De la specialiști

8 sfaturi pentru cum să integrezi culoarea crem în amenajare, în funcție de spațiu

  Culoarea crem fie îți luminează întreaga casă și îi dă un aer relaxant, fie o îmbătrânește și scoate orice personalitate din ea. Diferenţa stă în dozaj, nuanțe, combinația cu alte culori și dimensiunea spațiului.

  Pentru mai multă inspiraţie şi idei de implementare direct de la specialişti, aruncă o privire peste această listă cu recomandări pentru culoarea crem:

  1. E foarte bună ca bază 

  O încăpere crem cu câteva pete de culoare va fi întotdeauna un spaţiu relaxant

  „În designul de interior cremul încălzeşte spaţiile în care este integrat, creând senzaţia de confort şi echilibru, de aceea îl putem utiliza în toate încăperile din casă”, spune designerul de interior Raluca Pavel de la Four Design Studio.

  Folosește-l pe pereți și adaugă decorațiuni colorate sau invers. Marele avantaj al acestei culori este că o poţi introduce în orice gamă cromatică. Nu e nevoie să redecorezi livingul sau dormitorul pentru a adăuga o masă crem sau o lenjerie de pat crem. Din contră, această culoare are darul de a neutraliza ambianţa şi de a oferi altei culori rolul principal. 

  2. Nu face exces

  Folosit în exces, cremul poate da un aspect prăfuit şi învechit, punctează designerul Anca Fetcu de la Beelive. Dacă ţi-e teamă de contraste şi de un mod de asortare nepotrivit, poţi cădea în cealaltă extremă: prin combinarea prea multor nuanţe de crem, realizezi un spaţiu anost, monoton, care pare îmbătrânit.

  Chiar dacă această culoare se poate integra oricând în paleta cromatică, e de preferat să studiezi bine nuanţa înainte să o mixezi cu alte culori. O nuanţă nepotrivită de crem poate “murdări” culoarea principală.

  3. Planifică efectul dorit

  Combinat cu negru, crem are un aer sofisticat

  „Se poate asocia cu nuanţe tari şi obţinem un spaţiu energic şi tineresc, sau cu tonuri de alb şi obţinem un spaţiu zen, liniştitor. Dacă abordăm un stil clasic, atunci putem asorta cremul cu tonuri de maro”, explică Anca Fetcu. Pentru un efect sofisticat, alege negru.

  4. Adu natura mai aproape

  Adu plantele aproape de culoarea crem

  Pentru că este o culoare pământie, arată foarte bine în combinaţie cu elemente organice sau nuanţe ce inspiră natură, crede Iulia. Dacă îţi doreşti o amenajare neutră, care să permită luminii naturale să-și facă de cap, stabileşte o bază crem şi umple camera de elemente verzi, fie că sunt plante, draperii sau chiar culoarea canapelei. La fel de bine, poţi apela la imprimeuri cu frunze, flori sau chiar şi la piese ceramice de tip azulejos, cu motive vegetale. Introdus într-un mix inspirat, crem aduce natura mai aproape.

  5. Împrumut-o pe obiecte de dimensiuni mari

  Crem este o culoare care nu se va demoda niciodată. De aceea, îţi recomandăm să o foloseşti pe obiectele de dimensiuni mari. O idee inspirată ar fi să alegi crem pentru mobilierul fix, de dimensiuni mari, şi apoi să intervii cu pete de culoare pe elementele care pot fi înlocuite cu uşurinţă: accesorii, decoraţiuni, textile sau ceramică.

  „Pentru o amenajare care să reziste mai mult timp şi de care să nu ne plictisim cu uşurinţă, putem să folosim pentru finsajul pereţilor şi al elementelor voluminoase de mobilier nuanţe de crem, alb sau gri”, accentuează Raluca Pavel.

  6. Folosește-o în spații luminoase

  Într-un spaţiu întunecat, crem poate da impresia unei culori demodate, care mai mult încurcă decât ajută. Dacă vrei o culoare neutră într-un spaţiu mic şi întunecat, îndreaptă-te mai degrabă spre gri, sfătuiește Iulia Văculișteanu.

  7. Camuflează murdăria

  Pisicile pot dormi fără griji pe canapelele crem, prezenţa lor nu se va observa apoi

  Dacă ai un animal de casă sau copiii obişnuiesc să lase pete pe mobilă, culoarea crem camuflează grozav aceste mici probleme. Alege crem pentru covor dacă ţi-e teamă că se va remarca tot părul animalelor, sau pentru pardoseală, dacă nu faci curăţenie în fiecare zi.

  8. Distrage atenţia de la defecte de arhitectură a locuinței

  În final, e de menţionat că poţi folosi crem chiar şi pentru a camufla un defect arhitectural. Dacă un perete e uşor strâmb sau un dulap are o suprafaţă neregulată, culoarea crem nu va scoate în evidenţă aceste defecte. Iar ca să te asiguri, poţi distrage atenţia aşezând un accesoriu într-o culoare intensă în partea opusă a camerei.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  8 sfaturi pentru cum să integrezi culoarea crem în amenajare, în funcție de ...