Advertoriale

Cum să renovezi baia fără a fi nevoie să schimbi totul?

  Ceramica învechită și demodată, rosturile înnegrite de trecerea timpului, o chiuvetă învechită. În foarte scurt timp, baia poate părea veche și devine din ce în ce mai puțin plăcută. Cum să modernizezi baia cu bani puțini? Cu tapet, vopsele de faianță sau podele autoadezive, de exemplu. Astăzi, există multe tehnici disponibile. Iată câteva idei grozave pentru a-ți menține bugetul sub control, pentru a nu depune un efort fizic prea mare și pentru a-ți începe ziua fără probleme în baia ta, aproape nouă.

  Dulapul pentru chiuvetă este elementul central al băii și, într-un timp foarte scurt, poate părea învechit sau nu poate să nu mai fie potrivit pentru utilizarea zilnică. Dar nu îți faceți griji, renovarea unui dulap de chiuvetă nu a fost niciodată mai ușoară. Trebuie doar să alegi opțiunea care se potrivește cel mai bine dorințelor și baii tale. Dacă bugetul alocat renovării băii o permite, poți lua în calcul schimbarea întregului dulap de chiuvetă. Cel mai bine este să alegi materiale rezistente și potrivite pentru a garanta o durată de viață mai lungă. Dacă alegi o piesă de mobilier de baie, minimalistă și atemporală, nu te vei sătura de ea la câteva luni după ce ai renovat baia. De asemenea, poți da un strat de vopsea mobilierului existent. O soluție la fel de eficientă și mai ieftină. Alege o vopsea de baie potrivită pentru suprafața mobilierului și umiditate. Poți decide să schimbi doar chiuveta sau robinetele din baie, pentru a-i da un aspect mai modern. Pentru a evita scurgerile de apă, consultă sfaturile specialiștilor pentru instalarea unei noi chiuvete de baie.

  Există o serie de detalii care fac diferența și pe care le poți avea în vedere: pune mânere noi pe mobilă sau schimbă picioarele mobilierului existent și atât mobila cât și baia vor fi de nerecunoscut.

  Anii nu iartă rosturile plăcilor de gresie și faianță, care tind să se murdărească și să se înnegrească, astfel că o curățare temeinică devine din ce în ce mai dificilă. Împreună, aceste mici detalii sunt cele care dau acel aspect de vechi în băi. Dacă dorești să reînnoiești cu ușurință rosturile de faianță, poți folosi o vopsea pentru a le albi (acestea vin sub formă de marker pentru a oferi o mai mare precizie).

  Vopsește podeaua băii. Cu puțină vopsea poți face minuni. Poți vopsi un parchet (deși farmecul unui parchet vechi este incontestabil) sau o pardoseală veche din gresie care nu-ți mai place. Pardoseala băii poate fi, de asemenea, reînnoită fără a fi nevoie de nicio lucrare de amploare. Instalarea unei gresii noi sau parchet necesită anumite cunoștințe și un buget mare. Pe de altă parte, podeaua băii poate fi acoperită cu imitație de parchet, gresie de ciment, marmură. Montarea este rapidă și potrivită pentru încăperi umede.

  Pentru a aduce o schimbare băii și a-i da o notă modernă, uită de bateriile cromate și alege bateriile mai îndrăznețe. Bateriile de baie de culoare neagră mat, panourile de duș auriu periat și designurile elegante și contemporane îți întineresc baia cât ai clipi. Uneori, doar efectuarea unei curățări profunde a băii și a robinetelor poate face să dispară dorința de schimbare. Tot ce ai nevoie este puțin ulei de cocos pentru a-ți face baia să strălucească.

  Deși cabina de duș necesită un buget ceva mai mare, achiziționarea lui îți garantează o modernitate reînnoită. De exemplu, o cabină de duș cu efect de sticlă oferă un anumit glamour băii, este ca și cum ai avea hotelul acasă în fiecare dimineață.

  Schimbarea oglinzii poate adăuga, de asemenea, mult stil băii. Te poți juca cu oglinzi de diferite forme pentru a obține un aspect contemporan. Pune o oglindă mare deasupra dulapului de baie pentru a da încăperii mai multă adâncime.

  Cu doar câteva idei bune și puțină muncă, baia va arăta minunat și totul fără ca bugetul să scape de sub control.

   

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...