LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Multe filme, artă și bunătăți cu iz tradițional – asta poți găsi în ultimul weekend de vară, în București. Toate se desfășoară în aer liber, așa că te mai poți bucura încă de vremea călduroasă și de natură. Iată recomandările noastre pentru câteva evenimente de weekend la care poți să participi.

  1. Târg de tradiții românești

  festival de arta si traditii romanesti
  Evenimente de weekend în București: festival de artă și tradiții românești

  Weekend-ul ăsta e ultimul weekend de vară, calendaristic vorbind, iar dacă nu mai ai răbdare să vină toamna, poți merge la târgul de tradiții românești să guști niște must. Mai găsești acolo și alte preparate tradiționale, dar și artă și obiecte create de tineri artizani și meșteri populari.

  Târgul se desfășoară de vineri, 26 august, până duminică, 28 august, în Parul Herăstrău din București, la intrarea Charles de Gaulle.  În cadrul evenimentului se vor desfășura și ateliere de creație pentru copii și adulți, dar și demonstrații live de pictură și gastronomie. Va avea loc și un act de caritate pentru copiii refugiaților ucraineni, prin care se vor strânge diverse cadouri pentru aceștia.

  2. KINOdiseea – festival de film pentru copii

  festival de film copii kinodiseea
  Evenimente de weekend în București: KINOdiseea, festival de film pentru copii

  De pe 23 august până pe 3 septembrie, festivalul de film internațional pentru copii KINOdiseea se va desfășura în Parcul Obor, cu intrare gratuită. Programul este afișat pe pagina KINOdiseea – International Children Film Festival și include nu doar difuzare de filme în aer liber, ci și ateliere și diverse expoziții.

  Ce mai poți vedea acolo? Spectacole de jonglerii, pantomimă, roboți led pe picioroange și un târg de artizanat. Proiecțiile de film vor începe în fiecare seară de la ora 20.30 și vor include titluri precum „Clifford: Marele câine roșu”, „Spirit neîmblânzit” sau „Familia Monstrulescu 2”.

  3. Weekend Sessions la Grădina Botanică

  evenimente weekend gradina botanica
  Weekend sessions la Grădina Botanică din București. Foto: Facebook

  Dacă n-ai grădină acasă și vrei să profiți de ultimul weekend de vară pentru a te bucura de natură, poți merge la Grădina Botanică, la Weekend Sessions. Ce e de făcut acolo? Stai la picnic, asculți sesiuni muzicale de jazz, pop, indie sau muzică clasică, urmărești proiecții de film sau participi la ateliere.

  Evenimentul se desfășoară între 27 și 28 august și are ca invitați artiști precum Coven Clash, Maigret, Bălașa Percussion & Maxim Belciug, Cristina Drăghici & Iulian Morar și alții. Biletele pot fi cumpărate de aici – un abonament pentru două zile costă 70 lei, iar biletul pentru o singură zi costă 50 lei.

  4. Concert Alternosfera

  concert alternosfera
  Evenimente de weekend în București: concert Alternosfera

  Tot în aer liber are loc și concertul trupei Alternosfera de duminică, 28 august, care se va desfășura la Grădina Urbană Herăstrău. Accesul în locație se face începând cu ora 19, urmând ca spectacolul să înceapă la ora 20. Biletele Presale costă 80 lei, cele în fața scenei 120 lei, iar cele pentru acces general 100 lei.

  5. Seară de scurtmetraje realizate de femei

  scurtmetraje femei
  Zilele Sofia Nădejde ajung la ediția a cincea duminică, cu o seară de scurtmetraje realizate de femei

  Zilele Sofia Nădejde ajung la ediția a cincea duminică, 28 august. În cadrul evenimentului, în Sala Iosif Naghiu a Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței numărul 64, va avea loc o seară de scurtmetraje românești regizate de femei. Curatoarea Petra Torsan a realizat o selecție ce cuprinde filmele Lucruri Simple, Să crești sub un cireș amar, Maybe There is No Distance, Empiric și When Night Meets Dawn.

  „Selecția din acest an cuprinde filme care urmăresc cât se poate de atent raportul de influențe dintre lumile interioare ale femeilor și lumea exterioară în care trăiesc și pe care o observă și conservă”, explică Petra, care în urma proiecției va participa la o sesiune de Q&A alături de regizoarele invitate. Intrarea este liberă, dar cu rezervare pe eventbrite.com.

  Foto: Facebook Grădina Urbană Herăstrău

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...