DESIGN INTERIOR

Shopping: 8 modele de calorifere electrice economice

  Zilele din ce mai răcoroase de toamnă s-ar putea să nu fie chiar cele mai plăcute atunci când ți le petreci acasă, și locuiești într-un apartament branșat la sistemul centralizat de încălzire. Mai ales în Capitală, unde apa caldă și căldura au ajuns anul acesta concepte de lux. Așa că investiția într-un calorifer electric economic s-ar putea să fie o idee bună, dacă vrei să ai parte de confort termic înainte ca cei de la RADET să dea drumul la caldură.

  Și chiar și atunci când se întâmplă asta, caloriferul te ajută să completezi încălzirea pe timpul iernii, ocazional sau permanent. Modelul de bază al caloriferelor electrice este cel cu ulei, unul care funcționează în felul următor: elemenții caloriferului sunt umpluți cu ulei, iar după ce acesta este încălzit cu ajutorul unei rezistențe, transferă căldură elemenților.

  Cât despre consumul de curent folosit la încălzirea caloriferelor, acesta n-ar mai trebui să fie o problemă în cazul modelelor actuale, cu funcție de economisire și termostat. În plus, este destul de simplu să determini consumul unui astfel de calorifer: trebuie doar să citești specificațiile lui tehnice. Un calorifer cu puterea de 1000 de watti va consuma 1 kw pe ora de funcționare, iar prețul unui kw este tarifat zilele astea la 0,60 lei.

  Iată opt modele de calorifere electrice, cu prețuri pentru toate buzunarele și consum redus de energie.

  1. Calorifere electrice cu ulei: Heinner 2500 Watti (W)

  Calorifer electric cu ulei
  Calorifer electric Heinner, EMAG, 339 lei

  Ce are modern și diferit față de caloriferele cu care te-ai obișnuit? Display-ul digital LED, designul futurist și culoarea elegantă. Chiar dacă o putere mai mare de încălzire (11 elemenți) poate însemna și un consum mai mare de energie, funcția ECO a caloriferului ajută la oscilarea între cea mai înaltă și cea mai joasă treapta de putere și salvează factura la electricitate. În plus, poți seta tu temperatura pe care o dorești și poți alege la care dintre cele trei trepte de putere să funcționeze încălzitorul. Atenție! Cu cât folosești o treaptă de căldură mai mare, cu atât caloriferul consumă mai mult.
  Preț: 339 lei

  2. Calorifer electric Rowenta 2500 W

  Calorifere electrice ROWENTA
  Calorifer electric ROWENTA, Altex, 545 lei

  Tot negru și tot cu un design futurist. Puterea lui superioară, grație celor 12 elemenți, ajută aparatul să încălzească rapid chiar și o camera de mari dimensiuni, de până la 30 metri pătrați. Ca orice calorifer de ultimă generație, și modelul de mai sus are opțiunea de putere ajustabilă, cu trei nivele de încălzire și un mod Eco pentru economisirea energiei. Cu ajutorul termostatului, poți alege temperatura dorită pentru camera în care-l așezi. O altă funcție de luat în seamă este silențiozitatea în timpul încălzirii. Dacă ai nevoie să încălzești o cameră mai mică, orientează-te, însă, către un calorifer cu putere mai mică, de maximum 1500 W.
  Preț: 545 lei

  3. Calorifer electric cu telecomandă Zilan 2000 W

  Calorifere electrice - Zilan
  Calorifer electric Zilan, EMAG, 265 lei

  Recomandat pentru încăperi de până la 20 metri pătrați, caloriferul cu nouă elemenți și termostat reglabil se numără printre modelele cu un consum echilibrat. Afișajul este electronic, vine la pachet cu telecomandă și suport de înfășurare a cablului de alimentare, caracteristică pe care o găsești, de fapt, la toate caloriferele moderne. Pentru un consum redus de energie, nu contează neapărat puterea maximă a calorfierului, atâta timp cât acesta dispune de termostat cu ajutorul căruia să reglezi căldura și, implicit, să setezi aparatul la o treaptă mai mică. Termostatul reglabil este o funcție pe care trebuie să o conțină toate modelele actuale.
  Preț: 265 lei

  4. Calorifere electrice cu ulei: Heinner 2500 W

   Calorifere electrice cu ulei - Heinner
  Calorifer electric Heinner, Ideall, 329 lei

  Și acest model de la brandul românesc Heinner are toate funcțiile moderne pentru ca aparatul să încălzească eficient și fără un consum exagerat. Termostat ajustabil la trei trepte de putere, panou de comandă electronic, protecție împotriva supraîncălzirii. Cele mai importante funcții sunt cea Eco, prin care poți seta caloriferul să încălzească în funcție de temperatura ambientală și să economisească energie, și cea de temporizator, cu ajutorul căreia poți seta caloriferul să încălzească între o oră și 24 de ore.
  Preț: 329 lei

  5. Calorifer electric Zass 2500 W

  Calorifere electrice- Zass
  Calorifer electric Zass, Flanco, 259 lei

  Uleiul pe baza căruia funcționează acest aparat se încălzește destul de repede și reține mai mult timp această căldură, comparativ cu aerotermele sau convectoarele electrice. Odată ce uleiul este încălzit la temperatura dorită, se va consuma mai puțină energie electrică pentru menținerea acestei temperaturi. Modelul din imagine oferă o încălzire eficientă pentru o cameră cu suprafața de până la 20 metri pătrați. Dispune de trei trepte de putere, 11 elemenți și termostat reglabil.

  Preț: 259 lei

  6. Calorifere electrice: Heinner alb 2500 W

  Caloriferere electrice - Heinner
  Calorifer electric Heinner, Flanco, 199 lei

  Cei 11 elemenți îl ajută să încălzească foarte repede chiar și încăperi mari, iar cele trei trepte de putere te ajută să setezi nivelul optim de căldură și să faci o economie de energie, când e cazul. Dacă vrei să investești într-un calorifer care să încălzească o suprafață mare, cum ar fi un living, orientează-te spre modelele cu 11 sau 13 elemenți. Modelul din imagine are parte și de o reducere de 50%.

  Preț: 199 lei

  7. Calorifer Tesy 2000 W

  calorifere electrice Calorifer Tesy
  Calorifer Tesy, Mediagalaxy, 287 lei

  Este unul dintre cele mai economicoase modele, grație puterii maxime și a numărului de elemenți, doar opt. Cu toate acestea, producătorul asigură că acest calorifer își face treaba mai bine decât cele cu putere mai mare. De ce? Pentru că are suprafața de încălzire pe element mai mare cu 35% în comparație cu radiatoarele convenționale. Alte funcții: termostat reglabil, protecție anti-îngheț, funcționare silențioasă și loc pentru stocarea cablului.
  Preț: 287 lei

  8. Calorifere electrice: Thermaxx Retroheat 2000 W

  Calorifer electric
  Calorifer electric, Klarstein, 599 lei

  Încheiem cu un calorifer care aduce ceva culoare acestei liste de shopping. Modelul de la brandul nemțesc Klarstein iese în evidență prin nuanța modernă de mentă și are trei trepte de putere: 800, 1200 sau 2000 W. În ciuda designului retro, funcțiile lui sunt cât se poate de actuale: indicator cu LED, rotație de 360 de grade, thermostat reglabil.
  Preț: 599 lei

  Cele opt calorifere electrice din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 8 modele de calorifere electrice economice