Apartamente

Un cuplu din Târgu Mureș a pus cadă în dormitor și a făcut aproape toată mobila din apartament pe comandă

  Nume: Andreea, consilier HR 
  Localitate:  oraşul Târgu Mureş
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 101 metri pătraţi ce includ şi cele două balcoane
  Stă aici: din decembrie 2018 împreună cu soţul

  O tânără pasionată de călătorii, turism culinar, colecţionarea sneakers-ilor şi motociclism şi-a cumpărat împreună cu soţul ei un apartament în Târgu Mureş în 2016, când era încă în faza de proiect. După ce a fost gata, și-a luat șapte luni să amenajeze locul exact așa cum și-l imagina, cu sfaturi de la designerul Roxana Sand.

  În cele șapte luni, cuplul a schimbat prima echipă de meşteri, căci nu reușeau să se înțeleagă, ca să găsească o a doua cu care lucrurile au mers bine, dar cu o mică surpriză: tavanul pe care și-l doreau în stil industrial a ajuns să fie roz. „Unele porţiuni ale tavanului le-am dorit nefinisate şi i-am solicitat constructorului omiterea de la procedeul de gletuire a acestora. Acesta a confirmat, doar că nu a transmis mai departe echipei de muncitori. Mergând să supravegheze şantierul într-una una din zile, soţul meu a constatat că pe toată suprafaţa tavanului din apartament fusese aplicată amorsa, de culoare roz. A trebuit să ne reorientăm şi să obţinem efectul de beton cofrat prin aplicarea unei tencuieli speciale care mai apoi a fost finisată grosier. Acum ne amuzăm când ne amintim imaginea tavanului nostru roz”, povesteşte Andreea.

  Detaliile mult dorite fac diferența în amenajare

  amenajare apartament Târgu Mureș:
  Amenajare apartament Târgu Mureș: cadă a fost adusă din Anglia şi vopsită în câmp electrostatic

  Dormitorul matrimonial este cel mai spectaculos loc din casă pentru că include o cadă freestanding de culoare neagră, cu baterie aurie, fix lângă fereastră. Iar lângă peretele cel mai colorat al casei, e patul cu tăblia formată din două perne din piele caramel prinse de un suport din lemn.

  În al doilea dormitor lucrează Andreea de acasă. „De anul trecut, am fost nevoită să îmi amenajez biroul acasă (nu era în plan, însă pandemia nu a ţinut cont de dorinţele noastre). Nu este cel mai frumos birou (cel mai probabil îl voi schimba), însă acum este una dintre zonele mele preferate. Sunt obsedată de vară, mare, soare şi stoici, iar acest lucru se poate observa din plin în obiectele cu care este decorat biroul. Şi mă ajută perfect să mă gândesc la momente frumoase”, povestește proprietara.

  amenajare apartament Târgu Mureș:
  Amenajare apartament Târgu Mureș: fiecare element validează stilul industrial

  În living au combinat lemn cu metal și au dat pata de culoare prin canapeaua galbenă și prin plante. Pe pereți au pus cărămidă aparentă albă. În bucătărie, care e deschisă către living, e frigiderul Smeg la care Andreea a visat îndelung, dar şi electrocasnice mici de la acelaşi brand. Aici e și o zonă de dining, pe care au delimitato de restul spațiului prin pardoseală: gresie cu model geometric. Chiar dacă majoritatea elementelor sunt în nuanţe întunecate, încăperea nu are un vibe rece, ci mai degrabă jucăuş.

  Baia matrimonială include dulapuri cu fronturi Shaker de culoare deschisă. Dar ca să continue designul căzii din dormitor, lavoarul este negru, iar bateria aurie. 

  Cum au cheltuit bugetul

  Bugetul a ajuns la aproximativ 35.000 euro pentru că multe din piesele de mobilier le-au făcut pe comandă, ca să iasă exact așa cum și le imaginau. Au lucrat cu o firmă locală (living, bucătărie, baie și dormitor). Canapeaua este Natuzzi, măsuţa din living, fotoliul, bancheta, covoarele, etajera şi câteva obiecte de decor sunt de la Mobexpert (pe unele le-au vopsit ulterior, pentru a se potrivi cromatic). Masa de dining, scaunele de pe balcon, decoraţiunile şi ghivecele sunt achiziţionate de la The Home, scaunele de dining sunt Vivre

  Gresia, faianţa, corpurile de iluminat, lavoarele și bateriile sunt aduse pe comandă de către un magazin din Târgu Mureş, Negro Construct. Blatul este din beton şi este făcut la comandă de către o firmă locală, la fel ca şi tâmplăria din oţel.  Electrocasnicele (obiectele Smeg şi cuptorul) şi cada sunt aduse din Anglia.

  „Cada este din fontă şi a fost adusă din Anglia, fiind cumpărată la un preţ de nimic pentru că proprietarii îşi modificau baia integral. Blatul din lemn l-am văzut pe Instagram şi am decis amândoi că ni-l dorim. Tăblia de pat a fost o provocare pentru că nu ştiam pe nimeni care să lucreze aşa elemente. Am văzut ceva asemănător la un hotel din Paris şi mi s-a părut că ne va completa perfect dormitorul. Acesta este farmecul când aduci în casă obiecte care au un story al lor”, crede Andreea. 

  Mare parte dintre decoraţiuni sunt Zara Home, H&M Home, însă şi-au dorit să aibă multe produse fabricate în România (Atelier Lignum, Shortz.ro, Atelierele Poemi, Linen and lace candles, Urban Woods). 

  amenajare apartament Târgu Mureș:
  Amenajare apartament Târgu Mureș: pentru o scurtă perioadă de timp, tavanul a fost roz

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Industrial. 

  Inspirație: Pinterest.

  Elementul preferat: Ador masa de dining şi bucătăria, unde mi-am dorit enorm să avem un frigider Smeg. Andrei este ataşat de zona de living, adoră canapeaua extrem de comodă şi sistemul audio-video integrat. 

  mesteri târgu mures
  Amenajare apartament Târgu Mureș: zona de living e preferata lui Andrei

  Cea mai mare provocare: Să deschidem bucătăria care în proiect era închisă şi să mărim suprafaţa zonei de zi în detrimentul dormitoarelor. Apartamentul fiind lung şi îngust, nu am fi reuşit un mix atât de echilibrat fără ajutorul Roxanei care a poziţionat în oglindă bucătăria, fără a mai fi nevoie să mutăm ţevi de gaz, apă, canal şi transformarea unuia dintre dormitoare în living alipit la spaţiul care era înainte bucătăria. Ne-a mai rămas doar ca dintr-un dormitor mare de 22 de metri pătraţi să obţinem două dormitoare prin deschiderea parţială a uneia dintre cele două băi şi integrarea căzii din fontă în dormitorul nostru.

  Cel mai bun lucru iarna: Lumina naturală de care ne bucurăm şi faptul că în timpul amiezei, datorită geamurilor imense, este suficientă căldură.

  Cel mai bun lucru vara: Cele mai frumoase răsărituri şi cele mai minunate apusuri. Apartamentul are orientare Sud-Vest (fiind pe colţ) şi ne putem bucura de cele mai frumoase momente ale zilei.

  apartament luminos
  Amenajare apartament Târgu Mureș: unul dintre principalele avantaje sunt ferestrele mari

  Cel mai mare răsfăț: Canapeaua Natuzzi (exceptând, evident, mobila şi parchetul).

  Proiectul DIY pe care l-ai făcut pentru casa ta: Nu neapărat DIY, cât modificate, vopsite şi apoi integrate în decor. Pot aminti caloriferele, care erau albe, cada care a fost sablată şi apoi vopsită integral în câmp electrostatic, o lampă de la Mobexpert care era aurie şi acum e neagră.

  Ce înseamnă acasă: Ne place foarte mult să călătorim şi acest lucru se vede în casa noastră. Este plin de fotografii din locuri dragi nouă, avem magneţi lipiţi pe oglinda gigantică din hol şi ne trimitem cărţi poştale din fiecare loc vizitat. Însă mereu, absolut mereu, indiferent cât de frumos şi exotic este acel loc, amândoi spunem „mi-e dor de casa noastră”. Iar acest lucru cam înseamnă ceva. Ne-am dorit foarte mult să ne reprezinte, să nu fie un loc frumos şi atât, să nu fie doar un spaţiu unde expunem nişte obiecte cumpărate dintr-un showroom, ci fiecare colţ să ne spună povestea. Şi cred că am reuşit să punem în fiecare cameră câte puţin din noi.

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Am cumpărat apartamentul în stadiul de proiect și fiind printre primii din bloc care şi-au manifestat interesul, am putut alege etaj intermediar şi orientare sudică. De asemenea am putut implementa toate modificările de compartimentare încă din faza de construcţie, nemaifiind necesare demolări ulterioare. Apartamentul a fost predat în stadiu semifinisat cu şapă finală pe pardoseală, centrală termică cu calorifere, lavabil alb pe pereţi şi uşă de intrare. Am solicitat echipei de construcţie omiterea parţială a tavanelor de la procesul de gletuire. Aşa că sfatul este să alegi o casă sau apartamentul dintr-un stadiu în care poţi personaliza elementele şi să finalizezi cât mai mult din lucrări înainte de a te muta pentru că după mutare te mobilizezi mult mai greu pentru a finaliza micile restanţe.

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament  din Târgu Mureș ne-a fost spusă de Andreea. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Dorian
  Dorian
  3 years ago

  felicitări! arată splendid.

  ps: era fain de văzut şi un before.

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un cuplu din Târgu Mureș a pus cadă în dormitor și a făcut aproape toată ...