CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Curățenia de iarnă: 5 piese din bucătărie pe care să le faci lună când e frig afară

  Când te gândești la anotimpurile în care să faci curățenie generală serioasă în casă, s-ar putea să îți vină în minte primăvara. Dar adevărul e că și iarna poți plănui o curățenie temeinică. Ba chiar pare o perioadă mai potrivită pentru o astfel de activitate. Când vremea e rece petreci mai mult timp în interior, așa că poți profita de timpul ăsta pentru curățenia de iarnă în bucătărie.

  Cei de la Apartment Therapy îți recomandă cinci lucruri din bucătărie pe care să le cureți iarna, în timp ce te refugiezi în casă de frigul de afară.

  1. Cuptorul

  Curățenia de iarnă
  Foto: Vlad Crețeanu

  În perioada asta a anului cuptorul este folosit mai des. Ai preparat rețetele pentru sărbători, iar sezonul fripturilor încă nu s-a încheiat. Ideal ar fi ca după ce termini de gătit să nu lăși prea mult timp să treacă până speli cuptorul. Astfel eviți strângerea depunerilor de mâncare și ulei în interiorul lui, care ulterior vor fi mai greu de scos.

  2. Dulapurile

  Curățenia de iarnă
  Foto: Teo Ungureanu

  Când afară e prea frig ca să ții geamurile deschise atunci când gătești, pe dulapurile tale se va aduna în timp un strat uleios. Poate că vara e prea cald și nu ai chef să transpiri în timp ce freci dulapurile, dar iarna scuza asta dispare. Profită de curățania de iarnă ca să-ți pregătești bucătăria pentru următorul sezon și te vei mai bine acasă.

  3. Rosturile de la faianță

  Este un proiect enervant, dar recompensele sunt pe măsură. Odată ce îți cureți rosturile de la faianță, îți va fi mai ușor să le întreții. Poți folosi un detergent pentru gresie și faianță cu un pH alcalin, care nu afectează rosturile. Sau aplică un înălbitor pentru rosturi. Ca munca să fie mai ușoară, fă-ți un playlist  pentru curățenia de iarnă sau ascultă un podcast.

  4. Congelatorul

  Poate părea contraintuitiv (oricum ți-e frig deja), dar iarna este momentul oportun ca să cureți în profunzime congelatorul fiindcă poți pune alimentele din el pe balcon sau afară în timp ce-l speli. Pe lângă asta, vezi ce anume din el merge aruncat ca să faci loc alimentelor primite de la rude, cu ocazia sărbătorilor.

  5. Cămara

  Curățenia de iarnă

  Nu prea-ți vine să mai mergi așa des la cumpărături când e frig afară, așa că s-ar putea să folosești alimentele pe care le găsești prin cămară ori în rafturile dedicate lor. Scoate tot ce este expirat sau stricat și pune la îndemână doar ce folosești frecvent. Ca să-ți fie mai ușor, eliberează cămara și fă curat în ea, apoi sortează alimentele pe care le păstrezi.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Curățenia de iarnă: 5 piese din bucătărie pe care să le faci lună când e...