LIFE

Shopping: 10 cadouri de Crăciun pentru pasionații de tehnologie și case smart

  De ce să-i dăruiești unui pasionat de tehnologie și case smart o simplă veioză, când poți să-i cumperi un întreg sistem de iluminat inteligent care-i va schimba complet ambientul? Bineînțeles, există și opțiuni mai ieftine.

  Probabil ai auzit deja clișeul „suntem în era tehnologiei” de prea multe ori. Asta pentru că, parcă peste noapte, tot apar noi „jucării” inteligente, noi dotări pentru case smart, noi aparate care promit să ne fac viețile un pic mai ușoare. Și dacă ești în căutarea cadoului perfect pentru acea persoană din grup care vine mereu cu câte un gadget nou atunci când vă întâlniți, s-ar putea să-l găsești în lista de mai jos. Am scanat magazinele online și am ales opțiuni pentru toate buzunarele.

  Cadouri smart pentru buget mic

  1. Priză inteligentă TP-Link

  priza inteligenta case smart
  Priză inteligentă WiFi TP-Link, eMAG, 69,99 lei

  Doar pentru că nu ai un buget foarte mare la dispoziție, nu înseamnă că nu-ți poți surprinde prietenul pasionat de case smart cu un cadou cool. Priza inteligentă TP-Link îl va face să se simtă în control, căci îi va permite să-și controleze electrocasnicele de la distanță, prin smartphone. Gata cu momentele acelea de „Oare am scos fierul de călcat din priză?”. În plus, o poate folosi ca să păcălească potențialii hoți când pleacă de acasă, dacă setează luminile să se aprindă sau să se stingă la o oră programată.

  2. Difuzor pentru aromaterapie Smart Wifi Tellur

  cadouri case smart difuzor
  Difuzor aromaterapie Smart WiFi Tellur, 199,99 lei

  de aromaterapie inteligent de la Tellur nu doar că va face casa să miroasă frumos tot timpul, ci poate fi controlat de la distanță și activat vocal cu Google Assistant sau Amazon Alexa. Nivelul de vaporizare poate fi personalizat, iar timpii de funcționare pot fi setați astfel încât difuzorul să pornească atunci când se aprind luminile din cameră, de exemplu. Și e dotat și cu un sistem de iluminare LED care poate afișa șapte culori diferite.

  3. Cap de robinet cu activare prin mișcare

  robinet economizor senzor
  Cap de robinet economizor cu activare prin mișcare Xiaomi, eMAG, 139,99 lei

  Dacă persoana căreia vrei să-i cumperi cadoul e pasionată și de case smart, și de protejarea mediului sau de economia la apă, atunci acest cap de robinet inteligent îi va fi pe plac. Prin funcția de oprire a apei atunci când senzorii nu detectează mișcare, reduce consumul. Vine cu șase seturi de adaptoare compatibile cu aproape orice tip de robinet cu filet pentru sită, iar design-ul simplu și alb e imposibil să nu se potrivească cu ce are deja în casă. Așa că-i greu să dai greș cu un astfel de cadou.

  Gadget-uri pentru case smart pe care poți să le cumperi cu buget mediu

  4. Mască muzicală SPA

  masca muzicala spa cadou tech
  Masca muzicală SPA relaxare totală, Smuff.ro, 220 lei

  Un gadget util pentru iubitorii de home SPA, dar mai ales pentru cei care locuiesc la bloc, masca muzicală de la Smuff te ajută să te relaxezi total, indiferent de condiții. Dă vecinul cu bormașina? Te deranjează luminițele de Crăciun de peste drum și nu poți dormi? Nu-i problemă, îți pui masca muzicală care blochează orice rază de lumină, iar cu căștile integrate te va ajuta să uiți de tot. Și se conectează la telefon prin Bluetooth, deci poți asculta orice vrei în ele.

  5. Cântar corporal inteligent BlitzWolf

  cantar inteligent case smart
  Cântar corporal inteligent BlitzWolf Smart, case-smart.ro, 252 lei

  Pentru persoana pasionată de fitness care nu se poate abține să se cântărească zilnic, cântarul inteligent e exact ce avea nevoie. Te urci pe el și îți analizează datele indexului de masă corporală  prin 13 indicatori, de la grăsime, la volumul de apă din corp, și chiar până la grăsimea viscerală.

  6.  Kit de iluminat inteligent Philips Hue

  iluminat inteligent philips hue
  Starter Kit Philips Hue BT White and Color Ambiance cu două becuri și dulie, etbm.ro, 671,16 lei

  Cadoul perfect pentru o persoană pasionată de case smart care încă nu a reușit să-și facă nimic „inteligent” în casă e acest kit de iluminat de la Philips. E primul pas spre o locuință ultra cool, căci becurile din gama Hue îi vor schimba complet ambientul. Cu bridge-ul care vine în pachet, va putea controla luminile cu sistemele Amazon Alexa, Google Home, Microsoft Cortana sau Razor. Iar culoarea luminii dată de becurile Color Ambiance poate fi controlată din telefon, prin aplicația Philips Hue.

  7. Eyenimal Small Pet

  hranitor automat pentru animale de casa
  Hrănitor automat Eyenimal Small Pet, Zooplus, 399,99 lei

  Hrănitorul automat Eyenimal Small Pet promite să le ușureze viața stăpânilor de animale. E potrivit pentru pisici sau căței de talie mică, și poate fi programat pentru până la 12 mese pe zi, cu 10 porții a câte 10 grame de mâncare fiecare. Recipientul poate fi încărcat cu maximum 1,7 kilograme de hrană uscată. O altă funcție smart e că poți înregistra un mesaj audio de 10 secunde prin care să chemi patrupedul la masă atunci când e cazul, chiar dacă nu ești acasă.

  Cadouri premium pentru prietenii pasionați de conceptul smart home

  8. Litiera robot Litter Robot III Open Air

  litiera robot automata
  Litiera robot Litter Robot III Open Air, Roboutique, 3.400 lei

  Dacă banii chiar nu sunt o problemă și chiar vrei să-i faci o bucurie unui „părinte” de pisicuțe, atunci litiera robot e cel mai frumos cadou de Crăciun. În afara faptului că arată foarte hi-tech, are un sistem de autocurățare la care toți „pisicarii” visează.

  Și nu-i motiv de griji, nu va începe să se curețe singură cât pisica e înăuntru, căci are un senzor care o detectează pe patrupedă. După ce aceasta își termină treaba, litiera cerne grămăjoarele de reziduuri formate și le depozitează într-un sertar special de unde le poți lua foarte ușor și arunca la gunoi. Iar ciclul complet durează între unul și două minute.

  9. Oglindă inteligentă Allview Smart Mirror

  oglinda inteligenta allview casa smart
  Oglindă inteligentă Allview Smart Mirror Siebo M1, Dedeman, 2.599 lei

  Un cadou costisitor dar care poate completa armonios orice casă smart este oglinda inteligentă de la Allview. Când conceptul de oglindă smart a apărut pentru prima oară în filme, părea ceva SF, dar iată că există și e gata să-ți spună că ești „cea mai frumoasă din țară”. Sau măcar să-ți livreze știrile zilei în timp ce te speli pe dinți. Și n-ai de ce să te temi, e rezistentă la contactul cu apa.

  Se conectează la internet prin WiFi și comunică cu telefonul tău prin Bluetooth. Sistemul de operare are o mulțime de aplicații: secțiunea health îți arată istoricul greutății tale și al hidratării pielii, secțiunea Entertainment e specială pentru navigarea pe internet sau chiar pentru videocall, iar prin secțiunea Smart Home poți accesa, eventual, sistemul de securitate pe care l-ai instalat în casă.

  10. Kit cu nouă panouri luminoase inteligente Nanoleaf Shapes Hexagons

  hexagoane luminoase
  Kit 9 panouri luminoase inteligente Nanoleaf Shapes Hexagons Starter Kit, eMAG, 1.079 lei

  Cel mai cool lucru la panourile luminoase Nanoleaf este că îți pun la dispoziție 16,7 milioane de culori din care să alegi. În plus, se conectează la internet prin WiFi și sunt compatibile cu iOS, Android, Amazon Alexa și Apple Homekit. Poți crea cu ele diferite scene de luminare și le poți folosi ca să aduci un pic de savoare unei case smart. Și când spunem savoare, ne referim la culoare, bineînțeles. Au și un senzor de muzică inclus, care face culorile să se schimbe în ritmul piesei pe care o asculți.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Shopping: 10 cadouri de Crăciun pentru pasionații de tehnologie și case smart