LIFE

Cabane de inspirație nordică din patul cărora vezi pădurea și munții

publicat pe 16 ian. 2024

    Arhitectura de tip scandinav merge mână-n mână perfect cu un peisaj feeric de iarnă și asta din câteva motive esențiale. Nordicilor le plac casele construite din materiale naturale, precum lemnul, designul este unul minimalist, cu forme geometrice clare și o paletă simplă de culori, iar lumina… ei bine, aici este punctul lor forte. Așa că am căutat cabane de închiriat care să fi fost construite în stil nordic, cu ferestre imense pe care să vezi munți, văi și cerul.

    Cabanele nordice sunt inundate, la propriu, de lumină, iar elementul comun al tuturor acestor locuințe sunt ferestrele generoase, din tavan până-n podea, care nu doar că luminează suplimentar casa, dar dau senzația că ești parte din natură.

    În ultimii ani, românii s-au îndrăgostit de acest design și, ca atare, au apărut prin toate părțile cabane de închiriat cu arhitectură de tip nordic și amenajare minimalistă. Am căutat pentru tine cele mai hygge cazări de tip nordic din România.

    Cabane de închiriat cu arhitectură de inspirație nordică

    Amont Chalet, Peștera

    Lemn, ferestre generoase spre pădure și hău și o arhitectură modernă cu forme geometrice. Amont Chalet înseamnă două cabane A-frame și una tip Nordic House, care pot găzdui un total de 28 persoane și care beneficiază de o vedere spectaculoasă și cât se poate de directă către munții Piatra Craiului și Bucegi.

    Interiorul este cozy, modern și luminos, iar exteriorul este visul oricărui arhitect și se potrivește mănușă cu dealurile idilice din satul Peștera.

    On Top Chalet, Șimon

    Amplasată ideal în satul Șimon din comuna Bran, la doi kilometri distanță de Castelul Bran, cabana cu pereți din geamuri iese, cu siguranță, din peisaj în ceea ce privește aspectul tradițional al caselor de munte. În plus, este și situată idilic: pe un deal, la distanță de drumul principal și restul caselor.

    Panorama specială spre Piatra Craiului face toți banii, iar decorul șic, în nuanțe deschise, îți conferă acea stare de bine pe care nordicii o numesc hygge.

    Norway Cabins, Sinaia

    Cabanele amenajate în stil nordic te atrag cu arhitectura lor spectaculoasă. Apoi, după ce treci de prima impresie bună lăsată de exteriorul scandinav, vei fi impresionat, cu siguranță de priveliștea oferită de acestea.

    Casele de vacanță se află pe o stradă liniștită din Sinaia, înconjurate de brazi înalți și oferă o priveliște minunată în orice anotimp.

    Fiecare dintre cele trei cabane poate să găzduiască patru oaspeți, iar interiorul este în principal din lemn, într-un stil rustic nord-european.

    Hidden Cabin, Brezoi

    O cabană ascunsă, dar care se oferă cu drag turiștilor care știu să aprecieze frumusețea naturii și intimitatea. Vorbim despre o cabană A-frame din Parcul Național Cozia, aproape de pârtia de schi de la Voineasa, care poate găzdui un grup de 10 persoane.

    Este o cabană cu ferestre înalte, cu un design simplu și modern, dar, cu toate acestea, deosebit de cochetă, care-ți permite să te bucuri de peisajul montan din orice cameră te-ai afla.

    Haita Land, Șarul Dornei

    Undeva în Țara Dornelor, cocoțate pe munte, departe de civilizație și nu prea, îți fac cu ochiul trei căsuțe din lemn cu arhitectură ultramodernă, promovate cu denumirea de Haita Land sau, pe românește, Tărâmul Haitei.

    „Extratereștii” din lemn din inima munților Călimani denumiți Pridvor,  Sihastru și Cuib țin de satul Gura Haitii din comuna Șarul Dornei, cel mai apropiat oraș de ele fiind Vatra Dornei.

    Căsuța cea mică, Sihastru, este un exemplu de arhitectură nordică transpus cu succes la noi la munte: o formă simplă, mult lemn și ferestre cât peretele.

    Coniferis, Vadu Crișului

    Coniferis este o stațiune minimalistă, cufundată în peisajul spectaculos al Munților Pădurea Craiului. Zona este una din cele zece eco-destinații din România selectate datorită activităților de conservare a naturii și a practicilor de turism durabil.

    Stațiunea cu patru tiny houses este poziționată în satul Tomnatic, comuna Vadu Crișului din județul Bihor, un cătun de munte liniștit, unde tradițiile și gastronomia nu au fost atinse de agitația vieții urbane.

    Căsuțele au un exterior modern, sunt construite din lemn și decorate în stil nordic, simplu și cochet.

    Nordik Cabin, Mărișel

    Cabana se află în Munții Apuseni, mai exact în comuna Mărișel, pe un platou aflat la o altitudine de 1.250 metri, la o distanță de 45 km de Cluj-Napoca și la 4 km de Pârtia Mărișel. Micuța și intima cabană are o terasă de 50 metri pătrați, cu o parte acoperită, ce beneficiază de o vedere superbă către defileul Someșului Rece.

    Întregul interior al cabanei cu două dormitoare și cu acoperiș în formă de A este o continuare a poveștii de afară, pe care ți-o spune doar natura.

    Foto: Booking, Travlocals, Facebook, site-urile proprietăților

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments