LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

publicat pe 08 feb. 2023

  Târguri de primăvară, un festival cu filme italiene și un concert marca Ștefan Bănică sunt printre cele mai importante evenimente de weekend din Capitală. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1.Târgul „100 de Tradiții Românești”, la MȚR

  Bucureștiul nu duce lipsă de târguri de sezon, indiferent de weekend. Iar zilele acestea nu fac excepție. Între 10 și 12 martie, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, aflat pe Str. Monetăriei, nr. 3, se organizează prima ediție din acest an a Târgului „100 de Tradiții Românești”

  La acest eveniment de weekend vor fi prezenți meșteri din toate zonele țării care își vor prezenta obiectele lucrate peste iarnă, cum ar fi marame, covoare sau icoane, dar și artizani talentați care vor expune genți și accesorii din piele, decorațiuni din ceramică, bijuterii și vestimentații din lână. 

  Nu vor lipsi nici preparatele tradiționale, de data aceasta specifice zonelor Arad și Maramureș. 

  Programul târgului pentru zilele de desfășurare este între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea este liberă.

  2.Târg de primăvară, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

  Un alt târg, de data aceasta organizat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în curtea interioară a instituției, are ca scop promovarea alimentelor de calitate obținute pe plan local. 

  Sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”, târgul aduce la București peste 30 de producători și artizani locali, din regiunea de Nord Vest și Centru a României. 

  Vor fi expuse preparate alimentare realizate de mici întreprinzători locali, obținute din materie primă provenită din microfermele proprii și de la fermieri din zonă, punând astfel în valoare brandurile regionale și nu numai. 

  Astfel că, la Târgul de primăvară vei putea gusta și cumpăra: produse din carne și din lapte, dulcețuri, sucuri, produse de patiserie, țuică, vin și multe altele. 

  3.Festival dedicat cinematografiei italiene, la Cinema Muzeul Țăranului

  festival film italian
  Festivalul oferă spre vizionare opt pelicule recente ale industriei italiene de film

  „Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România”, festivalul dedicat cinematografiei italiene, revine în București, în acest weekend, cu a doua ediție. Festivalul se desfășoară între 6 și 12 martie, la Cinema Muzeul Țăranului. 

  „12 dintre cele mai bune producții cinematografice italiene recente, premiate și apreciate, dar și filme clasice restaurate, care poartă spectatorii prin locuri memorabile și pline de istorie sau peisaje de poveste, pot fi văzute în cadrul festivalului, în prezența invitaților speciali, regizori sau actori”, anunță organizatorii. 

  Ediția de anul acesta cuprinde o proiecție în avanpremieră (Cei opt munți), opt filme recente (Încet-încet, Noaptea fantomă, Atlantida, Spărgătorul de oase, Vera, Pentru Chiara, Eu și Spotty, Umbra Zilei), un eveniment special (serialul de televiziune Exterior, noapte de Marco Bellocchio) și două filme clasice restaurate.

  Poți să iei bilete de aici, iar programul poate fi consultat aici

  4.I love 90’s Festival, la ONE CLUB

  Prima ediție a festivalului dedicat muzicii anilor ‘90 are loc weekendul acesta la ONE CLUB, aflat pe Șoseaua Orhideelor 1. 

  I love 90’s Festival aduce în line-up nume sonore ale muzicii acelei perioade: Ice MC, Class, Culture Beat, Sweet Kiss, Fun Factory, N&D, Snap și DJ Quicksilver. 

  Bilete poți să găsești aici. În ziua evenimentului de weekend poți să găsești bilete și la intrare, la prețul de 200 de lei. 

  5.Concert Ștefan Bănică, la Sala Radio

  Devenit deja o tradiție, concertul lui Ștefan Bănică dedicat femeilor are loc pe 12 martie, de la ora 19:00, la Sala Radio, fiind unul dintre evenimentele de weekend de top. 

  „Te iubesc, femeie!” este un concert dedicat în mod special doamnelor și domnișoarelor, dar nu numai. Este un altfel de concert, cu o atmosferă unică creată de cele mai frumoase cântece de dragoste, pentru toate vârstele, semnate Ștefan Bănică și reinterpretate în variantă acustică, anunță organizatorii. 

  Poți să cumperi bilete de aici

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...