Case

Dormitorul matrimonial al unei case din Teleorman seamănă cu interiorul unei pietre prețioase

  Cosmina Vîlcu și Luiza Scarlat, care formează echipa Acrea Design, au amenajat în șapte luni o casă de 200 metri pătrați, pentru care au folosit toate nuanțele de albastru. De la pastel la tușe de albastru închis și de la catifea până textura unei pietre prețioase în spațiosul dormitor matrimonial, cele două povestesc cum au ajuns la rezultatul final. 

  O familie cu doi copii mici și-a dorit o amenajare funcțională și aerisită, dar plină de culoare și diferite texturi. Casa are cinci camere, bucătărie, patru băi, două dressinguri şi două camere tehnice, care au trecut printr-un proces radical de schimbare până au ajuns la un „stil contemporan, cu linii cât mai drepte și accente prin culoare și textură”, cum îl descrie arhitectul de interior Luiza Scarlat.

  Un colțar spațios și un perete roz

  canapea turcoaz
  Culorile pastelate scot întreaga amenajare din anonimat

  În living, colțarul turcoaz are o textură catifelată și se completează cu peretele din spate, jumătate vopsit mat într-un roz pudrat și jumătate texturat cu un model hexagonal. De altfel, livingul este și preferatul proprietarilor, pentru că acolo pot petrece timp alături de cei doi copii ai lor. Arhitectul de interior Luiza Scarlat este de părere că familia seamănă puțin cu The Incredibles, protagoniștii desenelor animate cu același nume. 

  Dormitor matrimonial ca o piatră prețioasă

  Laimotivul întregii amenajări e culoarea turcoaz, pe care echipa a folosit-o și în open space-ul de la parter, pe canapea, dulap şi dulapul din bucătărie, și în luminosul dormitor matrimonial, unde peretele de accent seamănă cu interiorul unei pietre prețioase. Materialul pentru peretele prețios a fost comandat din Marea Britanie, în timp restul materialelor și pieselor de mobilier au fost executate de furnizori locali.

  Peretele de accent e hipnotizant

  Patul e imens, tapițat cu o cuvertură galben muștar, care vine în contrast cu restul nuanțelor din cameră. Dar cel mai important, patul nu are ramă de lemn ca să fie cât mai sigur pentru cei doi copii, care dau des buzna în camera părinților. 

  Provocări și satisfacții

  Scara cu lamele din lemn asortate cu restul mobilierului

  Dacă livingul e camera favorită a familiei, scara interioară e piesa pe care toți o îndrăgesc cel mai mult. În loc de balustradă clasică, e înconjurată de lamele late din lemn, vopsite turcoaz. Deși are un design simplu, Luiza și Cosmina povestesc că a fost o provocare mai mare decât se așteptau, căci lucrurile nu au mers chiar ușor cu furnizorii locali cu care au lucrat. 

  Cu toate că au existat mici întârzieri sau provocări, au terminat amenajarea în șapte luni: partea de concept și planuri tehnice a durat aproximativ două luni, iar partea de șantier aproximativ cinci luni. În total, bugetul a ajuns la 60.000 euro, cu tot cu mobilă și finisaje.

  bucataria
  Culoarea principală a fost păstrată chiar şi în bucătărie

  Tips&tricks pentru amenajare de la Acrea Design

  • Nu-ţi cenzura ideile năstrușnice, ele vor fi cele care vor da unicitate proiectului;
  • Adu culoare în casa ta, fie că sunt culori pastelate sau nu, astfel încât să-ţi inspire mereu o dispoziție bună;
  • Nu aglomera spațiul cu obiecte, chiar dacă este generos;
  • Creează încăperi funcționale, adaptate celor care vor locui acolo;
  • Alege un element care să unească încăperile între ele;

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea amenajării acestei case cu etaj ne-a fost trimisă de echipa Acrea Design. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Dormitorul matrimonial al unei case din Teleorman seamănă cu interiorul unei p...