LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

publicat pe 06 ian. 2023

  Evenimentele de weekend din București se reiau ușor-ușor, odată cu startul noului an. În acest weekend, se organizează petreceri dedicate Revelionului pe rit vechi, copiii încă au parte de un târg de sezon, iar o expoziție marca Ștefan Câlția poate fi un motiv bun de ieșit din casă. Iată câteva recomandări pentru evenimente de weekend la care să mergi dacă ești în București.

  1.Revelion pe rit vechi la Berăria H

  revelion beraria h facebook
  Berăria H a pregătit o petrecere specială pentru Revelionul pe rit vechi Foto: Facebook

  Revelionul a trecut, dar Revelionul încă se petrece și în luna ianuarie. Cel puțin Revelionul pe rit vechi. Una dintre petrecerile care marchează Revelionul pe rit vechi se desfășoară în acest început de weekend la Berăria H. Accesul la eveniment începe de la 19:45, iar show-ul de la 22:15.

  „În noaptea din 13 spre 14 ianuarie 2023 te invităm în Orașul cu Chef de Viață să sărbătorim Revelionul pe rit vechi cu muzică și cu multă voie bună alături de Anna Lesko, Alexandra Crăescu & Americas Band”, anunță organizatorii.

  Biletele au următoarele prețuri și pot fi cumpărate de aici:

  • 69 lei – Cat. A – în fața scenei cu loc la masă
  • 49 lei – Cat. B – acces general cu loc la masă
  • 39 lei – Cat. C – părțile laterale cu loc la masă

  Harta categoriilor, aici.

  Important de știut: copiii până în 8 ani nu plătesc bilet și nu au loc rezervat la masă, iar rezervările se preiau doar după achiziționarea biletelor.

  2.Târgul de Iarnă de la Opera Comică pentru Copii rămâne deschis

  targ iarna opera copica pentru copii facebook
  Activități de iarnă și nu numai îi așteaptă pe cei mici la Târgul de Iarnă de la Opera Comică pentru Copii Foto: Facebook

  Chiar dacă majoritatea târgurilor dedicate sărbătorilor de iarnă și-au închis porțile, la Opera Comică pentru Copii (OCC) târgul dedicat celor mici rămâne deshis pe toată durata lunii ianuarie. De altfel, în fiecare weekend din ianuarie sunt organizate evenimente speciale. Totodată, și patinoarul rămâne deschis.

  Până pe 31 ianuarie 2023, Târgul de Iarnă de la Opera Comică pentru Copii are următorul program:

  • de luni până vineri, între orele 15:00-21:00,
  • în weekend, în intervalul orar 10:00-21:00.

  Accesul este gratuit.

  90 de minute durează o tură de patinaj. Acestea încep la orele 15:00, 17:00 și 19:00 în timpul săptămânii și la orele 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 și 20:00 în weekend.

  Dacă dorești să participi la una dintre activitățile târgului e nevoie să cumperi tichete. Un tichet costă 3 lei și îl găsesești în spațiile special amenajate din incinta târgului, dar și la magazinul OCC și la casa de bilete.

  Activitățile:

  • Derdeluș – 1 tichet / coborâre
  • Carusel – 3 tichete / persoană / tură (5 minute)
  • Trenuleț – 3 tichete / persoană / tură (o plimbare)
  • Jucării mecanice – 2 tichete / jucărie / tură
  • Atelierele OCC – 5-15 tichete, în funcție de atelierul ales.

  Iată care sunt și evenimentele speciale organizate pentru următoarele weekenduri:

  Weekendul „Regatul de Gheață 1 la OCC” (14-15 ianuarie). Proiecția filmului „Regatul de Gheață 1” („Frozen I”), programată pe 14 ianuarie.

  Weekendul „Sunetul Muzicii la OCC” (21-22 ianuarie) continuă, în Sala Mare, cu 4 reprezentații ale îndrăgitului musical care-i are ca protagoniști pe membrii familiei von Trapp.

  Weekendul „Regatul de Gheață 2 la OCC” (28-29 ianuarie). Proiecția filmului „Regatul de Gheață 2” („Frozen II”), programată pe 28 ianuarie.

  3.Tur ghidat în expoziția Ștefan Câlția

  MNAC expo Stefan Caltia faceook
  Dacă nu prinzi loc în acest weekend, turul ghidat al expoziției Ștefan Câlția se ține și sâmbăta viitoare Foto: Facebook

  La Muzeul Național de Artă Contemporană al României (MNAC), sâmbătă, se organizează turul ghidat al expoziției cu lucrări semnate Ștefan Câlția. Tema expoziției se numește „Însemnări dintr-un timp trăit”.

  Turul ghidat începe de la ora 12:00 și durează o oră. Participarea se face pe baza unei programări, cu cel puțin 24 de ore înainte, la adresa [email protected]. Va mai exista un alt tur ghidat pe data de 21 ianuarie, tot de la ora 12:00.

  Turul este gratuit, fiind inclus în prețul biletului de intrare la muzeu.

  „Vă invităm începând cu sâmbătă, 14 ianuarie, ora 12:00, să participați la o serie de tururi ghidate în expoziția «Însemnări dintr-un timp trăit» din cadrul MNAC, pentru a descoperi în detaliu opera mai puțin cunoscută a artistului Ștefan Câlția. Vom parcurge și discuta împreună compoziții zoomorfe sau cu monștri imaginați în decoruri tenebroase, dar și lucrări cu peisaje și călători care facilitează o regăsire a echilibrului într-un spațiu cultural, politic, social și economic tulburat”, anunță organizatorii.

  „Expoziția «Însemnări dintr-un timp trăit» propune structuri narative inspirate de discursul vizual cu o dominanță epică și se concentrează asupra lucrărilor realizate, în special, între anii 1965 și 1995, dar și cu o inserție în practica recentă. Ne îndepărtăm de o citire comodă și propunem redescoperirea lui Ștefan Câlția ca un comentator pătrunzător, uneori cu vervă, alteori extrem de subtil, al cotidianului în care își formează opera”, spun și Alexandra Manole și Cătălin Davidescu, curatori ai expoziției.

  4.Yard Sale la Londohome

  yard sale londohome
  Intrarea e liberă la yard sale-ul de la Londohome Foto: Facebook

  La Londohome, pe Strada General David Praporgescu 31, se organizează sâmbătă un yard sale. Mai multe garderobe vor fi puse la vânzare pe 14 ianurie, între orele 10:30 și 17:00.

  Găsești de toate: haine pentru toate stilurile și mărimile, încălțări, bijuterii, accesorii și decorațiuni interioare, jucării și minuni, anunță organizatorii.

  Intrarea este liberă. Iar dacă vrei să te înscri ca vânzător atunci poți să le dai un mesaj celor de la Londohome.

  5.Brunch in the Sky, la Aria TNB

  aria tnb facebook
  Aria TNB propune un brunch special la final de săptămână Foto: Facebook

  Orice weekend merită să se termine într-o notă pozitivă, pentru ca săptămâna ce urmează să fie la fel. De aceea, recomandarea noastră de final de weekend este un brunch organizat de Aria TNB.

  Primul astfel de eveniment pe 2023, Brunch in the Sky, la Aria TNB se organizează duminică, 15 ianuarie, între orele 12:00 și 17:00. Organizatorii au pregătit un meniu speciality atât pentru adulți, cât și pentru copii.

  Rezervările se fac la numărul de telefon  0739 977 777 sau la adresa [email protected].

  Ai disponibile două opțiuni de brunch:

  • 140 RON unlimited food & dessert
  • 190 RON unlimited food, dessert, wine & prosecco.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...