UTILE

Cumpărături online în timpul izolării: prin ce servicii și aplicații poți să comanzi alimente acasă

  Perioada de carantină și autoizolare la domiciliu ne limitează deplasările în afara locuinței. Poți, totuși, să ieși din casă pentru cumpărăturile de strictă necesitate, să îți plimbi animalul de companie sau să faci puțin sport, toate acestea în proximitatea locuinței. Nu uita: dacă faci asta trebuie să completezi o declarație pe proprie răspundere. Sau poți să faci cumpărături online. 

  Când ai nevoie de cumpărături mai consistente și chiar nu ai cum să ieși din casă și nici nu ai în jur un supermarket, alege varianta de cumpărături online. Marile lanțuri de magazine și aplicațiile de delivery s-au mobilizat destul de rapid și au venit cu soluții în acest sens. Adică tu plasezi o comandă, plătești online, un livrator ți-o aduce acasă, iar totul se face fără contact și în condiții de siguranță.

  Ce aplicații și magazine îți livrează cumpărăturile acasă

  Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland, eMAG sunt unele dintre cele mai importante magazine care au înțeles necesitățile românilor în plină pandemie de coronavirus și te pot ajuta să-ți faci coșul de cumpărături online ca mai apoi să ți-l aducă acasă. Livrarea o fac fie prin propriile servicii de livrare, fie cu ajutorul aplicațiilor afiliate de tipul Bringo sau Glovo,

  Înainte să plasezi o comandă, gândește-te că cererea e și de zece ori mai mare ca în mod normal pentru alimente de bază precum apă, zahăr, făină, lapte sau ulei de floarea soarelui. Deci comanda ta poate să nu ajungă atât de repede precum speri și să aibă întârzieri, în ciuda faptului că retailerii fac angajări ca să facă față cererii.

  Cum poți să faci cumpărături online de la Mega Image

  Mega Image și-a lansat un Supermarket Online unde poți să găsești cam toate produsele de care ai nevoie, cu plata exclusiv online. Totodată, rețeaua de supermarketuri a pregătit mai multe intervale orare în care îți pot livra cumpărăturile, iar dacă le-a fost deja depășită capacitatea, te anunță.  După ce ai ales intervalul orar și ziua pentru livrare, ai 30 de minute pentru plasarea și finalizarea comenzii. 

  În momentul scrierii acestui material, toate slot-urile puse la dispoziție de Mega Image erau ocupate până la începutul lui aprilie. Însă, pentru a face față cererii, Mega Image a anunțat că depune eforturi pentru a mări capacitatea de la o zi la alta, iar noi intervale se deschid zilnic sau redevin libere dacă unii clienți renunță la comenzi sau nu le finalizează.

  În momentul în care comanda ta e gata o să primești un mesaj că urmează să îți primești produsele. Ca măsură de siguranță ai posibilitatea de a notifica livratorul să lase coletele la ușă, fără a intra în contact direct.

  Trebuie să ții cont de faptul că perioada aglomerată duce la întârzieri. Vor exista situații în care Mega Image nu va avea posibilitatea de livrare în ziua selectată. Va trebui să amâni comanda pentru următoarea zi sau să alegi altă zi de livrare. În acest sens vei fi anunțat prin mail sau SMS. Costul de livrare este, în mod normal, 20 de lei, dar pentru comenzile de peste 250 de lei livrarea este gratuită.

  Supermarketul mai oferă, până pe 30 martie, posibilitatea de a ridica cumpărăturile făcute în Supermarketul online în unele pick-up point-uri, precum Mega Image Drive Prelungirea Ghencea, Mega Image Paleologu, Mega Image Theodor Pallady, Mega Image Dristor, Mega Image Plaza Romania, Mega Image Caramfil. După 30 martie slot-urile aferente pick-up point-urilor vor fi închise.

  Un aspect de notat este că Mega Image a anunțat că dezinfectează și igienizează din oră în oră toate suprafețele și obiectele comune.

  Mobilizare Mega Image pentru persoanele de peste 65 de ani și a celor cu dizabilități

  Tot Mega Image, în contextul măsurilor de prevenție, are o acțiune de voluntariat în toată țara. Astfel a inițiat linia de telefon „Sună Mega!” pentru a facilita accesul la cumpărături livrate gratuit la domiciliu persoanelor de peste 65 de ani și a celor cu dizabilități.

  Numărul de telefon 0800.410.900 poate fi apelat non-stop, gratuit, pe perioada măsurilor de urgență. Operatorii vor prelua apelul și în funcție de adresa celor care solicită ajutorul, vor redirecționa cererea către asociațiile și organizațiile care asigură livrări la domiciliu cu ajutorul voluntarilor.

  Acest serviciu de voluntariat și ajutor pentru vârstnici și persoane cu dizabilități e disponibil în București, Timișoara, Cluj, Bacău, Iași, Buzău, Botoșani, Slatina, Târgoviște, Constanța, Caracal, Pitești.

  Ajutor în plus: voluntarii livrează gratis pentru bătrânii din București

  O inițiativă asemănătoare are și Geeks for Democracy, care a cooptat peste 200 de voluntari pentru a livra gratuit pachete de produse celor care nu pot sau nu ar trebui să iasă din casă în perioada de carantină totală.

  Serviciul e disponibil momentan doar în București și Ilfov. Voluntarii preiau solicitările și le redirecționează după caz. Livrarea este gratuită, iar solicitanții achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.

  eMAG livrează în parteneriat cu Mega Image

  Pentru alimente de bază de care ai nevoie poți să apelezi și la eMAG. Cel mai mare retailer online din România a înregistrat o creștere semnificativă a cererii pentru alimente de bază, produse de curățenie și dezinfectanți, dar și pentru electronice.

  În secțiunea de Supermarket, acolo unde eMAG are un parteneriat cu Mega Image, comenzile au explodat pentru produse precum alcool sanitar, făină sau ulei. În acest sens, eMAG a avut de 10 ori mai multe comenzi față de media unei zile obișnuite. 

  Când faci cumpărături online cu produse în valoare de 250 lei de pe Supermarketul online Mega Image de pe eMAG, livrarea este gratuită.

  Cora are reguli stricte la livrare

  Comenzi online pentru alimente și mâncare se pot face și de la Cora. Hypermarketul asigură faptul că magazinul este dezinfectat zilnic, iar coșurile și cărucioarele în care îți sunt puse produsele sunt igienizate corect. Iar contactul direct între personalul magazinelor sau curieri și clientul final este restricționat în măsura distanțării sociale.

  Astfel, după ce ai urmat pașii pentru plasarea unei comezi, trebuie să știi că și Cora funcționează pe același sistem precum Mega Image, cu intervale de livrare pe șapte zile care se actualizează zilnic. Tot Cora are și liste de prioritate pentru lansarea comenzilor cu livrare sau ridicare pentru clienții în vârstă sau pentru cei izolați.

  La livrare, curierii vor respecta o serie de reguli de igienă și de distanțare socială. Astfel, se vor dezinfecta obligatoriu cu gel hidroalcoolic înainte de a intra în clădire sau de a suna/bate la ușă, aduc fiecare pungă până în fața ușii, fără a intra în locuință. Mai mult, păstrează o distanță de securitate de minim un metru și îți va arăta bonul de livrare pentru confirmarea primirii comenzii.

  Dacă ești izolat la domiciliu, aspectele livrării se schimbă puțin. Vei fi contactat telefonic și informat că livrarea se va face doar până în fața ușii/porții casei în care locuiești. Pentru siguranța comună, curierii vor purta mănuși de protecție, vor livra produsele la adresa indicată și vor lăsa fiecare pungă de cumpărături în fața ușii. Bonul comenzii va fi pus la vedere, iar pe el se va menționa că ești rugat să trimiți un mail de confirmare a primirii comenzii.

  Bringo, o soluție la îndemână

  O soluție la îndemnână sunt și aplicațiile de delivery care pot să îți aducă acasă tot ce ai nevoie. Bringo, platforma controlată de Carrefour,  livrează produse aflate în oferta Carrefour, dar și a unor magazine din zona în care te afli. 

  Prin Bringo, transportul e gratuit la prima comandă făcută vreodată în aplicație, cu codul „GOBRINGO”, la un coș de cumpărături de minim 100 de lei. Ulterior, orice comandă are costul de livrare de 19,99 lei, fiind un cost fix, indiferent de valoarea coșului de cumpărături. 

  Livrarea comenzii durează în medie 90 de minute, dar având în vedere aglomerată timpul de primire a comenzii poate să fie mai mare. La începutul perioadei de criză, platforma a avut probleme după ce a înregistrat și de zece ori mai multe comenzi decât în mod normal.

  Glovo îți aduce cumpărăturile de la Kaufland

  Prin Glovo poți să îți faci cumpărăturile de la Kaufland, dar dacă ai nevoie de mâncare, trebuie să știi că poți comanda și diverse tipuri de mâncare și băuturi de la restaurante și pub-uri.

  În mod normal, Glovo livrează comenzi care au mai puțin de nouă kilograme, deci în jur de trei sau patru sacoșe de cumpărături ca volum. Toate acestea trebuie să încape în cutia specială cu dimensiuni de 40x40x30.

  Taxa pentru livrare este menționată în aplicație, în momentul în care plasezi comanda, și depinde de distanța față de punctul de ridicare și cel de livrare. De regulă, taxa are un preț cuprins între 9,99 și 19,99 lei.

  Cum dezinfectezi comanda primită

  Nu uita ca indiferent de unde îți comanzi alimentele, ar fi de preferat să dezinfectezi plasele cu o soluție pe bază de clor sau pe bază de alcool sanitar. De asemenea, orice soluție de dezinfectare din comerț e utilă în acest sens. Aplici oricare dintre soluții pe un șervețel, ștergi produsele ce pot fi șterse în acest fel, lași ca soluția să acționeze câteva minute, după care poți depozita produsele. Fructele și legumele pot fi trecute printr-un jet de apă. După ce ai făcut toate acestea ar fi bine să te speli pe mâini, nu înainte să ștergi cu dezinfectant clanțele pe care ai pus mâna.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cumpărături online în timpul izolării: prin ce servicii și aplicații poți...