LIFE

Top 5 aplicații cool de apeluri video și 4 reguli să le folosești în siguranță

    În perioada asta, deși nu ne putem vedea față în față cu apropiații și colegii de muncă, putem comunica cu ei prin video call. Așa că am selectat câteva aplicații pentru apeluri video bune pe timp de carantină, atât atunci când vrei să pari serios, cât și când vrei să te „măscărești” în convorbirile cu prietenii ori familia. Bonus: câteva reguli de conduită de la un specialist în securitate cibernetică.

    Cu toții suntem un pic mai confortabili să ne vedem chipurile pe camera de filmat, și nu pentru că am fi luat lecții de actorie sau de dicție, ci pentru că apelurile video au devenit una dintre căile principale de comunicare. În era Internetului și a tehnologiei, distanțarea socială nu ne oprește să ținem legătura cu apropiații sau colegii de muncă. Uite care sunt cele mai populare aplicații de video call.

    5 aplicații de apel video pe care le poți folosi gratuit

    1. Skype

    aplicatii apeluri video skype
    Skype este una dintre cele mai cunoscute aplicații pentru apeluri video

    Skype este una dintre cele mai cunoscute aplicații de apel video și este disponibilă pe majoritatea sistemelor de operare: iOS, Android, Windows, Mac, Web și chiar Xbox. Este gratuită și poți face apeluri de grup cu până la 50 de participanți. O poți folosi inclusiv pentru ședințele cu colegii de muncă și îți permite să le arăți acestora ecranul tău dacă vrei să le prezinți anumite documente.

    2. Google Hangouts

    aplicatii video call google hangouts
    Google Hangouts e potrivit pentru ședințe și întâlniri de business

    O altă aplicație populară pentru video call este Google Hangouts. Trebuie să ai un cont de Google ca să o poți folosi, însă este gratuită și permite apeluri în grupuri de până la zece utilizatori. Pentru versiunea de desktop, poți folosi opțiunea de screen sharing, ca să le arăți celorlalți ecranul tău.

    3. Facebook Messenger

    apeluri video facebook messenger
    Pe Facebook Messenger, tu și prietenii tăi vă puteți pune filtre amuzante

    Mai potrivită pentru apelurile către prieteni sau apropiați, aplicația Facebook Messenger permite apeluri video de până la 50 de participanți. Nu are opțiuni utile pentru conversațiile legate de serviciu, însă are filtre amuzante și chiar jocuri – ele sunt disponibile pe aplicația pentru mobil, însă nu și pentru desktop.

    4. Houseparty

    aplicatie houseparty
    Pe House Party te poți juca diferite joculețe și îi poți cunoaște pe prietenii prietenilor tăi

    Pentru serile de vineri din carantină, în care îți aduni toți prietenii pe video call, Houseparty e aplicația perfectă. Este gratuită, o poți instala și pe un smartphone cu Android, și pe unul cu iOS, și are opțiuni distractive. Te poți juca jocuri de cultură generală sau de desen, ca la Activity. În plus, creezi în aplicație o „petrecere” la care se pot alătura atât prietenii tăi, cât și prietenii prietenilor tăi. Asta e o oportunitate să cunoști oameni noi, chiar și de la distanță. Într-un „party” video pot intra până la opt oameni.

    5. Zoom

    aplicatie zoom video call
    Aplicația Zoom e cel mai des folosită de business-uri pentru ședințe și întâlniri

    Zoom este una dintre cele mai populare aplicații de apeluri video pentru ședințele cu colegii de lucru. Poți organiza apeluri gratuit, însă dacă participă la ele mai mult de trei persoane, ai o limită de timp de 40 de minute. Pentru a scoate această limitare, trebuie să plătești. Este utilă în conferințe, pentru că permite să le arăți celorlalți ce faci pe ecranul tău și pot participa până la 100 de persoane. Aproape toate cursurile online care se țin în această perioadă, de la ore de fitness și yoga, până la cursuri de limbă străine, au loc prin această aplicație.

    Pe de altă parte, la finalul lunii martie, The Intercept a semnalat faptul că aplicația Zoom ar putea avea numeroase probleme de securitate. Mai precis, Zoom nu oferă criptare end-to-end pentru apeluri, ceea ce înseamnă că există riscul ca hackerii să poată spiona conversațiile. Mai mult decât atât, informații personale precum email-uri și fotografii ale utiliz17atorilor ar fi fost disponibile pentru hackeri.

    4 reguli de conduită să folosești în siguranță orice aplicații de apeluri video

    Pentru a nu ajunge în situația în care informațiile tale personale și chiar conversațiile să ajungă pe mâinile hackerilor, urmează câteva reguli simple de la Liviu Arsene, Senior Cybersecurity Analyst la Bitdefender.

    1. „Instalează o soluție de securitate destinată telefonului mobil, capabilă să identifice aplicațiile periculoase înainte de instalare și să descopere cât de agresive sunt cele deja instalate”, spune Liviu. Antivirusul Bitdefender este disponibil pentru smartphone-uri și tablete cu Android sau iOS.

    2. „Citește comentariile legate de orice aplicație și datele despre producătorul acesteia înainte de a o instala”.

    3. „Când instalezi aplicația pe un sistem de operare iOS sau Android, observă ce permisiuni ți se solicită și înlătură-le pe cele inutile, mai ales pe cele care nu afectează în mod real funcționalitățile acesteia. De exemplu, o aplicație de fitness nu ar trebui să aibă acces la microfon și la agenda telefonică, un joc nu ar trebui să aibă acces la camera video sau la GPS”.

    4. „Citește cu atenție rubrica de «Termeni și condiții» pentru a ști cum sunt prelucrate datele cu caracter personal și cine le poate accesa”.

    Iar după ce ți-ai luat toate aceste măsuri, poți să folosești fără griji orice aplicații pentru apeluri video, dar totuși nu-ți suna apropiații pe nepregătite. Sfatul nostru: dă-le un mesaj înainte, să le spui că vrei să îi suni pe video.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Top 5 aplicații cool de apeluri video și 4 reguli să le folosești în sigura...