LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

publicat pe 10 nov. 2022

  Târgul de Crăciun își deschide oficial porțile în acest weekend, fiind unul dintre evenimentele de top la care poți să mergi. În Capitală mai au loc un cocert al trupei Vama, un festival dedicat iubitorilor de whisky sau discuții și ateliere cu psihoterapeuți. Iată câteva recomandări pentru evenimente de weekend la care să mergi dacă ești în București.

  1.Săptămâna PSI, la Cărturești

  Certurile în cuplu, una dintre temele de discuție de la eveniment Foto: Facebook

  La Cărturești, pe strada Pictor Verona 13-15, vineri seara se organizează Săptămâna PSI. Evenimentul revine, după doi ani de pandemie, la formula consacrată a atelierelor în prezență, sub forma unor discuții însuflețite de psihoterapeuți și profesori universitari din șapte orașe din țară.

  Printre temele de discuție se numără: Cum gestionăm certurile în cuplu și care sunt ingredientele unei fericiri maritale „până la adânci bătrâneți”? Cum învățăm să nu ne mai lăsăm manipulați de fake news și cum facem față provocărilor cotidiene – stres, deprimări și îngrijorări. Totodată, la aceste ateliere au loc discuții despre terapia de cuplu și „vindecarea strămoșilor”, despre acceptarea de sine și forțele inconștiente din casele pe care le locuim.

  Vineri, de la ora 19:00, atelierul Săptămânii PSI are ca temă sindromul impostorului. Vor discuta psihoterapeuții Petrișor Țepurlui, Roxana Bores.

  2.Concert Vama, la Sala Polivalentă

  Trupa Vama susține, pe 18 noiembrie 2022, de la ora 18:00, un concert extraordinar la Sala Polivalenta din București. După turneul național de mare succes cu spectacolul „Visul American/ Drinking in America”, de Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian, Tudor Chirilă, jurat în actualul sezon al show-ului „Vocea României” de la Pro TV, promite fanilor un show memorabil.

  „Pregătim un show full power, cu reorchestrări, cântece noi și un design de scenă diferit. Dacă ești fan Vama tot ce trebuie să faci e să-ți iei deja biletul și să dai postarea asta mai departe”, a spus Tudor Chirilă.

  Poți să iei bilete de aici.

  3.Se deschide Târgul de Crăciun București

  Targul de Craciun Bucuresti shutterstock
  Târgul de Craciun Bucureșt ține până pe 26 decembrie Foto: Shutterstock

  Pe 20 noiembrie se deschide oficial Târgul de Crăciun din București. Târgul ține până pe 26 decembrie, iar printre atracţiile ediţiei din acest an se numără concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică.

  Accesul este gratuit. Iar programul este următorul: zilnic, de luni până vineri, între orele 12:00 – 23:00 iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00 – 23:00.

  Târgul va avea peste 70 de căsuţe din lemn unde vizitatorii pot alege dintre cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare, anunță organizatorii.

  Copiii vor avea spaţii dedicate activităţilor şi jocurilor interactive pe tot parcursul Târgului, iar Căsuţa lui Moş Crăciun promite să creeze o atmosferă de basm unde sunt întâmpinaţi de spiriduşi, stau de vorbă cu Moş Crăciun şi îşi pot face poze.

  Pe scena amplasată din faţa Palatului Parlamentului, vor urca coruri de la Palatul Naţional al Copiilor şi Opera Comică pentru copii, artişti şi grupuri vocale ale unor lăcaşuri de cult şi instituţii ce promovează creaţia românească tradiţională.

  Pe lângă colinde şi cântece tradiţionale, vor avea loc şi spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.

  Programul complet al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 va fi disponibil în curând pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.

  4.Whisky Fest, la Caro Hotel

  Pasionații de whisky vor avea ocazia să descopere o diversitate de arome și gusturi Foto: Facebook

  Whisky Fest este primul și cel mai important festival din România dedicat iubitorilor de whisky, în special, și ai băuturilor fine, în general. Anul acesta se desfășoară între 18 și 19 noiembrie, la Caro Hotel.

  Astfel, pasionații de whisky vor avea ocazia să descopere o diversitate de arome și gusturi, de la sortimentele cele mai populare, până la etichete rare cu tradiție, unele dintre ele prezentate în premieră în România.

  Este ocazia cunoscătorilor să asiste la masterclass-uri susținute de ambasadorii de brand internaționali ai celor mai mari producători din lume. Evenimentul se adresează tuturor celor care apreciază calitățile unui whisky și doresc să descopere poveștile din spatele unora dintre cele mai reprezentative gusturi.

  Participanții primesc paharul special Glencairn, dedicat evenimentului, pentru a degusta băuturile din cadrul festivalului. Iar bilete pot fi achiziționate de aici.

  5.Festivalul de Muzică Veche București

  Festivalul de Muzică Veche București este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România Foto: Facebook

  Festivalul de Muzică Veche București, ajuns la ediția a XVII-a, este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România. Evenimentul a început deja de pe 10 noiembrie și durează până pe 27 noiembrie în diverse spații culturale din Capitală, sub sloganul „Orient și Occident”.

  Vreme de două săptămâni, mai mulți artiști vor evolua în spații precum: Muzeul Național de Artă al României, Sala Radio, Palatul Bragadiru, Biserica Anglicană, Universitatea Națională de Muzică din București și Biserica Sfântul Ioan Rusul.

  În cadrul festivalului vor evolua:

  • chitaristul Xavier Díaz Latorre (Spania),
  • Emilio Villalba și formația sa, Cantica (Spania),
  • clavecinistul Ketil Haugsand (Germania),
  • ansamblul Le Consort (Franța),
  • Sangam Trio (India, Italia),
  • Corul Etheros (România),
  • ansamblul Sempre (România),
  • formația Trei Parale (România),
  • Arsen Petrosyan Quartett (Armenia),
  • Corul Melos Paisian (România).

  Programul festivalului poate fi consultat aici. Iar bilete pot fi luate de aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...