Proiecte

Before&after: designerul a transformat apartamentul cu două camere într-unul cu trei, în doar două luni

publicat pe 17 mart. 2021

  Povestea acestei amenajări a fost scrisă în 2018, când proprietarii au cumpărat un apartament în Piața Unirii, pentru închiriere și au renovat de la zero cu ajutorul unui designer de interior. Pentru a-l face mai încăpător, au reorganizat total spațiul: prin construirea unui perete din rigips în living, au creat două dormitoare, iar vechiul dormitor a devenit living. Bugetul total a fost de 10.000 euro.

  Cu două apartamente pentru închiriere prin AirBnb, un cuplu de bucureșteni (ambii lucrează în bancă) au mai cumpărat unul tot în scop de business, în 2018. Aflat în zona Unirii, lângă Hotel Horoscop, apartamentul măsoară 62 metri pătrați și a fost reamenajat complet pentru a-i da un look modern.

  Vechile finisaje și obiectele sanitare au fost înlocuite complet, singurele care au rămas în picioare fiind caloriferele. Modificarea majoră a fost însă recompartimentarea spațiului, prin crearea unui dormitor în plus. Livingul (50 metri pătrați) a fost delimitat cu ajutorul unui perete din gips-carton și reconfigurat în două dormitoare, iar vechiul dormitor a devenit living. Întregul proces a fost coordonat de designerul de interior Georgiana Ursache, de la UG Interiors.

  amenajare moderna dormitor
  Apartament Piața Unirii: vechiul dormitor a fost transformat în living.

  O altă parte interesantă a acestui proiect este amenajarea propriu-zisă, gândită de Georgiana ca un vals al anotimpurilor.

  „Am creat amenajarea gândindu-mă la fiecare anotimp în care oaspeții îi vor trece pragul. Și la starea de permanentă vacanță pe care trebuie să o transmită un apartament pentru închiriat”, spune Georgiana.

  Proprietarii și-au dorit o amenajare care să concureze cu o cameră de hotel și să răspundă nevoilor călătorilor de diferite vârste, veniți din toate colțurile lumii.
  Proiectul de amenajare de interior a durat două luni, timpul fiind esențial, căci fiecare întârziere însemna o pierdere pentru proprietari.

  O cameră, un anotimp

  În bucătărie, Georgiana a adus vara prin tonuri de bleu, asemenea unui cer senin. Alegerea culorii a ținut cont de faptul că diminețile unui turist sunt liniștite și cuprind entuziasmul unei zile senine de vacanță. Mobilierul folosit este din PAL melaminat, cu depozitări ascunse și electrocasnice încastrate. Peretele cu frontul de lucru este placat cu oglinzi, soluție ce dă senzația de spațiu mai mare și mai luminos. Blatul este pus în valoare de trei lustre dantelate, iar pe peretele opus o masă cu trei scaune completează amenajarea. La capitolul finisaje, a folosit gresie tip parchet, cu notă antichizată, și tapet în aceleași note retro.

  Livingul este zona boemă a casei, conceput ca o toamnă blândă. Culorile folosite induc induc relaxare, confort și bună dispoziție, iar imprimeurile sunt aluzii la diferitele culturi ale globului: motive africane pe perne, orientale pe covoare și românești pe fotoliul cu motive brodate.

  În dormitorul principal, Georgiana a adus iarna, prin culori reci și textile călduroase. A pus mobilier doar pentru strictul necesar, ca să lase spațiul liber. În contrast cu patul tapițat, ce dă confort și căldură, se află noptierele și aplicele metalice, cu aer industrial. La capitolul finisaje, tapetul cu motive geometrice aduce un plus de dinamism spațiului.

  Cel din urmă anotimp, primăvara, e în dormitorul mic, organizat în spațiul fostului living. E în diverse accente de verde, tapetul asemenea unui frunziș al pădurii și corpuri de iluminat suspendate, cu abajur de sticlă, ce te duc cu gândul la roua dimineții.

  „Am vrut să creăm un loc numai bun de trezit într-o dimineață de vacanță. Până la urmă, designerul de interior este un creator de scenarii fericite pentru acasă, ce contribuie la bucuria fiecărui moment petrecut aici”, spune Georgiana.

  O parte a mobilierului a fost lucrat pe comandă, excepție făcând fotoliul galben – de la Mobila Dalin și canapeaua – de la Mobexpert. Accesoriile sunt IKEA și Vivre, iar finisajele ceramice de la Delta Studio (circa 30 euro/metru pătrat). Lucrarea de renovare a fost executată de o echipă formată din trei muncitori, iar bugetul total (renovare+mobilare) a fost de 10.000 euro.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Georgiana Ursache

  • Folosește albastru doar în spațiile luminoase. Altfel, camera va căpăta o notă rece, neprietenoasă.
  • Accesorizează un spațiu mic și înghesuit cu oglinzi. Este un truc de design ce decongestionează vizual încăperea și o face mai luminoasă.
  • Scoate o amenajare din monotonie folosind un tapet cu model geometric. Este, cu predilecție, o alegere potrivită unui interior modern.
  • Alege mobilier realizat la comandă, pentru a se potrivi perfect spațiului disponibil. Poate fi o soluție mai scumpă, în funcție de materialele pe care le preferi, dar cu siguranță merită.
  • Fii inventiv: renunță la clasicele noptiere în favoarea unor măsuțe de cafea și la veioze pentru corpuri de iluminat suspendate.

  Foto: Florin Opriș

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament din Piața Unirii ne-a fost spusă de Georgiana Ursache.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Geo
  Geo
  3 years ago

  Foarte faina amenajarea! Imi plac mult culorile folosite! Imi puteti spune de unde au fost cumparate draperiile? Am acelasi pat si nu gasesc o culoare potrivita la draperie. Din ce vad in poze, alegerea a fost perfecta! Multumesc!

  icon

  Before&after: designerul a transformat apartamentul cu două camere într-u...