LIFE

Ce se mai întâmplă în oraș: 7 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

  Ai parte de o mulțime de evenimente de weekend în București, multe dintre ele dedicate sărbătorii internaționale de Halloween. Totodată, mai poți să mergi să deguști preparate din dovleac, să participi la un traseu cu locuri bântuite sau să îi lași pe cei mici să-și descopere noi talente la diverse ateliere. Dacă nu ai planurile făcute pentru acest weekend, iată câteva recomandări la care să mergi.

  De asemenea, nu uita că în acest weekend, România trece la ora de iarnă. Iar noaptea de 29 spre 30 octombrie va avea 25 de ore, fiind cea mai lungă a anului, după ce ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 04.00 devine ora 03.00.

  Iată care sunt câteva evenimente importante la care poți să mergi în weekend în București:

  1.Atelier de sculptat dovleci la Muzeul Antipa

  antipa atelier dovleac
  Organizatorii deja au pregătit atelierul pentru copii Foto: Facebook Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

  Vineri, 28 octombrie, între orele 11:30 și 12:30, Muzeul Antipa organizează ateliere de sculptat dovleci pentru copii. Activitatea va avea loc în Sala Atelier a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Un bilet pentru un copil costă 100 de lei, iar pentru doi frați cost 160 de lei.

  Muzeul Antipa a anunțat că la acest eveniment vor putea participa copiii care au vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Ei sunt îndemnați să își folosească imaginația și dibăcia pentru a crea cele mai frumoasă sculpturi în dovleci.

  Materialele necesare acestui atelier vor fi puse la dispoziția participanților de către muzeu. Pe lângă asta, cei ce vor lua parte la eveniment vor pleca acasă cu kitul de sculptat și de creație.

  La finalul atelierului, atât cei mici, cât și însoțitorii lor vor avea parte de o vizită la muzeu.

  Înscrierea copiilor la acest atelier se face pe bază de rezervare, aici.

  2.„FestinVleac” sau „mare dovleceală” din Parcul IOR

  FestinVleac facebook
  În Parcul IOR vei descoperi o mulțime de preparate pe bază de dovleac Foto: Facebook

  Tot pe bază de dovleac, între 27 și 30 octombrie, în Parcul IOR, în zona Biserica de lemn Maramureşeană, se organizează  „FestinVleac”, un festin tomnatic cu preparate de sezon.

  Cum dovleacul este vedeta acestui sezon, aici vei descoperi multe preparate pe baza lui: prăjituri de casă cu dovleac, alivenci cu dovleac, poale-n brâu cu dovleac, cea mai mare plăcintă cu dovleac, dulceaţă de dovleac, mii de sărmăluţe pregătite în dovleac, rață în dovleac sau tartă cu dovleac.

  Bineînţeles, bucureștenii vor avea ocazia să deguste și produsele tradiţionale: pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, dar şi brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiţionale la brânzeturi fine.

  „Dovleacul nostru este simbolul şi personajul principal al sărbătorii de Halloween care acuşi ne bate la uşă, în noaptea de 31 octombrie, dar noi, cu ajutorul tuturor celor prezenţi îi vom scobi şi ilumina şi-i vom pune la vedere pentru a alunga spiritele rele, iar lui BAU BAU îi vom pregăti nişte specialităţi cu cel mai aprig usturoi”, transmit organizatorii.

  3.Ateliere gratuite pentru copii la Art Safari

  Art Safari invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, pasionați de artă, la atelierele organizate în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București).

  Atelierele sunt organizate împreună cu Centrul Step by Step, partener educațional al Art Safari. Cursurile vor fi susținute de profesoarele Ramona Toronilă și Ana Pietraru (Școala Gimnazială Step by Step) și Magdalena Sabă și Maria Butnaru (Grădinița Bambi Step by Step).

  Activitățile sunt gratuite și au loc în intervalul orar 12:00 – 18:00, în perioada 27 – 29 octombrie. Temele acestora sunt inspirate din operele lui John Constable, unul dintre cei mai mari pictori peisagiști ai tuturor timpurilor, și operele lui Ștefan Popescu, cel mai mare pictor-călător al artei românești.

  Cei mici pot fi înscriși la ateliere la adresa de mail: [email protected].

  4.INDAGRA, cel mai important târg dedicat utilajelor și produselor agricole, la Romexpo

  INDAGRA romexpo facebook
  În cadrul expoziție vor fi prezentate cele mai noi tendințe din agricultură, viticultură, horticultură, zootehnie Foto: Facebook

  INDAGRA, cel mai important eveniment dedicat utilajelor și produselor agricole din toată țara, are loc între 26 și 30 octombrie la Romexpo. În cadrul expoziție vor fi prezentate cele mai noi tendințe din agricultură, viticultură, horticultură, zootehnie.

  Peste 412 firme din România și din afara țării vor fi prezenta la Romexpo, pe o suprafață de 29.000 mp. Acestea își vor prezenta proiectele ce aduc un plus de valoare agriculturii românești.

  În aceeași perioadă va avea loc și INDAGRA FOOD, un târg internațional dedicat industriei alimentare.

  Organizatorii au anunțat și care va fi orarul evenimentului:

  • de miercuri până sâmbătă (26 – 29 octombrie 2022): târgul va fi deschis între orele 09:00 – 18:00
  • duminică (30 octombrie 2022): târgul va fi deschis între orele 09:00 – 16:00.

  Accesul la eveniment poate se va face pe la porțile A și B ale Romexpo, iar biletul costă 10 lei/zi. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate au intrarea gratuită.

  5.Taraf, Vin și Vinil

  Un eveniment cu și despre vin, sărbatorit cu muzică live, urmată de muzică pe vinil. Alexandru Georgian Draghici și Taraful vor ține acordurile muzicale, acorduri care merg direct în pahar și de acolo curg în inimă, anunță organizatorii.

  Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 20:00. Mai multe detalii, aici.

  6.Bucureștiul Bântuit 4

  Questo lansează, pentru a patra oară, un nou traseu presărat cu locuri bântuite și povești de groază care te fac să adormi cu toate luminile aprinse cu ocazia Halloween-ului.

  Vei avea parte de combinația perfectă între un escape room în aer liber, un joc de explorare urbană, un tur ghidat și un treasure hunt, spun organizatorii.

  Evenimentul are loc sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 20:00, cu acces gratuit, în Parcul I.C. Bratianu.

  7.Târgul 100 de Tradiții Românești

  targ mtr
  Meșteșuri vechi și preparate de tradiție te așteaptă în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti Foto: Facebook

  În curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti se organizează în weekend târgul „100 de Tradiții Românești”. Intrarea este liberă.

  Pe lângă obiectele tradiționale, nu va lipsi nici ospăţul caracteristic fiecărui târg, cu pastramă de berbecuț la grătar, supă cremă de dovleac, sarmale, fasole cu ciolan și bulz ciobănesc. La ceaun vor fi pregătite ciorba de potroace și gulașul de vițel. Iar mustul proaspăt stors de căpșunică va face deliciul tuturor doritorilor.

  Programul complet al evenimentului, aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă în oraș: 7 evenimente la care să mergi weekendul ăsta ...