Cum îți aranjezi masa ca în reviste: care sunt regulile și cum le adaptezi la trendurile actuale
publicat pe 02 sept. 2020O petrecere seara, în grădină, o cină specială în doi sau o masă în familie: ocazii pentru ca tu să-ți pui la lucru imaginația în aranjarea mesei. Lemnul, florile și lumânările sunt în trend, așa că mergi pe natural și urmează câteva din regulile de mai jos.
Anamaria Ionescu, event designer la Eventlicious România, are câteva sfaturi importante legate de aranjarea unei mese, cu exemple de la evenimentele organizate de agenția ei și tipsuri din interior.
Settingul unei mese: ce este IN?
View this post on Instagram
Trendul vedetă în aranjarea mesei pentru petreceri aniversare, nunți sau cine cu familia, prietenii ori cu partenerul, este natura. Prin urmare, recomandarea e să folosești lemn, verdeață, flori, crengi, sticlă, porțelan și ceramică. Și, dacă pe vremuri baza unei mese festive era fața de masă, astăzi aceasta se poate înlocui sau poate lipsi cu totul, după cum spune Anamaria: „De câțiva ani, sunt la modă mesele din lemn. Se folosesc și se potrivesc în orice context. Fie că vorbim despre o petrecere privată în curtea casei, fie că vorbim despre o nuntă cu pretenții.”
Flori, lumânări și ce mai așezăm în centrul mesei
View this post on Instagram
Ce-ar fi o masă fără flori? Simplul fapt că așezi o vază în mijlocul ei face din masa ta una mai caldă și mai aranjată decât de obicei, așa că go for it! Pentru a ieși în evidență, specialista noastră recomandă și altceva în afară de tradiționalii trandafiri: iarba de pampas sau chiar crengi uscate frumos aranjate. Florile dau bine nu doar în vaze, ci și într-un colț de farfurie, înainte ca invitatul tău să o umple cu friptură sau alte bunătăți.
View this post on Instagram
„Dacă vorbim despre o cină romantică, clar nu ar trebui să lipsească lumânările. Dar păstrați simplitatea! Iar dacă ar fi să vorbim despre lucruri depășite, acestea ar fi petalele de trandafiri presărate pe masă,” adaugă ea.
Reguli cu și despre veselă
View this post on Instagram
Paharele, tacâmurile și farfuriile folosite în aranjarea mesei fac diferența între un decor de bun gust și un fiasco. Din fericire, pentru a nu da greș, trebuie să respecți o regulă cât se poate de simplă și veche: toate farfuriile, paharele și tacâmurile să fie din același set. Și ai grijă să nu folosești niciun element de plastic. Dă urât chiar și când vorbim de un picnic în natură.
Anamaria încurajează și curentul rustic, atât de iubit acum în decorațiunile interioare. Ar pune pe masă orice piesă din vesela veche a bunicii, cum ar fi un urcior, tacâmuri din lemn etc. „Cu sens, bineînțeles, dar nu mi-ar fi teamă să le folosesc pe toate în același timp,” adaugă ea.
Unde este locul șervețelelor?
View this post on Instagram
Pentru o masă deosebită, aranjată pentru o anumită ocazie, nu folosești rola de hârtie, ci șervete din material textil. Tentația ar fi să așezi șervețelele lângă farfurie, sub tacâmuri, sau în paharele de vin, așa cum ai văzut pe la nunți. Dar Anamaria recomandă să le așezi direct pe farfurie, într-o formă deosebită, în funcție de tematica petrecerii. Le poți strânge la mijloc cu inele speciale, o panglică elegantă sau le poți decora cu verdeață ori mici floricele.
Idee: o frunză lată pe post de suport de farfurie
View this post on Instagram
Un decorator va ști, cu siguranță, să-și personalizeze un set-up inedit pentru cină, așa c-am rugat-o pe Anamaria să ne propună un aranjament mai altfel pentru masă și să ne explice ce a folosit diferit pentru acesta. „Aici a fost organizată o masă în familie și am folosit farfurii simple, sfeșnice aurii și verdeață. În loc de față de masă, am folosit frunze naturale pe post de suport pentru farfurii”, spune ea.
-
Case
Au renovat o casă de chirpici din Jurilovca și au folosit aceleași materiale din care a fost construită
Cea mai drăguță casă de vacanță.
-
UTILE
Când se trece o persoană la întreținere. Ce se întâmplă dacă nu faci asta, conform legii
Nedeclararea unei persoane la întreținere poate avea consecințe serioase.
-
Sponsored
Ploom X Ora ïto: colaborarea care stârnește emoții și senzații
O fuziune perfectă între formă și funcționalitate.