LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

  Luna august continuă cu o grămadă de evenimente de weekend în București. Dacă rămâi în oraș și nu ai alte planuri, poți să mergi la câteva expoziții interesante, ai posibilitatea de a vedea un film în aer liber sau să adopți un cățel și mai poți să mergi la o lansare de vinyl. Astea sunt recomandările noastre pentru evenimente de weekend în București.

  1. Vizitează instalația fotografică „Cele care nu se văd”, la MȚR

  cele care nu se vad facebook
  Personaje feminine din opere literare scrise de bărbați sunt portretizate la diverse vârste de zece fotografe Foto: Facebook

  La Muzeul Național al Țăranului Român poți să vizitezi până pe 1 septembrie instalația fotografică „Cele care nu se văd”. La bază, proiectul aduce în față zece personaje feminine din literatura română, create de bărbați, care ies din rânduri și sunt văzute prin lentila a zece fotografe.

  Astfel, o să descoperi personaje feminine cu o altă profunzime, într-o lumină nouă, care sunt desprinse de stereotipii. „Zece femei care se definesc ca OAMENI cu caractere vii, care există. Demne de empatie, descoperire, atenție. «Cele care nu se văd» devin cele care SUNT”, anunță organizatorii.

  Cele zece fotografe au abordat zece opere literare cu personaje feminine, alături de trei actrițe, ce au reprezentat toate personajele, la trei vârste diferite, pentru a evidenția că fiecare femeie conține toate arhetipurile și că fiecare femeie, indiferent de background, poate înțelege empatic traumele și viața oricărui personaj.

  Lucrările sunt semnate de: Anca Cernoschi, Crina Prida, Cristina Venedict, Dana Tole, Larisa Baltă, Mihaela Tulea, Sabina Suru, Alina Ușurelu, Irina Gache, Cristina Bobe. Iar actrițele sunt Oana Jipa, Corina Moise, Mihaela Rădescu.

  Instalația poate să fie vizitată în Sala Acvariu, până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este liberă. La vizitarea instalației se recomandă folosirea căștilor de telefon, trei dintre lucrări având intervenția realității augmentate.

  2. Fotografii ascunse și recuperate cu Principesa Maria, la Muzeul Nicolae Minovici

  expozitie regina maria
  Fotografiile cu tânăra Principesă Maria au fost recuperate și acum expuse publicului Foto: Facebook

  La Muzeul Nicolae Minovici, situat pe Strada Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, are loc o expoziție inedită cu imagini ascunse și recuperate cu Regina Maria. Expoziția se numește „Sub însemnul regalității: Fotografiile unei tinere principese” și o prezintă pe tânăra Principesă în 11 ipostaze surprinse de Franz Mandy, fost fotograf al Casei Regale.

  Fotografiile, cu o mare valoare documentară, au fost ascunse în timpul regimului comunist, iar acum au fost recuperate de Muzeul Municipiului București (MMB).

  „În Capela Muzeului Minovici au fost expuse 11 fotografii cu tânăra Principesă, poziționate de colecționarul și medicul legist Nicolae Minovici într-un cadru tainic, de însemnătate spirituală. Fotografiile Mariei din Capela vilei-muzeu o reprezentau în ipostaze apropiate de portretul ctitoricesc întâlnit în pictura murală a bisericilor ortodoxe, de pildă, ținând în mâini macheta mănăstirii Curtea de Argeș”, anunță MMB.

  Expoziția va putea fi vizitată până pe 27 noiembrie.

  3. Festival de improvizație muzicală în Parcul Obor

  Evenimentul Sounds of Summer – Jam in the Park are loc între 18 și 21 august, în Parcul Obor, din fața Primăriei Sectorului 2. Jam în the Park este un festival dedicat improvizaţiei muzicale, fiind la prima ediție. În program sunt incluse concerte live, jam sessions, ateliere interactive de muzică pentru toate vârstele şi de creaţie pentru copii, dar şi o zonă de târg.

  Fiecare zi de festival are o tematică proprie orientală, africană, balcanică şi latino-americană. Scopul festivalului este de a familiariza oamenii cu conceptul de jam-session pe care muzicienii îl folosesc să compună o piesă nouă sau să abordeze o melodie existentă dintr-o nouă perspectivă.

  Intrarea este liberă. Vineri și duminică, festivalul începe la 17:00 și se termină la 22:00. Sâmbătă se dă startul de la ora 11:00 până la ora 22:00.

  4. Cel mai mare târg de adopții din această vară

  targ adoptii aspa facebook
  40 de căței și de pisici își așteaptă viitorii stăpâni la târgul de adopții din acest weekend Foto: Facebook

  În apropiere de București, la Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” din Mogoșoaia, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) organizează cel mai mare târg de adopții din această vară.

  Târgul de adopții are loc sâmbătă, 20 august, între orele 11:00 și 20:00. Acolo vei putea descoperi 40 de căței (25 de pui și 15 adulți) de la centrele de adopții ASPA, dar și de pisici de la Asociatia TNR Capturare Sterilizare Eliberare.

  Adopțiile sunt gratuite, iar odată cu noul tău prieten cu blană poți să pleci acasă și cu câteva cadouri, cum ar fi hrană uscată și umendă, recompense, ședințe gratuite de cosmetică canină sau medalioane inteligente.

  5. Cinema în aer liber, în Parcul Titan

  În Parcul Titan din Sectorul 3 se organizează până pe 11 septembrie sesiuni de Cinema în aer liber. Evenimentul se ține pe Insula Artelor, seara, de marți până duminică, iar programul include:

  • zece dintre cele mai bune filme din ultimul an;
  • o selecție de cinci filme cu tematică istorică;
  • cinci proiecții ce au ca și concept „mit versus realitate”.

  „Cinema în aer liber” și-a propus să ofere o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii, prin intermediul echipamentelor performante: un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 metrei pătrați, transmite Primăria Sectorului 3.

  Intrarea este liberă. Detalii despre program și selecția de filme, aici.

  6. Luna Amară, lansare de vinyl

  La zece ani de la lansarea pe CD a albumului „Pietre în alb”, trupa Luna Amară pregătește în acest weekend o altfel de lansare pentru același album. E vorba de lansarea pe vinyl a albumului „Pietre în alb”, care are loc duminică, de la ora 19:00, la Quantic.

  Biletul de intrare costă 65 de lei până pe 20 august și poate fi luat de aici. În ziua evenimentului, biletul costă 80 de lei și poate fi luat de la intrarea în club sau online.

  7. Ice Cream Fest, la Hard Rock Cafe

  ice cream fest hard rock cafe facebook
  Înghetață artizanală în 19 arome diferite te așteaptă la Hard Rock Cafe Foto: Facebook

  Sâmbătă și duminică, de la 11:30, la Hard Rock Cafe, de pe Șoseaua Kiseleff, nr. 32, are loc Ice Cream Fest, eveniment dedicat desertului preferat pe timp de vară. Gelateria Velluto, care pregătește înghețată artizanală naturală, o să fie prezentă în ambele zile de festival cu 19 arome diferite.

  Iată toate sortimentele de înghețată care vor fi în meniu: mango, ciocolată, caramel sărat, iaurt cu cireșe amare, zmeură, fistic, vanilie, căpșuni, Nutella, Kinder Bueno, Snickers, Bubble Gum, ghimbir, măr copt, riccotta cu smochine, matcha, cafea, maracuja si rodie cu fructe de pădure.

  Poți să faci rezervări online aici sau să suni la numărul de telefon 0754 400 900.

  Foto principală: Facebook

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...