CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum să faci curățenie altfel în noul an

  Când urmezi de fiecare dată aceeași rutină de curățenie în casă, e inevitabil să te plictisești la un moment dat. Iată ce poți să faci diferit pentru ca procesul să devină puțin mai interesant și chiar mai productiv.

  Urmează sfaturile de la Apartment Therapy și află cum poți schimba felul în care faci curățenie în noul an.

  Schimbă momentul din zi în care faci curățenie în casă

  Dacă ai obiceiul să faci ordine și curățenie dimineața, încearcă să faci asta seara. Mai exact, încearcă să faci lucrurile pentru a doua zi cu o seară înainte. Astfel, nu vei mai începe dimineața simțind că ai rămas în urmă cu treaba, ba din contră, vei avea deja unele lucruri făcute în avans.

  În plus, dacă faci asta seara, poți să-ți pui ordine în gânduri după o zi de muncă în timp ce faci toate aceste sarcini care nu necesită prea multă concentrare. Dimineața, lucrurile vor fi la locul lor și nu te vei mai trezi cu gândul la câte ai de făcut. Iar dacă obișnuiești să faci curat seara, atunci încearcă să faci anumite lucruri în avans, în dimineața zilei respective.

  Ia-ți unelte noi pentru curățenie

  Unii sunt ași la curățenie, ba chiar le place. Chiar dacă nu te încadrezi în această categorie,  tot te poți bucura de niște produse noi de curățenie. În primul rând, gândește-te cât îți va ușura munca un aspirator mai performant sau ce bine vor arăta podelele tale spălate cu un mop nou nouț și un detergent cu alt parfum decât cel pe care îl folosești în mod normal.

  Cronometrează-te

  Dacă te cronometrezi nu înseamnă și că vei face lucrurile mai rapid. În schimb, rezultatul s-ar putea să te motiveze să  muncești mai cu spor data viitoare. E un truc simplu care te poate ajuta să faci sarcinile casnice mai distractive.

  Plătește un serviciu specializat de curățenie

  angajezi pe cineva să-ți facă unele sarcini casnice nu înseamnă că renunți la treabă, ci doar că ai găsit o altă soluție, dacă îți permiți. Atunci când scapi de ceva care îți consumă timpul și energia, îți recuperezi de fapt resursele personale. Un alt avantaj ar fi că celelalte sarcini zilnice îți vor părea o nimica toată.

  Fă schimb de responsabilități

  Poate deveni plictisitor când colega de apartament sau partenerul duce mereu gunoiul și tu cureți întotdeauna baia. Încearcă să schimbi rolurile pentru o săptămână, o lună sau chiar pe o perioadă nedeterminată.  Noutatea va face procesul de curățenie mai interesant.

  Schimbă programul de curățenie

  Fiecare are propriul program de curățenie în casă, chiar cei care zic „curăț doar când e murdar”. Unii iau camerele pe rând și se concentrează asupra fiecăreia dintre ele separat, iar alții preferă să se apuce de dat cu aspiratorul în toată casa. Când ai un program de curățenie, poți face câte puțin în fiecare zi sau totul în câteva ore când e weekend. Orice metodă ai folosi,  uită de planurile inițiale și încearcă ceva ce nu faci în mod obișnuit. Nu doar de dragul de a ieși din zona de confort, ci ca să vezi dacă descoperi o ordine mai eficientă de a face lucrurile.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum să faci curățenie altfel în noul an