LIFE

Cinci cabane retrase de la munte, pe care să le închiriezi la început de vară

La peste un an de la izbucnirea pandemiei, turismul continuă să se desfășoare sub amenințarea Covid. Libertatea de mișcare este umbrită de restricțiile legate de distanțarea socială, felul în care călătorim stă sub semnul vaccinului, așa că ne-am orientat spre destinații și case și cabane din România în care să ne relaxăm. Cauți o cabană retrasă la munte? Avem cinci opțiuni!

Din fericire pentru cei care aleg să-și petreacă zilele libere mai degrabă în țară, oferta din care pot alege locuri liniștite și încărcate de zen se mărește de la an la an cu destinații cool și inedite, care să-și justifice acel tarif cerut pentru o noapte de cazare.

Noi am căutat pentru tine, în acest nou episod cu și despre locuri frumoase din țară, cinci cabane fresh, situate musai într-un peisaj de vis, verde și montan, care să-ți asigure tot confortul cu care este obișnuit un animal urban ca tine, departe de lumea dezlănțuită. Ca să mergem la sigur, am căutat recomandări pe platforma Travlocals.com, ce susține turismul autentic și de calitate din România.

On Top Chalet, Bran

Localizată în satul Șimon din comuna Bran, On Top Chalet are priveliște panoramică asupra peisajului montan, ferestre din tavan până în podea și câte o minunată cadă în dormitor, pentru răsfățul total al simțurilor. E pe un deal, la distanță de drumul principal și de restul caselor, fără să fie nici prea ruptă de lume: găsești restaurante bune și magazine în imediata apropiere.
Cabana se închiriază integral și poate găzdui maximum 12 adulți, fiind alcătuită din șase camere cu pat dublu.

 

Preț: de la 2.200 lei/noapte/întreaga cabană

Cheia 99, Cheia

Cauți un loc care să-ți amintească de casa bunicilor tăi de la țară, dar cu dotări contemporane? Încearcă Cheia 99, cabană din satul cu același nume, comuna Moieciu. Are trei spații de cazare: două apartamente și o cameră triplă, cu băi proprii cu duș, living, dining și bucătărie. Camerele sunt spațioase și luminoase, iar designul îmbină vechiul cu modernul: culorile tipice caselor de la țară îți bucură ochii peste tot, completând firesc lemnul folosit cu generozitate în amenajarea casei.

Punctul forte al locației, pe lângă grădina generoasă cu gazon tăiat ireproșabil, este terasa spațioasă cu vedere la pădure, una pe care o poți admira din leagăn.

Preț: 700 lei/noapte/întreaga cabană

Alpine Lodge, Azuga

O cabană de la poalele Munților Bucegi cu o arhitectură bizară, diferită de celelalte cabane montane de la noi. Așezată la marginea pădurii, are un dormitor spațios, living cu șemineu, bucătărie și baie cu duș, dar, mai ales, cu o terasă exterioară pe care să-ți petreci zilele călduroase de vară.

Lemnul cu aspect nefinisat este elementul dominant din decorul interior și exterior al cabanei, cel care dă impresia de căldură, de proaspăt și aer curat. Cabana are un spațiu de 40 metri pătrați și se poate închiria pentru două persoane.

Preț: 120 euro/noapte 

Mountain Views Chalet, Porumbacu de Sus

Acest loc îți oferă tot ce are mai bun o cabană clasică românească: lemn, piatră, blănuri și alte elemente de decor montan rustic. E ideală pentru o vacanță scurtă a unui grup sau unei familii de șase persoane, găzduite în trei dormitoare duble, cu acces la trei băi, un living spațios, bucătărie și, mai ales, la două căzi sculptate în lemn. Așa cum îi spune numele, cabana din județul Sibiu te așteaptă cu o priveliște superbă asupra Munților Făgăraș și cu împrejurimi naturale în care să te relaxezi și să te eliberezi de stresul urban.

Ai auzit vreodată de puterea vindecătoare a naturii? Poți experimenta chiar tu adevărul acestei credințe populare, izolându-te într-un loc ca ăsta.

Preț: 175 euro/noapte/întreaga cabană

King’s Rock Cabin, Zărnești

Construită din materiale ecologice, lemn și cărămidă, la poalele Munților Piatra Craiului, cu ferestre panoramice care-ți aduc natura în dormitor, această cabană poate fi locul perfect pentru iubitorii de drumeții montane. Construită din lemn masiv, cu căzi de baie vintage și elemente de decor elegant în livingul despărțit de exterior prin ferestre până în podea.

Cabana dispune de două dormitoare cu baie proprie, living și bucătărie open space, un spațiu suficient pentru patru oaspeți. As-ul din mâneca proprietății este grădina de 3.000 metri pătrați.

Preț: de la 600 lei/noapte

Foto: Travlocals.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...