Apartamente cu 3 camere

Un apartament de 94 metri pătrați, amenajat în 4 luni pentru o familie cu copil mic

    Atunci când cumperi un apartament gata finisat, amenajarea pornește din start cu o condiționare. Cu puțină imaginație însă, reușești să găsești soluții, chiar dacă acestea presupun vopsirea gresiei sau a faianței.

    În 2021, doi tineri cercetători în domeniul informatic (34 de ani) și-au cumpărat un apartament de trei camere (94 metri pătrați) într-un bloc nou construit din sectorul 1 al Bucureștiului. La momentul respectiv, locuiau împreună cu bebelușul lor într-un apartament de două camere, dar odată cu mărirea familiei, rutina zilnică a necesitat mai mult spațiu de desfășurare.

    Amenajarea, semnată de Lime Studio, în frunte cu arhitecta Elena-Roxana Nițescu, a avut ca punct de plecare finisajele deja existente, de la parchet, gresie și faianță până la lavabila albă de pe pereți. Provocarea arhitecților a fost integrarea finisajelor existente în conceptul propus.

    „Parchetul laminat de bună calitate a fost punctul de pornire în amenajare. Partea cea mai dificilă a reprezentat-o integrarea gresiei existente din bucătărie, iar soluția adoptată a fost vopsirea ei. A fost un proces complicat, ce a necesitat multă atenție și multe etape de pregătire, astfel încât vopseaua aplicată să reziste în timp“, povestește Elena.

    amenajare scandinava living
    Canapeaua este de la Bonami.

    Amenajare Montessori

    Culorile pastelate, finisajele calde, pattern-urile aplicate local și un dormitor de copil în stil Montessori au fost, de asemenea, puncte importante de urmărit în dezvoltarea conceptului. Direcțiile de amenajare dictate de proprietari au fost simple, cei doi tineri dorindu-și un spațiu ușor de întreținut, jucăuș și cu suficiente locuri de depozitare. A rezultat un interior scandinav, personalizat cu ajutorul a două elemente de bază: jocul de culoare de la nivelul tavanului și suprafețele mari placate cu lemn.

    Simplitatea și farmecul tipic interioarelor nordice se resimt încă de la intrarea în casă. Aici, arhitectele au folosit o banchetă, încadrată într-o compoziție metalică neagră, totul pe fundalul pereților placați cu lemn și al tavanului bleu deschis.

    amenajare scandinava hol
    Pereții placați cu lemn și tavanul colorat personalizează decorul.

    Ultimele două elemente se continuă parțial și în zona de zi, cele două spații comunicând liber. Zonei de zi i-au fost alocate două roluri: de spațiu destinat relaxării și loc de luat masa. Latura estetică a fost îmbinată perfect cu cea practică, din care nu lipsește stilul Montessori: în continuarea banchetei din dining au pus un loc de desenat pentru mezinul familiei și o etajeră ce asigură acces lejer la cărți și reviste.

    amenajare scandinava dining
    Dining-ul se continuă cu un loc de desenat pentru mezinul familiei.

    La rândul lor, dormitoarele au fost gândite de arhitecte în același stil simplu și practic, fără a lipsi elementele comune: placajele din lemn și tapetul monocrom, în alb și negru, cu imprimeuri stilizate. În camera copilului, stilul scandinav a fost completat de stilul Montessori, identificat prin patul-căsuță de înălțime mică, etajerele joase, cu rafturi deschise, materialele naturale și culorile neutre.

    În bucătărie, Elena a folosit mobilier lucrat la comandă pe dimensiunile spațiului, excepție făcând masa și scaunele. În plus, a vopsit gresia într-o nuanță similară tavanului, pentru un plus de efect.

    amenajare scandinava bucatarie
    Mobilierul din bucătărie este lucrat la comandă.

    Buget de 33.000 euro

    Per total, șantierul a durat aproximativ o lună pentru partea de finisaje și trei luni pentru realizarea mobilierului pe comandă. Echipa care a lucrat la acest proiect a fost formată din doi arhitecți seniori și unul junior, doi constructori, doi proiectanți de mobilier și doi montatori de mobilier.

    Canapeaua a fost cumpărată de la Bonami, patul, noptierele și câteva accesorii din dormitorul matrimonial – de la Jysk, mobilierul  din dining și o parte din piesele din camera copilului – de la IKEA. Vopseaua lavabila a fost luată de la Color Smart și a costat în jur de 24 lei/metru pătrat. Bugetul alocat proiectului a fost de 33.000 euro.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Lime Studio

    • Dacă aveți copii mici, alegeți un design simplu pentru a avea un spațiu ușor de întreținut.
    • Adăugați culoare în locuri inedite (de exemplu pe tavan) pentru a obține un spațiu jucăuș și creativ.
    • Alegeți piese de mobilier cu multe spații închise. În felul acesta nu veți încărca vizual și estetic decorul.

    Foto: prin Lime Studio

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitecta Elena-Roxana Nițescu. 

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Un apartament de 94 metri pătrați, amenajat în 4 luni pentru o familie cu cop...