Proiecte

Lift de acces și dormitor cu platformă suspendată, într-un apartament din centrul Bucureștiului

Un apartament de 60 metri pătrați din centrul Bucureștiului, cu lift interior, care se bucură de multă lumină naturală și care are și un dormitor romantic, și unul cu patul pe platformă suspendată. În el, echipa de la Miso Architects a îmbinat culori calde și texturi lejere cu accente care punctează zonele importante.

Un cuplu tânăr care locuiește în Anglia și-a dorit mult să aibă o casă și în țară, în care să stea atunci când vine aici în vacanțe. În 2018, cei doi au cumpărat un apartament cu trei camere în centrul Bucureștiului, pe care l-au amenajat cu ajutorul arhitectelor Sorana Leru și Mihaela Tampiza, de la Miso Architects. În perioadele în care ei nu trec prin țară, îl închiriază.

Arhitectele au preluat apartamentul cu finisajele deja montate, așa că au făcut șantier doar pentru câteva completări la instalaţia electrică şi vopsirea pereţilor de accent.

Accente de culoare

Amenajarea este una modernă și are atât accente nordice, cât și tradiţionale româneşti, cum este covorul din living. Totul a pornit de la preferințele proprietarilor pentru un stil „curat”, simplu și pentru culorile galben, roșu și gri.  Colaborarea a avut la bază multe întâlniri pe Skype și e-mail-uri, dar în momentele-cheie proprietarii au venit în țară pentru a pune la punct cele necesare.

„Livingul cu bucătărie deschisă este compartimentat şi mobilat astfel încât să înglobeze un dining, cât şi o zonă de relaxare. Piesa de mobilier alb din mijloc are mai multe întrebuinţări: pe de o parte este masă de dining, pe de altă parte reprezintă un spate pentru canapea şi include în acelaşi timp spaţii de depozitare. Această zonificare funcţională este întâlnită şi la nivelul corpurilor de iluminat”, explică arhitectele.

Dormitorul matrimonial a fost cel mai dificil de mobilat, căci are patru uşi: una către hol, una către baie şi două către balcon. Soluția a fost să pună un dressing încăpător pe peretele cel mai lung și să așeze patul între cele două uși dinspre balcon. Între ușile către hol și baie au pus o bibliotecă făcută pe comandă, care și maschează caloriferul.

Piesa de rezistență

Dormitorul-vedetă, cu platformă suspendată, se desfășoară pe două niveluri și are o înălțime de patru metri. Pentru folosirea eficientă a fiecărui metru pătrat, sub scară au integrat un dulap de haine cu oglindă și o construcție cu multe cutii de depozitare, așezate încât să ușureze accesul pe scara lungă şi abruptă. La etajul dormitorului a fost amenajată zona de dormit.

O parte a mobilierului a fost lucrat pe comandă împreună cu Movi Design Factory, iar restul – de la Ioooi, IKEA și The Home.

Amenajarea, realizată în colaborare cu DAAC  Studio, a durat șase luni și a costat 20.000 euro.

Tips&tricks pentru amenajare de la Miso Architects:

Lumină naturală

Amplasează biroul în apropierea unei sursă de lumină naturală și paralel cu aceasta. Monitorul trebuie orientat cu spatele către fereastră, pentru ca soarele să nu bată direct în ecran.

Galben cu moderație

Îți place culoarea galben? Folosește-o ca accent, deoarece este o nuanță rece, în ciuda asocierii ei cu soarele. Utilizată în exces, duce la o ambianță foarte încărcată, obositoare.

Accente tradiționale românești

Ești încă ancorat în perioada copilăriei petrecute la bunici. Alină-ți dorul folosind câteva elemente tradiționale românești, cum ar fi un covor, un cufăr sau farfurii din lut.

Foto: Alexandru Drăgoi

Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea apartament ului din centrul Bucureștiului ne-a fost trimisă de echipa Miso Architects.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
icon

VIDEO 5 branduri mici românești ale căror produse te învelesc în hygge