LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Un festival important de film, un târg dedicat perioadei de Paște și un salon pentru pasionații de biciclete sunt evenimente de weekend care țin capul de afiș în Capitală. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1.Festivalul One World Romania #16 

  one world romania festival
  Festivalul vrea să exploreze ideea și starea de bine prin diverse proiecții Foto: Facebook

  Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania revine și în acest an, începând cu 31 martie. Tema ediției este „O Viață Bună”. 

  Tema festivalului va fi reflectată într-un program complex care contextualizează și chestionează felul în care conceptul filosofic de bine își găsește multiple portrete în cultura și societatea actuală, oscilând între satisfacția individuală imediată și bunăstarea colectivă sustenabilă. 

  Selecția de filme este împărțită în cinci secțiuni, fiecare tematică ținând cont de tema festivalului: 

  • Viață bună;
  • Răni noi, cicatrici vechi;
  • Existând rezistând;
  • 24/7;
  • Tot ce respiră;

  Festivalul are loc fizic în perioada 31 martie – 9 aprilie 2023 la Cinema Elvire Popescu, Cinemateca Eforie, ARCUB și alte locații din Capitală. Mai mult, se va desfășura și online, în toată țara, între 10 și 30 aprilie. 

  Vor fi proiectate 35 de filme documentare de lung, mediu și scurt metraj. Găsești bilete aici

  2.Salonul Bicicletei 2023

  salonul bicicletei facebook
  Mergi la salon și poate pleci acasă cu o bicicletă Foto: Facebook

  Pasionații de biciclete pot descoperi în acest weekend un eveniment cu însemnătate. Este vorba de Salonul Bicicletei 2023 care va avea loc în perioada 31 martie – 2 aprilie, la Combinatul Fondului Plastic, aflat pe strada Băiculești nr. 29. 

  „Vino să vezi cele mai noi și performante biciclete, trotinete, scutere și skateboarduri, testează-le și pleacă acasă cu ele. Zona special amenajată pentru copii, concursuri cu premii, zona handmade și multe alte surprize. Nu rata cea mai mare expoziție națională dedicată pasiunii pentru biciclete și nu numai”, anunță organizatorii. 

  Programul de vizitare este: 

  • 31 martie: 13:00 – 19:00; 
  • 1 aprilie: 10:00 – 19:00;
  • 2 aprilie: 10:00 – 18:00. 

  3.Dichisar de Paște 

  dichisar de paste facebook
  Târgul ăsta te ajută să găsești mai repede cadouri de Paște Foto: Facebook

  În așteptarea perioadei de Paște, sâmbătă, între 10:00 și 19:00, la Impact Hub Bucharest, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 8-10, se organizează Dichisar de Paște

  Cel mai important târg de design și handmade din Bucureşti vrea să te ajute să găsești cadouri sau orice ai nevoie pentru perioada sărbătorilor pascale. 

  „De la atenții la mici cadouri speciale, la Dichisar de Paște nimic nu ne oprește să împărțim dragoste și bucurie în perioada primăverii. Când vine vorba de Paște, culorile si voia bună intră în joc, iar alegerea unor altfel de cadouri ne ajută să ne luăm la revedere de la sezonul rece și să ne pregătim pentru perioada în care vom petrece timp cu familia și prietenii: Paștele!”, spun organizatorii. 

  Ce mai găsești la Dichisar de Paște: 

  • Outfituri noi pentru sezonul cald;
  • Cadouri fun pentru cei mai mici și pitici din gașca ta;
  • Accesorii de invidiat și bijuterie contemporană;
  • Produse artizanale de Beauty & Skin Care;
  • Decorațiuni și mici obiecte pentru orice buget;
  • Genți, portofele și articole din piele; 

  Intrarea costă 10 lei. Târgul are loc și weekendul viitor. 

  4.Copilul și mâncarea, la Sheraton Bucharest Hotel 

  Un eveniment de weekend dedicat alimentației copiilor, conferința de la Sheraton Bucharest Hotel aduce laolaltă părinți și specialiști pentru a dezbate o temă importantă: cum hrănim corect copilul. 

  În total vor fi cinci ore de discuții cu mai mulți specialiști, evenimentul fiind împărțit pe două paneluri: Ce trebuie să mănânce un copil ca să crească sănătos și Provocările alimentare. Alergii. Intoleranțe. Obezitatea infantilă. 

  Bilete poți să iei de aici. Prezența poate să fie fizică sau online. 

  5.Târg ucrainean cu mâncare, la Grădina ArtHub

  targ ucrainean facebook
  Da, la târg vor fi și obiecte handmade cu specific ucrainean Foto: Facebook

  Mâncare tradițională din Ucraina, dulciuri cu specific, bijuterii realizate manual, picturi și desene ale unor artiști ucrainieni, muzică live și concursuri cu premii, toate te așteaptă duminică la Grădina ArtHub. 

  Evenimentul de weekend are loc între orele 11:00 și 19:00. Intrarea este gratuită, iar o parte din încasări vor fi destinate sprijinirii femeilor și copiilor din Ucraina. 

  Foto: Facebook

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...