LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 8 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

  Începutul lunii septembrie aduce o mulțime de evenimente de weekend în București. Dacă nu ai planurile făcute și nu știi încă ce să faci, iată o serie de recomandări cu evenimente de weekend. Poți să vezi o mașină de Formula 1, să mergi la un festival de muzică, să ajuți copii care nu au rechizite sau să vezi o piesă de teatru.

  Red Bull Racing Show Run în Piața Constituției

  red bull show piata constitutiei
  Monopostul RB7 care va încinge pneurile și asfaltul într-un show unic Foto: Red Bull

  Formula 1, sau măcar o parte din competiție, ajunge în premieră în România. În Piața Constituției, sâmbătă, între orele 16.00 și 22.00, are loc un adevărat festival de o zi dedicat motorsportului.

  Red Bull Racing Show Run aduce în România un monopost RB7 care va încinge pneurile și asfaltul într-un show unic. La eveniment vor mai fi prezenți și Red Bull Driftbrothers și stunt rider-ul Arūnas Gibieža.

  Monopostul Oracle Red Bull Racing RB7 este mașina cu care Sebastian Vettel a câștigat titlul mondial în 2011 în Formula 1. Toate detaliile pe care trebuie să le știi le găsești aici.

  Balkanik World Music Festival, la Grădina Uranus

  balkanik fest facebook
  Balkanik Festival este primul festival de world music din România Foto: Facebook

  Ajuns la ediția cu numărul nouă, Balkanik World Music Festival readuce încă o dată, la Grădina Uranus, atmosfera sa unică, artiști inediți și spiritul incluziv, precum și caracterul de melting pot cultural pentru comunitățile din București.

  Artiștii care vor urca pe scena festivalului, în această toamnă, sunt Onuka (Ucraina), Baba Zula (Turcia), Orange Blossom (Franța), Bucliczki (Polonia), Meszecsinka (Ungaria), Taraf Flamenco (România-Argentina), Surorile Osoianu (Republica Moldova), Iarba Fiarelor (România), și un proiect special Oriental Session (România).

  Evenimentul are loc între 9 și 11 septembrie. Dincolo de muzică, la Grădina Uranus o să mai găsești un târg meșteșugăresc, bucătării internaționale cu preparate tradiționale și reinterpretate, scenografii la intersecția dintre Est și Vest, urban și rural.

  Balkanik Festival este primul festival de world music din România, precum și cel mai mare din Europa de Sud-Est.

  Bucharest International Dance Film Festival

  Rookies film Bucharest International Dance Film Festival
  Filmul Rookies se vede în premieră la Bucharest International Dance Film Festival Foto: Facebook

  În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a opta ediție cu peste 25 de evenimente culturale dedicate atât publicului, cât și comunităților de artiști, reunite sub tema ZONE (NE)SIGURE.

  Festivalul se va desfășura, ca și în anii trecuți, la Institutul Francez (Cinema Elvire Popesco), Cinema Muzeul Țăranului, Centrul Național al Dansului, /SAC @ MALMAISON și Fabrica Grivița, dar și în trei noi locații: CINEMAX Veranda, Grădina cu Filme – Cinema and More și Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice „Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen”.

  Printre altele, BIDFF aduce anul acesta patru lungmetraje fascinante, în premieră națională: „Joyland” (r. Saim Sadiq), „Rookies” (r. Thierry Demaizière & Alban Teurlai), „Moonage Daydream” (r. Brett Morgen) și „Neptune Frost” (r. Saul Williams & Anisia Uzeyman).

  Detalii despre evenimente, program, acces și bilete găsești aici.

  Zilele Muzeului Țăranului

  În weekend, la Muzeul Național al Țăranului Român, toamna se întâmpină conform tradiției locului cu zilele dedicate muzeului. La Zilelor Muzeului Țăranului au loc expoziții noi, Festivalul povestirilor de pe Via Transilvanica, lansări de carte, ateliere, un târg de icoane și proiecții de film.

  Între 9 și 11 septembrie, în cadrul Zielelor Muzeului Țăranului, poți să iei parte la Festivalul povestirilor de pe Via Transilvanica. O să descoperi România, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin prin destinații noi de călătorie, artiști și meșteșugari veniți de la ei de-acasă, mâncare bună și muzică live.

  Totodată, festivalul va aduce „împreună, în simbioză cu patrimoniul cultural”: gastronomie locală, destinații turistice, producători, muzică, artă și meșteșug, proiecte și asociații care cresc frumos comunitățile din perimetrul Via Transilvanica. Prin acest eveniment, vizitatorii pot celebra și Zilele Europene ale Patrimoniului, sâmbătă, 10 septembrie.

  Festivalul durează până pe 18 septembrie. Programul complet, pe zile, îl găsești în descrierea evenimentului, de aici.

  Sun Beer Fest

  La Sun Plaza, pe Calea Văcărești 391, se organizează între 9 și 11 septembrie a doua ediție a festivalului de bere artizanală românească Sun Beer Fest.

  Dacă ai 18 ani împliniți, atunci poți să mergi să încerci beri de la producători autohtoni de tradiție ca: Ironic Beer (Snagov), Olovina (București), Maktoob (București), Mad Lads (Giurgiu), Zburătorul (București), Carol (Buftea), Patos (Snagov), Zăganu (Prahova), Cearfisa (Iași) și One Beer Later (Buzău). De asemenea, Sun Plaza pune la dipoziție propria bere oficială, „Beerceni ALE”.

  În cadrul evenimentului o să mai găsești limonadă proaspătă, socată și alte băuturi fără alcool, dar și burgeri și alte mâncăruri delicioase. Tot acolo o să ai parte de un Instagram corner pentru poze, iar pe Esplanada Nord a Sun Plaza o mulțime de DJ vor pune muzică.

  Vineri, evenimentul începe la ora 16.00 și se termină la 22.00. Iar în zilele de sâmbătă și duminică festivalul începe la 12.00 și se termină la 22.00.

  Iarmaroc caritabil la Londohome

  Iarmaroc caritabil la Londohome
  Iarmarocul Caritabil vrea să vină în ajutorul copiilor care nu au posibilitățile necesare să meargă la școală Foto: Facebook

  Londohome, barul aflat pe Strada General David Praporgescu 31, organizează un eveniment caritabil, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 15.00. Scopul este de a strânge fonduri pentru copiii care vor să meargă la școală, dar nu pot ajunge din cauza lipsurilor materiale.

  „Există copiii care vor la școală dar nu pot ajunge. Există copiii care nu au caiete pentru școală. Sau creion, sau pix sau încălțări pentru școală. Ne vedem pe 10 septembrie la ora 15.00, la Londohome să îi pregătim pe copii pentru școală. Cu ajutorul vostru și anul acesta toți copiii merg la școală”, anunță organizatorii.

  Iarmarocul Caritabil este o initiațivă a Asociației Umanitate. Despre Asociația Umanitate și initiațivele desfășurate până acum puteți citi mai multe pe www.umanitate.ro. Puteți dona atât obiecte, cât și sume de bani în contul ING BANK – Agenția Tipografilor: LEI – RO18INGB0000999901712928.

  Nu Stau Acasă #2 (disability friendly event)

  nu stau acasa facebook
  Nu stau acasă reprezintă o serie de concerte incluzive, accesibilizate și adaptate persoanelor cu dizabilități Foto: Facebook

  Nu Stau Acasă reprezintă ințiativa Help Me Be A Rockstar și Supereroi prin care se organizează o serie de concerte incluzive, accesibilizate și adaptate persoanelor cu dizabilități. În acest weekend, duminică, 11 septembrie, va avea loc Nu Stau Acasă #2, la Expirat Halele Carol. Evenimentul începe la ora 15.00, iar pe scenă vor urca VUNK, om la lună și Adame Wolf.

  Nu se vor folosi efecte luminoase (blindere, stroboscoape sau reflectoare puternice), volumul muzicii va fi la un nivel prietenos, iar Lavinia Chițu, singura traducătoare de muzică în limbaj mimico-gestual din România, va interpreta melodiile în limbajul semnelor, menționează organizatorii.

  Deșteptarea Primăverii la Teatrul Mic

  Nu, nu e despre primăvară. Piesa asta de teatru e despre total altceva. Deșteptarea primăverii este o dramă satirică, centrată pe „conflictul dintre generații” și contradicțiile interioare ale tinerilor, aruncând în aer norme, limite și secrete ale vârstei adolescentine.

  Deșteptarea primăverii a primit premiul pentru Cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER 2018, fiind extrem de apreciată de criticii români. Piesa se joacă la Teatrul Mic, iar bilete poți să iei de aici.

  Spectacolul are o durată de trei ore, iar trupa FiRMA cântă live pe tot parcursul desfășurării acțiunii. Regia și scenografia îi aparțin lui Vlad Cristache, iar din distribuție fac parte nume precum: Silvana Mihai, Alina Rotaru, Alexandru Voicu, Ionuț Vișan, Alina Petrică, Andreea Alexandrescu, Silviu Debu sau Răzvan Krem Alexe.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 8 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...