LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Se anunță un weekend plin de evenimente în București, mai ales odată cu aniversarea a 563 ani de existență a Capitalei. Ți-am pregătit o serie de recomandări pentru evenimentele din weekend la care să mergi dacă nu ai planurile făcute. Un festival de jazz, plimbări cu barca pe Dâmbovița, un salon dedicat pisicilor și un festival gatronomic sunt printre recomandările noastre.

  Bucharest Jazz Festival, parte din evenimentele dedicate Zilelor Bucureștiului

  Bucharest Jazz Festival facebook
  Bucharest Jazz Festival are o ediţie dedicată în întregime jazzului românesc Foto: Facebook

  „Zilele Bucureştiului” marchează cei 563 de ani de existenţă a Capitalei printr-o serie de evenimente culturale organizate de Primăria Capitalei prin ARCUB în perioada 16-18 septembrie.

  Unul dintre aceste evenimente este și Bucharest Jazz Festival, care are loc la Combinatul Fondului Plastic. Singurul festival de jazz în aer liber din Capitală, Bucharest Jazz Festival revine în agenda culturală a oraşului după doi ani de pauză cu o ediţie dedicată în întregime jazzului românesc.

  Din lineup-ul Bucharest Jazz Festival 2022 fac parte Sorin Zlat, Ion Baciu Jr., Sorin Romanescu, Alex Man, Trigon, ZMEI3, Ramona Horvath şi Tony Lakatos, Puba Hromadka, Paul Weiner şi Nicolas Simion, Luiza Zan feat. Big Band Radio, dirijor Ionel Tudor, Eva Maria Gârlea & Robert Cozma, 7th SENSE, Three Fo(u)r Two.

  Detalii aici.

  Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană

  strazi deschise facebook
  Calea Victoriei devine o insulă de relaxare temporară cu plimbări urbane şi o serie de activităţi recreative Foto: Facebook

  Cel de-al 17-lea weekend pietonal din seria Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană are loc în contextul aniversar „Zilele Bucureştiului”.

  Astfel, între 17 şi 18 septembrie, „Străzi deschise” propune bucureştenilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc şi transformă Calea Victoriei într-o insulă de relaxare temporară cu plimbări urbane şi o serie de activităţi recreative şi evenimente artistice în aer liber.

  Dâmbovița Delivery 2022: râul, element de legătură între bucureșteni și cartiere

  dambovita delivery facebook
  Evenimentul vrea să transforme râul în elementul de legătură între cartiere, bucureșteni și alte idei Foto: Facebook

  Dâmbovița Delivery 2022 are loc în weekendul 16-18 septembrie, tot ca parte din evenimentul „Zilele Bucureștiului”. Organizatorii și-au propus pentru această ediție să vorbească despre râu ca element de legătură – între cartiere, bucureșteni și între idei. Totodată, își propune să vorbească despre Dâmbovița ca arteră verde a Capitalei, un spațiu public vibrant în care bucureștenii (și nu numai) se pot bucura de apă, de faună, floră și de comunitate.

  Evenimentul se desfășoară e segmentul răului cuprins între Timpuri Noi – Mihai Bravu și aduce peste 30 de spectacole, ateliere și activități culturale și sportive, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Vei avea ocazia să te plimbi cu bărci și/sau caiace pe râul Dâmbovița, să admiri arta stradală in the making, să participi la sesiuni de yoga pe insule plutitoare, toate fără zgomotul mașinilor.

  Iubitorii de mișcare și adrenalină pot participa la curse cu trotinete, să se dea pe skateboard sau să joace baschet pe terenurile amenajate pe stradă. Totodată, organizatorii vor monta pontoane, vor organiza trasee cu bărcile între zona Unirii până aproape de podul de la Mihai Bravu și vor amenaja Podul Abatorului în ton cu acest manifest pentru Dâmbovița – spațiu public redat oamenilor și naturii.

  Mai multe informații despre eveniment, aici.

  Întâlniri de Toamnă la Dumbrava Vlăsiei

  dumbrava vlasiei
  Întâlniri de Toamnă la Dumbrava Vlăsiei, un eveniment pentru pasionați de plante, flori și amenajarea grădinii

  Între 16 și 18 septembrie, la Dumbrava Vlăsiei, parcul rezidențial din nordul Bucureștiului premiat pentru viziunea arhitecturală și a locuri, are loc evenimentul Întâlniri de Toamnă. Aici se va discuta despre pasiunea publicului și a profesioniștilor pentru amenajarea grădinilor.

  Peste 3.000 de plante, 3.000 de bulbi și 300 de varietăți vor fi prezentate într-o expoziție găzduită de parcul central din Dumbrava Vlăsiei, alături de soluții, workshopuri și echipamente pentru întreținerea grădinii. Totodată, la Întâlniri de Toamnă se vor mai proiecta filme clasice, trupa URMA va susține un concert acustic, va exista și o parada a mașinilor retro și o expozitie cu vânzare de fine art pictură, printuri și design vestimentar al unei artiste care și-a găsit curajul să abandoneze totul și să se reinventeze pentru pasiunea sa

  Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.

  SofistiCAT – Salonul Felin Internațional București la Sala Palatului 

  salonul sofisticat facebook
  Salonul Felin Internațional București este cel mai important eveniment de specialitate din Europa de sud-est Foto: Facebook

  SofistiCAT, Salonul Felin Internațional București, are loc în perioada 17-18 septembrie, la Sala Palatului, fiind cel mai important eveniment de specialitate din Europa de sud-est.

  Peste 200 de pisici pot fi admirate la salon în cele două zile, între orele 10:00 și 18:00. Salonul Felin SofistiCAT are ca punct principal de atracţie competiţia „BEST IN SHOW”, în care cele mai frumoase pisici vor concura pentru un loc pe podium. În competiție vor intra exemplare superbe de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Persană, Ragdoll, Singapura, Sphinx şi pisica de casă.

  Intrarea la eveniment costă 15 lei pentru adulți, 8 lei pentru pensionari și copiii au acces gratuit.

  Bucharest Street Food Festival, ediția de toamnă, în Parcul Kiseleff

  Bucharest Street Food Festival
  În cadrul primei ediții a festivalului au participat mai mult de 200.000 de bucureșteni Foto: Facebook

  Un alt eveniment care are loc în weekend în Capitală este Bucharest Street Food Festival, ediția de toamnă. Festivalul are loc pe 17 și 18 septembrie, în Parcul Kiseleff, fiind cel mai amplu eveniment culinar organizat în București. Acesta aduce România pe harta festivalurilor de gastronomie de la nivel european, de peste 15 ani.

  În cadrul festivalului se vor găsi preparate de tip: street food, fine dining, mâncare tradițională românească, mâncare tradițională internațională, mâncare bio și raw vegana. Iar ca momente, vizitatorii vor putea vedea momente de live cooking, concursuri culinare, degustare de vinuri, zone special dedicate grătarelor, muzica lounge și concerte live de jazz, electro swing sau blues.

  În cadrul primei ediții au participat mai mult de 200.000 de bucureșteni, care s-au bucurat de un eveniment urban inedit.

  Orange Pop-Up Cinema, în Parcul IOR

  Orange Pop-Up Cinema
  Orange Pop-Up Cinema are ultima oprire de anul acesta în parcul Ioan Alexandru Cuza (I.O.R.) Foto: Facebook

  Pentru doritorii de film în aer liber, caravana Orange Pop-Up Cinema are ultima oprire de anul acesta în parcul Ioan Alexandru Cuza (I.O.R.), în perioada 13-18 septembrie.

  Programul, include producții precum Thor: Love an Thunder, The Batman, Top Gun: Maverick, dar și blockbusterele Dune, House of Gucci sau Paw Patrol The Movie. Programul complet poate fi consultat aici.

  Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro, dar și la fața locului. Banii încasați din vânzarea lor vor fi donați, ca și până acum, către Fundația Orange pentru susținerea programului Digitaliada, proiect ce promovează folosirea resurselor digitale în educație, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.

  Foto principală: Facebook

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în...