Before&After

Before&after: au creat o zonă de luat masa în balcon și au integrat un sistem inteligent de acces în casă

publicat pe 08 dec. 2022

    Un buget de 30.000 euro și bagheta magică a unui designer au transformat acest apartament degradat într-unul ca scos din cutie, modern și luminos. Refacerea lui integrală a constat nu doar în schimbarea tuturor instalațiilor și finisajelor, ci a presupus și lărgirea zonei de zi prin spargerea parapetului din zona balconului.

    Apartamentul, destinat închirierii în regim hotelier, are trei camere (70 metri pătrați) și se află într-un bloc vechi din zona Victoriei (București). Amplasarea lui pe strada Nicolae Tonitza a inspirat și amenajarea propriu-zisă. Designerul Anca Marinescu de la Simetrica Design a preluat din culorile marelui pictor și le-a îmbinat cu imaginea boemă a Capitalei.

    Încă de la începutul colaborării, proprietarii – o familie tânără din București -, și-au dorit o amenajare practică și modernă, în care să abunde lumina naturală, astfel încât oricine să se simtă ca acasă în acest spațiu.

    Proiectul a pornit cu înlăturarea vechiului mobilier și schimbarea tuturor finisajelor, instalațiilor și ușilor. Următorul pas a fost transformarea balconului în zonă de luat masa și, astfel, lărgirea zonei de zi.

    „Am vrut să obțin un spațiu cu o personalitate aparte, dar nu foarte încărcat și extrem de practic. Am folosit mobilier cu linii drepte, modele geometrice și culori de accent, combinate cu nuanțe și texturi naturale”, povestește Anca.

    Aproape fiecare spațiu are un element special. Bucătăria are o energie foarte jucăușă, dată de verdele crud al mobilierului ales, care se îmbină perfect cu modelul terrazzo al pardoselii. Livingul atrage atenția prin extinderea obținută în urma desființării balconului. Biroul este special prin versatilitatea lui, căci are o zonă de lucru combinată cu una de dormit. Dar să le luăm pe rând.

    În bucătărie, contrastele se atrag și creează un decor cu un puternic impact vizual. Verdele corpurilor de mobilier inferioare este îmblânzit de albul pereților și al dulapurilor suspendate. O regulă de bază spune că într-un spațiu îngust și lung, cum este cel de față, este recomandat ca latura lungă să nu fie accentuată, pentru a nu îngusta vizual și mai mult. Zis și făcut pentru Anca.

    Tapet cu efect 3D

    În living, canapeaua galbenă este piesa de rezistență. Pentru a-i da eleganță spațiului, peretele din spatele canapelei a fost vopsit în nuanța oului de rață. Pe peretele opus, regăsim o altă zonă de interes: colțul de lectură, pus în valoare de un tapet cu efect 3D. Acesta dă profunzime și senzația de spațiu mai mare. În imediata apropiere remarcăm dining-ul, mobilat în stil scandinav și marcat de o suspensie cu brațe sub forma unor ramuri de copac.

    Biroul are dublu rol: de dormitor și spațiu de lucru. Pereții sunt finisați cu vopsea gri aplicată neuniform, pentru un efect mai special. Canapeaua extensibilă este pata de culoare a camerei.

    În dormitor, nota de veselie este asigurată de draperiile galbene, care încălzesc și totodată energizează decorul. Confortul este la el acasă datorită patului tapițat integral, cu tăblie capitonată extrem de moale.

    amenajare dormitor modern
    Patul este cumpărat de la magazinul Domicilio.

    Baia iese în evidență datorită plăcilor ceramice cu model geometric, din colecția Maori, brand Vives. O zonă de duș i-a luat locul căzii, fiind o soluție mai comodă pentru un apartament destinat închirierii.

    Sistem inteligent de acces în casă

    Proiectul a fost gata în cinci luni și nu a fost lipsit de provocări.

    „A fost primul proiect unde ne-am lovit de solicitarea de a avea un sistem smart lock. Astfel, am folosit sistemul Nuki, pe care îl poți controla chiar dacă nu ești în țară. Un astfel de sistem îți permite să resetezi codurile de acces după fiecare chiriaș”, spune Anca.

    Costul minim al unui astfel de sistem este 500 euro.

    Resurse

    Mobilierul din living este cumpărat de la Mobila Dalin, Mobexpert, Bonami, iar tapetul de la Rebel Walls. Piesele din dormitor și birou sunt de la Mobexpert, Domicilio, iar corpurile de iluminat de la Extralighting. Perdelele și draperiile din toată casa sunt de la Dalila Interior. Finisajele ceramice sunt cumpărate din Valea Cascadelor. Bugetul pentru ele a fost în jur de 10.000 euro.

    Sfaturi pentru amenajare de la Simetrica Design

    • Alocă un buget de rezervă pentru o amenajare before&after. Orice decopertare poate aduce cu ea noi situații, pe care nu le poți anticipa.
    • Într-un spațiu lung și îngust folosește culori deschise pe porțiunea lungă a peretelui. În caz contrar vei îngusta vizual și mai mult.
    • Sistemele inteligente de acces în casă sunt viitorul afacerilor de tip Booking și Airbnb. Puteți găsi aici un distribuitor care instalează acest sistem.

    Foto: prin Simetrica Design

    Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Anca Marinescu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți vă răspunde cât de curând. 

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments