LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

publicat pe 08 aug. 2022

  Dacă mini-vacanța de Sfânta Maria te prinde în București, atunci trebuie să știi că ai o grămadă de evenimente de weekend la care să mergi. Un festival de anvergură, ultimul weekend pietonal în zona de centru a Bucureștiul, activități pentru copii și părinți sau o piesă de teatru care aduce zâmbete. Iată câteva recomandari pentru acest weekend.

  1. Summer Well, festivalul de lângă București

  summer well facebook
  Summer Well a ajuns la ediția cu numărul 11 Foto: Facebook

  În weekendul 12-14 august, pe Domeniul Știrbey de lângă Buftea, are loc Summer Well. Chiar dacă nu are loc în București, festivalul e foarte aproape de Capitală, fiind unul dintre evenimentele de anvergură din weekend. În momentul de față, festivalul este sold-out.

  Ajuns la ediția cu numărul 11, anul acesta, Summer Well îi aduce în premieră în România pe cei de la Artic Monkeys, una dintre cele mai cunoscute trupe ale genului indie rock. În line-up se mai găsesc nume precum Future Islands, Channel Tres, Inhaler, Alice Merton, Nothing But Thieves, Jungle sau Roosevelt, printre alții.

  Dacă vrei să îți ridici brățara de festival înainte să ajungi pe Domeniul Știrbey, atunci o poți face fie de la magazinul Orange Shop Victoriei, fie din Băneasa Shopping City până pe 12 august, în intervalul orar 12:00-19:30. Biletele din 2020 și 2021 nu sunt valabile la intrare dacă acestea nu au fost schimbate și confirmate de către echipa Summer Well.

  Pentru a ajunge la festival, una dintre posibilități este aceea a autobuzului pus la dispoziție de organizatori. Prețul unui bilet de dus este 20 de lei, iar plecarea se va face din București, din stația Clăbucet din zona Piața Chibrit. Primul autobuz către Buftea va pleca vineri la ora 13:30 și la ora 12:00 sâmbătă și duminică. Autobuzele vor circula la intervale cuprinse între 10 și 20 de minute. Ultimul autobuz pleacă în fiecare seară de festival la ora 05:00.

  Accesul la festival se va face din str. Oltului, vineri, în intervalul orar 14:00-22:00 și în intervalul 12:00-18:00 sâmbătă și duminică, iar porțile se se vor închide în fiecare noapte de festival la ora 04:00.

  2. Străzi deschise – ultimul weekend pietonal din această vară

  strazi deschise facebook
  Acesta va fi ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise” Foto: Facebook

  13 și 14 august marchează ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise”. Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff sunt cele două artere care devin pietonale. Weekendurile pietonale „Străzi deschise” din zona centrală se reiau în luna septembrie.

  Astfel, zonele pietonale din weekend-ul 13-14 august, deschise publicului între orele 09:00 şi 22:00 sunt următoarele:

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei;

  Programul este unul destul de ofertant pe Calea Victoriei. Sâmbătă are loc, de la ora 11:00, un marş în premieră al factorilor poştali între Bulevardul Elisabeta şi Splaiul Unirii. Cunoscută pentru proiectele culturale muzicale destinate susţinerii copiilor talentaţi din medii defavorizate, Asociaţia „Viitorul Nostru” va fi prezentă weekendul acesta la „Străzi deschise” cu ateliere de percuţie şi suflători în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României.

  O altă noutate a ultimului weekend pietonal, campania de conştientizare prin artă a felului în care se schimbă clima – „One Minute Older” – ajunge la „Străzi deschise” cu activarea „Punga cu pungi nu mai are loc în viaţa ta. Doneaz-o!”. Iniţiată de Fundaţia 9, campania strânge un milion de pungi de plastic pe care le transformă în artă. Pe 13 şi 14 august, pietonii sunt invitaţi să contribuie la o viitoare instalaţie de artă şi să depună pungi de plastic la punctul de colectare al campaniei din Piaţeta Teatrului Odeon.

  În schimb, traseul pietonal de pe şoseaua Kiseleff este activat sâmbătă şi duminică, între orele 09:00-21:00, de locuri de joacă şi mişcare pentru cei mici.

  3. Ziua Marinei se sărbătorește și la București

  Ziua Marinei, sărbătorită în mod tradițional la Constanța, aduce anul acesta o serie de activități și evenimente în Capitală, cu prilejul celei de-a 120-a aniversare. Astfel, la unul dntre aceste evenimente poți să înveți cum se confecționează nodurile marinărești în cadrul atelierelor interactive. Atelierele de acest fel se organizează pe 11 și 12 august, la ARCUB, în Sala Cafenea, în intervalul orar 20:00 – 21:00. De asemenea, la Hanul Gabroveni, până pe 15 august, are loc o expoziție tematică.

  Vineri, 12 august, Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine, în premieră, un concert în Piaţa Roma, în intervalul orar 20:00 şi 21:00. Iar luni, 15 august, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău). Acolo va fi organizată o ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori. Pe lacul Herăstrău va fi depusă o ancoră de flori.

  4. Ateliere educative în Parcul Titanii

  În Parcul Titanii din Sectorul 3, Asociația Prom’Art Creative aduce „Atelierele Fanteziei”, un proiect  finanțat cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

  În acest weekend se desfășoară Atelierul „Actorie și voie bună”, coordonat de Victoria Dicu, actriță Teatrul Național București. Atelierul presupune învățarea unor tehnici motivaționale pentru copii și părinți, tehnici de imprivizație și tehnici teatrale. Accesul este liber. Atelierul se desfășoară în două parți, de la 16:00 la 17:00 și de la 17:30 la 18.30.

  5. Latino Party la Mega Mall

  latino party mega mall
  Numărul de persoane e limitat la petrecerea latino de la Mega Mall, așa că fă bine să ajungi la timp Foto: Facebook

  Mega Mall readuce în fiecare vineri sesiuni de dans latino pe rooftop-ul clădirii. Dacă te gândești să participi, atunci vei dansa pe ritmuri de Salsa, Mambo, Bachata, Kizomba și Cha Cha Cha. Dj Michael pune muzica, iar evenimentul începe de la ora 21:00 și ține până la ora 03:00. Intrarea costă 25 de lei, iar capacitatea este limitată.

  6. Comedia „Soț de vânzare”, la Teatrul Roșu

  comedia sot de vanzare
  Comedia „Soț de vânzare” se joacă la Teatrul Roșu Foto: mySTAGE

  Dacă îți dorești în weekend să mergi la o piesă de teatru, atunci comedia „Soț de vânzare” merită să fie luată în seamă.

  Oxana (o tânără „modernă” până în vârful unghiilor strident colorate, frumușică, ușor naivă, dar extrem de determinată) îi propune Elenei Vladimirovna (nevastă de profesie, trecută de prima tinerețe, însă inteligentă, cu „look” și inițiată în metehnele vietii) o afacere pe cât de indecentă, pe atât de inedită: un contract de vânzare-cumpărare al mult doritului ei soț contra tentantei sume de „douăj’ de mii”.

  Subiectul tratează, original și picant, eterna temă a trio-ului conjugal, în trei acte cu multiple și intense răsturnări de situații. Ți se garantează prin această piesă de teatru că percepția despre căsnicie și despre teatrul românesc underground ți se va schimba.

  Din distribuție fac parte Ana Odagiu, Marius Gîlea și Maria Radu. Găsești bilete aici.

  Foto principală: Facebook

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...