LIFE

De la căsuțe pe lac și până la conace, unde te poți caza ca să vizitezi cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

  Suntem încă în plină pandemie, turismul continuă să se desfășoare sub amenințarea Covid, iar felul în care călătorim stă sub semnul vaccinului și al certificatului verde. Chiar și-așa, restricțiile care s-au ridicat total în cazul persoanelor vaccinate ne încurajează să visăm la destinațiile tradiționale de iarnă și la târguri de Crăciun din țară și din afară.

  Am ales patru orașe europene cu cele mai frumoase târguri de Crăciun (unul de la noi din țară), însoțite de recomandări de cazări cochete și confortabile, în care să te retragi după o zi petrecută în frig, sub brazi împodobiți, dar încălzit parțial de vinul fiert cu scorțișoară.

  Târgul de Crăciun din Sibiu

  Tradiționalul târg din Piața Mare din Sibiu și-a deschis porțile pe 12 noiembrie și se va ține până pe 2 ianuarie 2022. Te poți bucura de el, dintr-una dintre propunerile noastre de cazare.

  Conacul din Vale

  Pentru a corela experiența târgului cu cea a vieții rurale românești, poți alege să te cazezi în această casă de vacanță din Mărginimea Sibiului. Mai exact, e la 20 kilometri de centrul orașului Sibiu și are o suprafață de peste 150 metri pătrați, cu o grădină de peste 1.500 metri pătrați.

  Conacul are o capacitate totală de 15 locuri. La parter, un living spațios, o bucătărie complet utilată, un șemineu, un dormitor și două băi. La primul etaj, dispune de trei dormitoare spațioase, cu balcoane private. Tot la acest nivel se mai află două băi. Mansarda spațioasă poate fi folosită atât ca living, cât și pentru dormit, oferind patru paturi single și un pat dublu. În toate dormitoarele e mobilier pictat.

  Preț: de la 208 euro/noapte

  Apartament cu aer istoric în Orașul Vechi

  E o locuință într-o clădire de patrimoniu, un apartament cu trei camere și 90 metri pătrați din Orașul Vechi, ce poate găzdui cinci oaspeți în trei paturi. Opțiunea de cazare oferă atât un spațiu confortabil de locuit, cât și o privire în istoria Sibiului, prin arhitectura restaurată și mobilierul pictat manual.

  Apartamentul este situat la primul etaj al unei clădiri din anul 1590, monument istoric care și-a păstrat autenticitatea de-a lungul timpului și care prezintă tehnici arhitecturale din cele mai vechi timpuri. Are mobilier pictat manual, o bucătărie complet utilată, șemineu și expoziții temporare de fotografie pe diverse teme. Asul din mânecă este priveliștea: spre cele două turnuri ale celor mai vechi biserici din Sibiu.

  Preț: de la 347 lei/noapte

  Bruges

  Unul dintre cele mai cochete târguri de Crăciun dintr-unul dintre cele mai romantice orășele din nordul Europei are loc între 26 noiembrie și 9 ianuarie 2022. Am găsit și cazare în ton cu atmosfera:

  Casă cu grădină în centrul orașului

  Această căsuță pare desprinsă din cărțile cu povești cu căsuțe din turtă dulce! Și cu toate acestea, este o casă urbană caracteristică locurilor, cu camere frumoase și spațioase și o mică grădină frumos întreținută, situată în apropiere de centrul orașului Bruges, lângă parcul orașului și celebrele canale.

  Casa este dotată cu tot confortul modern și este perfectă pentru patru persoane. Cazarea este situată la parter și la primul etaj al casei și dispune de o scară interioară între cele două niveluri. Decorul modern, dar și cald, este dominat de acel alb care dă senzația de mai multă lumină și curățenie ireproșabilă.

  Preț: de la 817 lei/noapte

  Apartament spațios în centrul istoric

  Situată în apropiere de centrul istoric al orașului Bruges, aproape de rețeaua de biciclete și alte puncte de interes, această casă spațioasă poate găzdui până la opt oaspeți. Toate camerele sunt situate la primul etaj al imobilului, care este accesat cu o scară.

  Sufrageria este foarte mare, plină de lumină naturală, cu bucătărie, zonă de luat masa și zonă de relaxare. Locuința dispune de patru dormitoare mari, decorate cu mobilier cu linii clasice, potrivit pentru un sejur într-un oraș medieval. În bucătărie, pasionații de gătit găsesc tot ceea ce este necesar pentru prepararea mesei: cuptor, aragaz, cuptor cu microunde, aparat de cafea, ceainic, mixer, frigider, mașină de spălat vase.

  Preț: 1.188 lei/noapte

  Praga

  Cel mai apreciat târg de Crăciun din estul Europei poate fi vizitat între 27 noiembrie și 6 ianuarie 2022. Noi am găsit în capitala Cehiei două cazări cu adevărat inedite.

  Vilă cochetă cu grădină

  Vorbim, de fapt, despre un apartament de lux într-o vilă cubistă situată într-o zonă rezidențială liniștită și verde. Apartamentul mobilat elegant, cu intrare privată, are o suprafață de 79 mp, iar grădina generoasă este frumos decorată.

  Spațiul dispune de o bucătărie complet utilată, un dormitor pentru două persoane, living, baie cu cadă și duș. Chiar și câinii sunt bineveniți, pentru o taxă de 10 euro/zi, ce-i drept.

  Locuința este pretabilă pentru trei persoane, care au toate premisele să se simtă regește aici.

  Preț: 452 lei/noapte

  Locuință-barcă pe râul Vltava

  O cazare altfel, fix în Praga, care-ți oferă confortul deplin al unui apartament pe malul râului Vltava, chiar și pe timp de iarnă. Asta pentru că există încălzire de înaltă performanță și un cazan cu apă caldă în baie.

  Locuința dispune de două dormitoare cu acces individual, living cu bucătărie și masă, baie cu cadă și terasă. În preț, ai acces gratuit la o barcă mică cu motor electric, pentru șase persoane, astfel încât să poți explora Praga pe cont propriu.

  Inedita casă este amplasată într-o zonă privată de pe insula Cisarska louka (Lunca Imperială), la 15 minute de principalele atracții turistice.

  Preț: 1.045 lei/noapte

  Stockholm

  Tradiționalul târg din capitala Suediei își deschide porțile și anul acesta, între 20 noiembrie și 23 decembrie, cu restricții ceva mai severe pentru nevaccinați.

  Casa albă de pe plajă

  Casa cu un dormitor și un living, cu fațadă albă tipic nordică, este situată la 20 de kilometri de Stockholm, într-un peisaj natural de vis pentru cei care iubesc marea chiar și iarna.

  Această casă cu o suprafață de 63 metri pătrați, pretabilă pentru patru persoane, este situată chiar la marginea apei, pe o proprietate mare, fostă ambasadă, la 100 de metri de reședința principală.

  Proprietarii locuinței îți oferă acces gratuit la patru caiace și la o cadă cu hidromasaj amplasată chiar în fața țărmului Mării Baltice. Se încălzește tot timpul anului, iar iarna răsfățul este intensificat de priveliștea cu zăpada care acoperă pământul.

  Preț: 619 lei/noapte

  Casa neagră din suburbii 

  Tot o locuință tipic nordică am căutat să fie și această a doua opțiune de cazare. Și-am găsit, de data aceasta, o căsuță cu fațadă neagră, dar cochetă. Situată la 12 kilometri de centrul orașului, această casă fermecătoare din lemn a fost construită în 1928, cu o terasă îndreptată spre sud și o grădină spațioasă de jur împrejurul ei.

  Dispune de un dormitor matrimonial și două dormitoare mai mici la etajul doi și se închiriază pentru patru oaspeți. În living există un șemineu cu lemne, canapele confortabile și un balansoar vechi, iar bucătăria este complet utilată.

  Preț: 732 lei/noapte

  Foto: Travlocals, Airbnb

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Creditele ipotecare ale viitorului sunt online și deja le poți obține mult ma...