Sponsored

VIDEO Decorațiuni și mobilier care îți dau confort și liniște acasă, pentru orice buget

  Danezii îi spun hygge – confort, liniște, miros de cafea și mâncare delicioasă sau îmbrățișarea celor dragi. Iar Storia.ro împreună cu 13.000 mii de oameni au găsit și echivalentul în limba română: biniște. Noi am rugat trei designeri de interior să ne recomande piese cu care ne putem face biniște acasă. De la mic la mare, pentru orice buget.

  Biniște înseamnă confortabil, agreabil, liniștitor, protectiv și simplu și delicat, îmbietor pentru simțuri. Dar cum le traduci în amenajare într-o stare de biniște pentru întreaga casă? „Prin respectarea câtorva principii notabile cum ar fi nuanțele neutre pe suprafețe mari – o canapea sau un covor – combinarea texturilor, folosirea iluminatului ambiental, și aici ne referim la lumânări în mod special, sau aducerea exteriorului în interior prin diferite plante”, povestește Cristina Sarion, arhitect de interior la Pure – Mess Design.

  Lumina caldă e extrem de importantă, insistă Simona Ungurean de la Home Styling. E blândă, creează intimitate, dă o senzație de liniște și plăcut. Iar Laura Boghiu, arhitect de interior și designer la Join Deco, aduce aminte de perne moi, pături pufoase, texturi de lemn și cât mai multe materiale naturale.

  Toate trei au propus decorațiuni și piese de mobilier pe care le poți introduce în amenajare ca să îi dai acel biniște și touch final. Le-am împărțit pe trei bugete: până în 100, 1.000 și 10.000 lei.

  Inspiră-te din ele pentru o casă și o atmosferă de biniște.

  Mici piese de biniște sub 100 lei

  Husă de pernă din material textil 

  Preț: 98 lei, ioooi.ro
  Preț: 98 lei, ioooi.ro

  Propunerea Cristinei Sarion, o husă de pernă din corduroy, cu textură moale și într-o nuanță neutră. O poți folosi în living, pe canapea, sau pe patul din dormitor, căci e simplă și versatilă.

  Lumânări tip pastilă 

  Preț: 29 lei, Insignis
  Preț: 29 lei, Insignis

  Nu există hygge într-o casă daneză fără lumânări simple și de efect, aprinse și așezate chiar și pe masă, în timp ce iei cina, spune Simona Ungurean. Și creează biniște prin lumina caldă, senzația de căldură și faptul că sunt mici și discrete.

  Covor din imitație de blană de oaie 

  Preț: 69 lei, Leroy Merlin
  Preț: 69 lei, Leroy Merlin

  Să fie moale, să fie pufos și să fie plăcut atingerii, să fie covorul din imitație de blană pe care îl poți pune lângă patul din dormitor, ca prima senzație după ce te ridici să fie una de plăcere și confort. La asta s-a gândit Simona când l-a ales.

  Flori de pampas uscate 

  Preț: 55 lei, Norda Shop
  Preț: 55 lei, Norda Shop
  Poți să culegi stuf sau poți lua flori uscate de Pampas pe care să le pui în vaze, sticle, borcane mari. Au culori neutre, aduc puțină natură și textură în casă, iar cel mai mare avantaj e că le poți muta oricând și oriunde îți dorești. Ce poate fi mai biniște și hygge?

  Măsuţă cafea din lemn de acacia 

  Preț: 129 lei, IKEA
  Preț: 129 lei, IKEA

  Forțează un pic mâna, căci depășește bugetul cu 29 lei, dar se potrivește atât de bine încât trișăm. Laura a propus-o pentru că are un design simplu și funcțional, e din lemn, cu o culoare caldă și deschisă și e ideală pentru un living amenajat în stil scandinav, plin de biniște.

  Decorațiuni esențiale pentru casă, sub 1000 lei

  Set două măsuțe din stejar sălbatic 

  hygge
  Preț: 569 lei, Rovere

  Două mese cu design modern, minimalist, din lemn de stejar sălbatic. Le poți așeza în centrul unui living mic sau lângă fotoliul de citit, într-o cameră mai mare, le poți folosi în dormitor pe post de noptiere. Designul simplu lasă materialul să iasă în evidență.

  Pernă decorativă din bumbac și lână 

  hygge
  Preț: 225 lei, The Home

   

  Laura Boghiu propune o pernă învelită în lână și bumbac, pe care s-o iei în brațe și să nu-i mai dai drumul. Ce poate fi mai bun decât o pernă moale cu fața împletită, așa cum făcea bunica?

  Covor din lână 

  hygge
  Preț: 788 lei, The Home

  Tot din lână, și tot de la Laura, un covor cu diametru de 200 centimetri. E făcut din lână 100%, ține de cald, se deteriorează greu și delimitează o zonă de focus în încăpere.

  Lustră din bambus 

  hygge
  Preț: 279 lei, IKEA

  Abajurul superb și masiv din bambus ajută lustra să imprime o lumină caldă în încăpere și, prin urmare, să creeze o atmosferă plăcută. Abajurul este lucrat manual și completează de minune un interior decorat în nuanțe deschise, naturale.

  Suport lumânare din metal 

  hygge
  Preț: 145, iooi.ro

  Cristina Sarion vine cu un suport de lumânare din metal. Îl găsești pe negru sau pe auriu, din metal placat cu aur, și îl poți folosi fie pentru lumânări groase și înalte, fie pentru unele mici și modele speciale.

  Lumânare cu efect de șemineu 

  hygge
  Preț: 175 lei, Yankeeland

  Pentru o atmosferă plăcută într-o seară geroasă de iarnă, poți folosi lumânări care scot sunete asemănătoare lemnelor care ard în șemineu. Lumânarea cu fitil lung din lemn face ca flacăra să danseze, în timp ce emite acel sunet liniștitor de biniște.

  Lustră din furnir 

  hygge
  Preț: 600 lei, diabugadesign.ro

  Simona Ungurean mai propune o lustră lucrată manual din furnir care aduce căldura naturii în spațiu. Iar lumina ei blândă, atenuată de abajurul în formă de floare, îți schimbă în bine starea de spirit.

  Pătură cu lână sintetică 

  Preț: 159 lei, Oysho
  Preț: 159 lei, Oysho

  În zilele de iarnă, dacă te înfășori într-o pătură moale și bei ceva cald, efectul de relaxare și răsfăț e garantat. Poți alege pătura de mai sus, foarte pufoasă la atingere, cu interior din lână sintetică.

  Taburet cu pernă din blană artificială 

  Preț: 779 lei, Bonami
  Preț: 779 lei, Bonami

  O combinație de metal cu textil moale și pufos, cu un design simplu și eficient, tot ce ai nevoie de la un taburet. Și confortabil, și element de design, și practic, căci îl poți integra în mai multe tipuri de amenajări.

  Piese de mobilier lucrate în lemn sau ratan, sub 10.000 lei

  Masă dining din lemn de tec 

  Preț: 2.540 lei, The Home
  Preț: 2.540 lei, The Home

  O masă de dining din lemn de tec, propusă de Laura, care se potrivește și într-un spațiu mic. Are diametru de 120 centimetri, iar forma rotundă creează o atmosferă intimă și plăcută. Pe scurt, biniște sau hygge.

  Scaun din ratan 

  Preț: 1.097 lei, Natura Living
  Preț: 1.097 lei, Natura Living

  Nu putea lipsi un fotoliu din ratan împletit, rezistent și confortabil. Nuanța lui nature îl face potrivit pentru un decor minimalist, dar cald. Scaunul lounge egg vine la pachet cu o pernă de șezut albă.

  Canapea de colț 

  Preț: 1.845 lei, Rovere
  Preț: 9.040 lei, Rovere

  Canapeaua cu șezlong are o lățime de 319 centimetri, ceea ce o face îndeajuns de încăpătoare pentru toată familia. Este tapițată cu o piele ecologică de calitate, iar culoarea îi imprimă un aer cosy, de piesă potrivită și unui interior mai puțin amenajat lejer.

  Covor din lână 

  Preț: 8.820 lei, daretorug.com
  Preț: 8.820 lei, daretorug.com

  Un covor care aduce stilul nordic în contemporanul cu influențe balcanice. E lucrat manual, din lână de cea mai bună calitate din Noua Zeelandă, și are model care seamănă cu motivele oltenești.

  Comodă din lemn masiv de stejar 

  Preț: 2.004 lei, Bucinmob.ro
  Preț: 2.004 lei, Bucinmob.ro

  Pentru o atmosferă de biniște, evită culorile tari și dure și folosește multe elemente naturale. O piesă potrivită de mobilier ar fi o comodă din lemn într-o nuanță deschisă, cu un design prietenos grație acelor muchii rotunjite. Simplu și de efect!

  Canapea extensibilă 

  Preț: de la 6.362 lei, Mobila Dalin
  Preț: de la 6.362 lei, Mobila Dalin

  Canapeaua cu două locuri are o structură din lemn masiv de fag și pernele îmbrăcate în stofă, într-o nuanță liniștitoare de crem. Designul ei e despre relaxare și confort, acele principii ale unui decor hygge.

  Dulap din lemn masiv de pin 

  Preț: 1.299 lei, Jysk
  Preț: 1.299 lei, Jysk

  Obiectele de mobilier din materiale naturale precum lemnul și cu aspect cât mai puțin finisat precum acest dulap, și ele înseamnă hygge. Dulapul are patru rafturi și o bară pentru umerașe, iar nuanța lui deschisă îl face să se piardă în decor și să creeze iluzia unui spațiu mai mare.

  Set cu masă extensibilă și scaune 

  Preț: 2.510 lei, Somproduct
  Preț: 2.510 lei, Somproduct

  Atmosfera relaxantă și familiară a hygge sau de biniște se obține cu ajutorul unui mobilier cu linii simple, deloc pretențios. Atât masa, cât și cele patru scaune sunt fabricate din lemn de stejar, iar tapițeria scaunelor este din stofă. Masa are lungimea standard de 150 centimetri, iar cea extinsă, de 190.

  Obiectele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO Decorațiuni și mobilier care îți dau confort și liniște acasă, pent...