Apartamente cu 2 camere

Au schimbat echipa de constructori după ce prima a pus finisajele pe pereții strâmbi, dar a ieșit amenajarea glam pe care o visau

    Alege-ți bine echipa de constructori cu care colaborezi pentru că de asta depinde reușita proiectului tău de amenajare! Este sfatul pe care îl primim de la designerul Teodora Nicolae de la Saramob Design. Spune asta din proprie experiență, după ce a fost nevoită să înlocuiască toate finisajele abia făcute într-un apartament cu două camere din Oradea. Lucrurile s-au rezolvat, până la urmă, dar a fost un episod care a dus la prelungirea șantierului și la multe costuri suplimentare.

    Apartamentul are o suprafață de 65 metri pătrați și se află într-un bloc nou construit din Oradea. Este împărțit într-un open space format din bucătărie, living și dining, un dormitor și o baie. Proprietarii, Ștefania și Sergiu, sunt persoane active, cu joburi care îi solicită mult, așa că au vrut să găsească acasă un decor relaxant, în culori neutre, în care să simtă că se deconectează. Ștefania este pasionată de designul de interior și a colaborat foarte bine cu Teodora pe toată perioada renovărilor. Împreună, au reușit să contureze o amenajare modern glam, cu spații aerisite și funcționale.

    hol apartament cu două camere
    La intrarea în apartament, există un dressing generos care înlocuiește, mult mai eficient, cuierul clasic

    Toate finisajele au fost refăcute ca să se poată monta mobila

    Alegerea finisajelor a fost pasul cel mai important în derularea proiectului, dar toate acele placări premium, folosite pentru a accentua diverse zone din apartament, s-au dovedit a fi neașteptat de problematice. Dificultățile au fost cauzate, în primul rând, de colaborarea defectuoasă cu echipa de meseriași, angajată să se ocupe de lucrări.

    „Am preluat un apartament cu două camere în stadiul la gri, dar am întâmpinat multe probleme pe șantier. De exemplu, am fost nevoiți să refacem finisajele inițiale ca să putem monta mobila. A trebuit să gletuim din nou pereții, să înlocuim parchetul, să schimbăm plintele”, povestește Teodora. „Inevitabil, am ajuns la întârzieri și la depășirea bugetului, dar pur și simplu, nu puteam să continuăm proiectul fără o bază care să ne permită să respectăm propunerea inițială de amenajare. Placările, în general, au nevoie de pereți perfect drepți, și mobilierul, la fel, iar aici chiar nu era cazul. Până la urmă, am găsit o echipă bună de constructori care ne-a ajutat să finalizăm lucrările, fără compromisuri de calitate”.

    Îmbinarea de materiale diferite, punctul forte al amenajării

    Mobilierul, inclusiv canapeaua, masa din dining sau ușile de interior au fost lucrate de Saramob Design. Teodora a pus accent pe detalii pentru a obține o amenajare unitară. A folosit furnir cu aspect de lemn ca să dea căldură spațiului, iar în hol și în dreptul mesei din dining, a propus ca plăcile din lemn să fie dispuse oblic, asemenea parchetului chevron. Este un model care dă o eleganță deosebită amenajării, dar presupune o investiție destul de mare. De altfel, în acest proiect, o bună parte a bugetului s-a dus către placarea pereților cu MDF furniruit. Tot în ideea de continuitate, Teodora a folosit accente aurii, o cromatică  generală neutră, riflaje și mici detalii de inspirație industrială.

    dining apartament cu două camere
    Texturile catifelate vin în completarea stilului glam al amenajării

    Locuința este perfectă pentru seri în doi, dar și pentru cine cu prietenii

    Ștefania și Sergiu au vrut ca locuința lor să fie una funcțională și pliată pe stilul lor de viață. Deși vorbim de un apartament cu două camere cu o suprafață obișnuită, are un interior bine compartimentat. Cea mai folosită zonă din casă este open space-ul. Bucătăria este deschisă și e separată de living printr-o insulă tip bar. Mobilierul este confecționat din MDF vopsit, cu fronturi riflate și mânere ascunse, tip Gola. Blatul este turnat în suprafață continuă cu chiuveta și este din Hi-Macs, un material compozit foarte rezistent. Și contrablatul este confecționat din același material. Vitrina cu ramă metalică și sticlă fumurie este un element cu totul deosebit care funcționează ca element de contrast, alături de electrocasnicele incorporabile negre.

    Livingul este micuț și confortabil, cu o canapea poziționată în dreptul televizorului. În spatele ei, Teodora a gândit o zonă de dining pentru șase persoane. Masa este făcută tot de Saramob Design și reia câteva din elementele folosite în amenajare: baza riflată și cadrul auriu.

    Dormitorul, un exemplu de organizare a spațiului

    În dormitor există aceeași preocupare de echilibru între estetic și funcțional. Pentru a câștiga spațiu de depozitare, Teodora a propus realizarea unui mic dressing cu ușă din sticlă și cadru metalic negru. A reușit să găsească loc inclusiv pentru o zonă de make-up pentru Ștefania. În spatele patului, peretele este placat cu MDF furniruit și cu MDF riflat, texturi care se regăsesc în toată amenajarea și care fac ca decorul să aibă continuitate.

    Mobilierul din baie este confecționat din același material compozit, folosit în bucătărie. Are mânere ascunse și mult spațiu de depozitare. Peretele din spatele vasului de toaletă este placat cu faianță care imită lemnul. Modelul este asemănător cu cel folosit în dining și la intrarea în apartament.

    Resurse:

    Tot mobilierul din apartament este făcut de Saramob Design, inclusiv canapeaua din living sau masa de șase persoane din dining
    Corpuri de iluminat: The Home, Arnstore, Ioooi
    Scaune dining si bucatarie: Duval furniture https://duvalfurniture.ro/
    Tapet living: walldeco.roGresie, faianta baie: Novambient https://www.novambient.ro/

    Tips&tricks pentru amenajare de la Teodora Nicolae:

    • Alege cu grijă echipa care realizează finisajele interioare. Nu poți avea un proiect final reușit dacă pornești cu un spațiu cu pereți strâmbi/nefinisați, pardoseli de proastă calitate montate greșit sau uși de interior/plinte montate neglijent.
    • Fii deschis propunerilor venite din partea designerului care pe lângă faptul că realizează un spațiu estetic, trebuie să se asigure că locuința este funcțională și practică.
    • Alege materialele în funcție de stilul tău de viață și informează-te cum se întrețin și cum se curăță înainte de a lua o decizie.
    • Personalizează spațiile prin alegerea unor materiale, culori sau elemente decor care se potrivesc stilului și personalității proprietarilor.
    • Să nu vă fie frică să experimentați, să combinați materiale, culori, stiluri. Un concept de design uniform este armonios și relativ ușor de implementat. Dar obținerea unor piese de mobilier estetice prin îmbinarea unor materiale diferite este secretul unei locuințe deosebite.

    Foto: Marius Venter

    Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Teodora Nicolae. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți vă răspunde cât de curând. 

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Simplitate și minimalism în cel mai revoluționar produs IQOS – ILUMA