthur, în urma câștigării repetate a concursului național „Locuiește în poveste”. A publicat articole în Dilema Veche. A fost implicat în proiectul secret Robert Ersten. Face parte din grupul de scriere creativă Liternauții. Prezent în antologia „Generația O Mie de Semne”, Casa de pariuri literare, 2022.

  3.Anul Nou Chinezesc la Artasia

  anul nou chinezesc artasia
  Anul Nou Chinezesc se sărbătorește cu lansarea a două colecții de îmbrăcăminte Foto: Facebook

  Ziua de sâmbătă, 21 ianuarie, marchează și Ajunul Anului Nou Chinezesc. Chinezii din toată lumea se pregătesc să treacă sub alt semn, cel al Iepurelui. Conform horoscopului chinezesc, Anul Iepurelui va fi bun pentru toate zodiile și extrem de norocos pentru cei mai mulți.

  La Artasia Academia de Arte Asiatice, trecerea în Anul Nou Chinezesc se face prin prezentarea a două colecții de îmbrăcăminte. Una acutală, care păstrează stilul asiatic și cealaltă specifică vremurilor străvechi.

  Bilete aici.

  4.Expoziții la Muzeul Antipa

  muzeul antipa facebook
  Muzeul Antipa are și program special de vizitare pentru zilele de luni și marți Foto: Facebook

  Până pe 29 ianuarie ai ocazie să vizitezi la Muzeul Antipa expoziția temporară de fotografie „SLOVENIA – file din natură”.

  „SLOVENIA – File din natură” prezintă o țară cu povești verzi, înconjurată de verdeață oriunde te uiţi – spre vârfurile alpine, spre pădurile verzi, spre Marea Adriatică, spre misteriosul peisaj carstic, spre podgoriile sale sau spre Câmpia Panonică, informează organizatorii.

  „Creaturi ascunse” este o altă expoziție temporară pe care o poți vizita. În felul acesta vei descoperi obiceiurile și principalele caracteristici ale unor animale frapante prin aspectele lor, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, dar și detalii despre modul în care specialiștii le studiază.

  Cum weekendul acesta se prelungește grație zilelor libere de pe 23 și 24 ianuarie, Muzeul Antipa anunță ca va avea program special de vizitare, între orele 10:00 și 18:00.

  5.Urban Winter Bazar, la Urban Hub

  Urban Hub targ facebook
  La târg o să găsești produse urbane de la creatori români Foto: Facebook

  Urban Hub, care se află în Piața Romana nr. 2, este un mic mall 100% românesc care promovează produsele urbane și creatorii români deosebiți.

  În acest weekend poți să descoperi aici un târg special cu haine, bijuterii, accesorii, cosmetice naturale, ceramică, lumânări, parfumuri, vin fiert, cafea și multe altele. Toate fiind realizate de creatori români.

  Intrarea este liberă, evenimentul se desfășoară între orele 10:00 și 20:00, fiind pet & kid friendly.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...