Apartamente cu 2 camere

Before&After: apartament de 46 metri pătrați moștenit de la bunici, adus în contemporan

    Apartamentul de 46 metri pătrați e moștenirea proprietarei de la bunica sa și se află într-un bloc construit în anii 1960. În 2022 l-a transformat complet cu ajutorul arhitectei Cristiana Zgripcea.

    Apartamentul are 46 metri pătrați utili și un balcon de 3,50 metri pătrați, iar inițial avea inițial două camere, o bucătărie, o baie, un balcon și două zone de depozitare aferente holului. După renovare, compertimentarea e diferită.

    Tânăra locuiește aici singură și și-a dorit o abordare modernă, minimalistă, în nuanțe neutre, dar scoasă din anonimat prin detalii metalizate și tonuri pastelate. O altă cerință importantă a fost includerea detaliilor și accesoriilor negre.

    Holul principal cuprinde doar zona de oglindă și un pantofar, întrucât cuierul este ascuns în zona de debara. Arhitecta Cristiana Zgripcea a renunțat la ușa de trecere spre living, pentru a crea impresia de spațiu mai mare.

    Livingul are mai multe roluri: în urma demolării peretelui despărțitor dintre living și balcon, cuprinde acum o zonă de relaxare, una de dining, dar și loc pentru birou, absolut necesar beneficiarei, care lucrează mult de acasă. Canapeaua de la Mille Brașov deservește zona de relaxare.

    Bucătăria, deși redusă ca dimensiune, cuprinde acum spații de depozitare închise și deschise, pe ambele laturi, dar și o zonă tip bar, pentru luat masa. Alegerea scaunelor înalte, dar foarte comode, transformă locul într-unul potrivit și pentru lucru la laptop.

    Baia include acum un duș în locul căzii vechi și multe spații de depozitare pentru colecția vastă de produse de înfrumusețare și îngrijire. Apar atât depozitări la vedere, cât și ascunse, ca nișele create în peretele de gips carton. Cromatica naturală și accentele negre aduc o notă premium spațiului.

    Dormitorul urmează aceleași caracteristici ca restul casei, însă cu câteva detalii diferite, care să sporească ideea de lux. Boudoir-ul din MDF riflat cu inserții de oglindă bronze este piesa-statement a acestei camere, atât prin forma blatului și a oglinzii, cât și prin culorile și materialele alese. Patul de la Rovere Mobili este confortabil, iar nuanță pastelată plăcută permite atenției să se îndrepte către boudoir și către finisajele alese.

    Fiind un apartament vechi, o parte consistentă din buget a mers către recompartimentare și instalații. „Desfacerea peretelui aferent balconului, refacerea instalațiilor sanitare și electrice, dar și implementarea de plafon de gips carton au fost necesare din cauza stării inițiale a spațiului. La final, bugetul alocat s-a distribuit în mod egal atât pentru partea de finisaje, recompartimentări și instalații cât și pentru partea de mobilier, accesorii și obiecte sanitare”, precizează Cristiana.

    Foto: Vlad Crețeanu

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Before&After: apartament de 46 metri pătrați moștenit de la bunici, adus...