LIFE

Peste 3500 de vizitatori și 300 designeri sunt așteptati la Deco Days 2023, eveniment dedicat amenajărilor de interior

publicat pe 09 aug. 2023

  Deco Days, eveniment dedicat designului de interior, organizat de Mendola Fabrics, cel mai mare brand de perdele și draperii din România, va avea loc anul acesta între 7 și 10 septembrie, în Foaierul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Cu o investiție totală de peste 100.000 euro, organizatorii mizează la cea de-a 8-a ediție pe un public ce va depăși 3500 de persoane, în creștere cu 20% față de anul trecut, 300 designeri și 40 business-uri de profil expozante.

  Gândit ca un accelerator de design interior, evenimentul conectează designerii și arhitecții cu businessul, mizând pe o o experiență complexă, multisenzorială pentru participanți. Anul trecut, Deco Days a atras 3000 de vizitatori, atât persoane fizice iubitoare de design de interior, cât și businessuri din domeniu sau conexe, care au fost expuși la 29 de ore intensive de eveniment, într-un spațiu de 2500 mp cu 35 de standuri și spații expoziționale, două scene dedicate conferințelor și workshop-urilor în domeniu, 11 invitați speciali și creațiile a opt designeri de obiect reuniți într-o zonă dedicată.

  Mendola Fabrics, businessul clujean de textile pentru draperii și perdele, a inițiat Deco Days în urmă cu șapte ani ca un eveniment dedicat exclusiv partenerilor săi de business. Începând din 2021, Deco Days s-a transformat într-un „accelerator de design interior”, un eveniment unic în România, care aduce businessuri din sfera designului interior, designeri și iubitori de design împreună.

  Anul acesta, Deco Days va găzdui un nou periplu de concepte de amenajare, activităţi de brand, spaţii experienţiale complexe, workshopuri și paneluri de discuţii cu invitaţi consacraţi.

  ioan pintea deco days
  Ioan Pintea, Director Adjunct Mendola Fabrics

  „Deco Days este un organism dinamic, ce crește organic, de la an la an. Așa că pentru ediția din această toamnă, dedicată în egală măsură publicului final cât și businessurilor, am pregătit un spațiu expozițional care depășește 2500 metri pătrați, în care 40 de branduri din domenii precum corpuri de iluminat, mobilier, flooring, sau decorațiuni vor interacționa cu comunitatea și publicul de design interior. Un alt moment așteptat este concursul nostru de concept de amenajare, la care s-au înscris 300 de designeri. Este invitația tradițională către designerii și arhitecții de interior să realizeze un concept de amenajare care va fi implementat în cadrul Deco Days 2023”, declară Ioan Pintea, Director Adjunct Mendola Fabrics.

  Potrivit acestuia, o altă componentă a ediției Deco Days de anul acesta este și spațiul dedicat creatorilor de obiecte pentru designul de interior, care va reuni creațiile unor designeri români de obiect  printre care Arcasha Design, Artea sau Cicaro Design Studio.

  deco days 2023
  Deco Days 2023 va avea loc între 7 și 10 septembrie

  În ceea ce privește prezentările și workshopurile care vor adresa cele mai noi tendințe și bune practici în designul de interior, acestea vor fi susținute anul acesta de invitați precum Camilla Bellini (designer de interior și de produs & design blogger din Italia) , Ileana Răducanu (OhDa! Design), Cosmin Todor (Arhitect & Designer de Obiect), Sebastian Mândroiu (Arhitect), Victor Grosu (Business & Designer de interior), Anda Zota (redactor șef Igloo), Paul Tătar (Designer de interior 3D) și cu implicarea Dizainar, Intento Studio, Igloo, UAD, Sinaps Media și vor aborda teme ca: business know-how în design interior, designul anti-criză, rolul inteligenței artificiale în design interior, promovarea online în domeniu sau randările 3D.

  Potrivit organizatorilor, businessurile care vor participa ca expozanți la Deco Days 2023, nume precum Mendola Fabrics, Nobila Casa, Narativo, Global Design, Salice, Trend Furniture, Enipau, reprezintă afaceri autohtone. autohtone.

  Din perspectiva produselor ce vor putea fi descoperite în cadrul evenimentului, publicul va putea interacționa cu o selecție amplă de piese de mobilier.

  Printre brandurile care și-au anunțat prezența cu standuri la Deco Days 2023 se numără și Cressent (distribuitor de suprafețe decorative, accesorii și feronerii), Maxdeco (distribuitori ai brandurilor Viefe și Cebi de mânere pentru mobilă, uși și cuiere), Modulo (piatră decorativă și cărămidă aparentă), Unique by Klausen (corpuri de iluminat), Sonerg (mochetă și decorare pardoseli), Stadt Construct (pardoseli profesionale și pereți decorativi), Imarcom (distribuitor de gresie și faianță), Clusterul Mobilier Transilvan (o structură asociativă care reprezintă interesele industriei de mobilă începând din 2012), Globan Design (soluții eficiente de mobilare a spațiilor private, de locuit, a instituțiilor publice și a spațiilor comerciale) sau Nobila Casa (articole decorative în trend pentru zona de living, sufragerie, dormitor și bucătărie).

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Peste 3500 de vizitatori și 300 designeri sunt așteptati la Deco Days 2023, ev...