Before&After

Before&after: amenajarea a 20 metri pătrați a fost suficientă pentru reîmprospătarea unui întreg apartament

    Schimbarea finisajelor a transformat radical un apartament cu două camere din București. Interiorul, încărcat și întunecat, a devenit un spațiu confortabil și fresh, după un upgrade coordonat de Adina Avramescu de la Sundazed Interiors. Șantierul a durat două luni și jumătate și a presupus renovarea unei suprafețe de 20 metri pătrați.

    Ideea proiectului a pornit de la dorința proprietarei de a da un suflu nou apartamentului în care locuia. Știa că își dorește să scape urgent de lambriurile de pe pereți și de gresia cu model demodat din hol, balcon și bucătărie. A discutat cu Adina și împreună au căzut de acord să ducă amenajarea într-o direcție minimalistă, dar cu personalitate.

    „Dorința clientei mele a fost aceea de a face spațiul cochet și confortabil. Și-a dorit să recreeze o atmosferă de spa, în propria casă, folosind culori fresh, materiale naturale și mici obiecte decorative, care să scoată amenajarea din anonimat”, povestește Adina.

    Amenajare neutră, cu accente de verde

    Apartamentul cu două camere are 55 metri pătrați utili, din care proprietara și-a dorit să renoveze și amenajeze o suprafață de 20 metri pătrați, adică holul, bucătăria, balconul și baia. Ca să creeze continuitate la nivel vizual, Adina s-a folosit de finisaje și culori. Cromatica este una neutră, cu tonuri liniștitoare de gri, iar verdele e integrat în amenajare ca element de contrast. Este o nuanță care aduce interiorului acea prospețime pe care proprietara a avut-o în minte, încă de la începutul șantierului.

    „Lucrările au durat două luni și jumătate, dar conceptul de design fusese agreat cu ceva timp înainte”, spune Adina. „Cea mai mare provocare din timpul reamenajării a fost sincronizarea în materie de lucrări constructive. Fiind un bloc vechi, ne-am confruntat cu țevi pe care a trebuit să le schimbăm, humă, înălțimi de uși diferite, lucruri care au întârziat finalizarea lucrării”.

    apartament cu două camere bucătărie
    Mobilierul din bucătărie este de la IKEA. A fost cea mai mare investiție a proiectului.

    Bucătăria, gândită ca spațiu funcțional, dar și de relaxare

    Amenajarea bucătăriei a pus accent pe crearea de spații practice și ușor de folosit. Mobilierul este achiziționat de la IKEA, cu corpuri albe în partea inferioară și fronturi verde gri, în partea de sus. Adina a optat pentru depozitări închise care să nu încarce vizual încăperea. În aceeași idee, a folosit o cromatică neutră și placare ceramică minimală. Singura porțiune de zid acoperită cu faianță în bucătărie este contrablatul.

    „Bucătăria are două zone diferite: partea funcțională, cu corpuri de mobilier și electrocanice și o a doua zonă de relaxare, cu o masă rotundă, jardiniere suspendate și un pendul statement din ratan”, spune Adina.

    Balconul, folosit înainte ca spațiu de depozitare a devenit, în urma reamenajării, colțișor de lectură. Încăperea este mobilată cu strictul necesar: un fotoliu și o etajeră minimalistă. Interesant este, însă, tavanul verde salvie și luminițele care îl decorează. Verdele este prezent și în hol, fiind pata de culoare care dă viață unui spațiu, mai degrabă, funcțional. Este o zonă dedicată, în primul rând, depozitărilor. Ca element decorativ, Alina a optat pentru o oglindă ovală, cu ramă metalică și un cuier cu design jucăuș, de la The Home.

    Cromatică jucăușă în baie

    Baia este spațiul care a avut nevoie cel mai mult de lucru ca să continuie tematica generală a amenajării. Pe lângă culori și detalii schimbate, a dispărut și cada grea din fontă, pe care a înlocuit-o cu un duș walk-in, cu paravan de sticlă.

    „Nu am neglijat funcționalitatea spațiului, chiar dacă vorbim de o încăpere de mici dimensiuni, am încercat să includ suficiente soluții de depozitare. Din punct de vedere cromatic, baia merge pe o combinație jucăușă de verde, gri și roz”, spune Adina.

    Resurse:

    Mobila e de la IKEA, Acaju și The Home. Ușile sunt de la Porta Doors. Vopseaua pentru pereți este de la Diagram Paints în nuanțe de verde salvie, roz și gri. Plintele albe din duropolimer sunt de la XT Deco.

    Foto: Irina Dodiță

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Before&after: amenajarea a 20 metri pătrați a fost suficientă pentru re�...