
VIDEO Cum să alegi vinul pentru brunchul perfect de mai
Final de primăvară, început de vară – luna mai marchează una dintre cele mai plăcute perioade ale anului, cu zilele ei însorite, nici prea calde, nici prea reci. Timpul ideal să ieși mai des la masă, la un brunch delicios însoțit de un vin bun, aromat. Ce vin? Iată o recomandare.
Am ales trei preparate clasice pentru brunch, ușoare – nu chiar ca o masă de prânz – dar suficient de sățioase încât să îți dea energie pentru întreaga zi. Am ajuns la concluzia că fiecare dintre ele se potrivește de minune cu un vin alb, demisec, cum este Sauvignon Blanc de Domeniile Sâmburești. L-am degustat alături de fiecare dintre ele și îți spunem exact care sunt proprietățile care îl fac potrivit pentru un brunch perfect de mai.
De ce Sauvignon Blanc este opțiunea cea mai potrivită pentru un brunch de mai
Fresh, cu o aromă intensă care amintește de iasomie și un echilibru excelent între nivelul de aciditate și cantitatea de zaharuri, Sauvignon Blanc de Sâmburești este atât de versatil încât se potrivește cu o mulțime de mâncăruri, de la preparate pe bază de ouă, carne albă și pește, și până la deserturi.. Asta fiindcă nu este nici prea sec, nici chiar dulce – te cucerește prin parfumul de livadă înflorită și notele de cireșe albe, gutui coapte și citrice mediteraneene.
Pentru un brunch perfect de mai, îl poți combina cu…
Ouă poșate

Aciditatea subtilă a vinului Sauvignon Blanc completează armonios textura cremoasă, ușor greoaie a ouălor poșate și le taie din grăsime fără să atenueze aroma. Sunt primele pe listă în orice meniu de brunch, iar asociate cu o garnitură de ciuperci, sunt atât de gustoase încât te lingi pe degete.
Shakshuka

Dacă totuși preferi ceva mai exotic, mai astringent, atunci shakshuka poate fi opțiunea ideală. Dulceața acidă a roșiilor potențează notele fructate și citrice ale vinului Sauvignon Blanc, care va completa la fix savoarea acestui preparat.
Un sandviș cu pește

Și dacă vrei să mergi pe tradițional, nu poți greși cu un delicios pește preparat la abur sau afumat, însoțit de o pâine fragedă și verdețuri proaspete. Acest trio culinar poate fi completat de compania unui Sauvignon Blanc bine răcit, care va sublinia fiecare nuanță a preparatului tău preferat.
Acestea sunt doar trei dintre cele mai populare opțiuni pentru un brunch de mai – indiferent de preferințele culinare, un lucru e cert – cu toții merităm o pauză de vin din când în când. Iar Sauvignon Blanc de Domeniile Sâmburești se adaptează cu succes oricărui meniu.