Advertoriale

Cum selectezi corect o motocoasă pentru uz ocazional? Dar un pulverizator?

  Motocoasa și pulverizatorul sunt două unelte considerate indispensabile în rândul gospodarilor. O motocoasă este o unealtă motorizată, folosită pentru a tăia iarbă și vegetație deasă în grădini, terenuri agricole sau pășuni. Pulverizatorul este utilizat pentru stopirea culturilor, cu ajutorul acestuia fiind realizate operațiunile de combater a bolilor și dăunătorilor. Dacă dorești să investești inteligent în una dintre acestea ar trebuie sa analizezi câteva detalii.

  Sursa de imagine: Zeljko Matic / Shutterstock.com

  De ce trebuie să ții cont pentru alegerea unei motocoase de uz ocazional?

  Dacă dorești să cumperi o motocoasă pentru gospodărie, există câteva lucruri importante de luat în considerare atunci când selectezi modelul potrivit:

  • Tipul de motor: motocoasele pot fi alimentate fie cu benzină, fie electric. Motocoasele cu motor pe benzină sunt mai puternice, dar necesită mai multă întreținere și sunt mai grele. Motocoasele electrice sunt mai ușoare și mai ușor de întreținut, dar sunt mai puțin puternice și necesită o sursă de alimentare electrică;
  • Puterea motorului: puterea este importantă în funcție de tipul de vegetație pe care dorești să-l tai. Pentru utilizare puțin frecventă, o bună motocoasă cu o putere de 1-2 CP este suficientă;
  • Lungimea tijei: lungimea tijei trebuie să fie ajustabilă pentru a se potrivi cu înălțimea utilizatorului și pentru a oferi un control mai bun în timpul tăierii;
  • Accesorii suplimentare: unele motocoase pot fi dotate cu accesorii suplimentare, cum ar fi lame de tăiere pentru vegetație mai densă sau lame pentru tăierea tufelor și a arbuștilor.

  De asemenea, este recomandat să citești recenziile și să te uiți la videoclipurile demo pentru a îți face o idee mai bună despre performanțele și caracteristicile fiecărui model.

  Importanța selecției unui pulverizator

  Dacă dorești să cumperi un eficient pulverizator de uz ocazional, există câteva lucruri importante de luat în considerare atunci când selectezi modelul potrivit:

  • Tipul de pulverizator; există modele manuale, pentru rucsac, cu aplicator aerian sau cu autopropulsie, oricare dintre modele este ideal pentru gradini, sere, în general pentur gospodarii medii sau mici.
  • Capacitatea rezervorului; în fucție de această constantă vei putea economisi timp. Un pulverizator cu rezervor mare va acoperi o suprafață mai mare de teren, totuși dacă este cărat în spate va fi puțin ergonomic. 
  • Presiunea: presiunea este importantă pentru a obține o acoperire uniformă a suprafeței;
  • Lungimea furtunului;
  • Tipul de duză, aceste unelte vin cu numerose accesorii care au rolul de a împrăștia mai eficient soluțiile. 
  Sursa de imagine: Valentin Valkov / Shutterstock.com

  Este important să faci cercetări și să compari mai multe modele înainte de a face o achiziție, pentru a te asigura că alegi pulverizatorul potrivit pentru nevoile tale de pulverizare.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum selectezi corect o motocoasă pentru uz ocazional? Dar un pulverizator?