Un cuplu din Târgu Mureș a pus cadă în dormitor și a făcut aproape toată mobila din apartament pe comandă
publicat pe 18 feb. 2021Nume: Andreea, consilier HR
Localitate: oraşul Târgu Mureş
Tip de locuință: apartament cu trei camere
Suprafață: 101 metri pătraţi ce includ şi cele două balcoane
Stă aici: din decembrie 2018 împreună cu soţul
O tânără pasionată de călătorii, turism culinar, colecţionarea sneakers-ilor şi motociclism şi-a cumpărat împreună cu soţul ei un apartament în Târgu Mureş în 2016, când era încă în faza de proiect. După ce a fost gata, și-a luat șapte luni să amenajeze locul exact așa cum și-l imagina, cu sfaturi de la designerul Roxana Sand.
În cele șapte luni, cuplul a schimbat prima echipă de meşteri, căci nu reușeau să se înțeleagă, ca să găsească o a doua cu care lucrurile au mers bine, dar cu o mică surpriză: tavanul pe care și-l doreau în stil industrial a ajuns să fie roz. „Unele porţiuni ale tavanului le-am dorit nefinisate şi i-am solicitat constructorului omiterea de la procedeul de gletuire a acestora. Acesta a confirmat, doar că nu a transmis mai departe echipei de muncitori. Mergând să supravegheze şantierul într-una una din zile, soţul meu a constatat că pe toată suprafaţa tavanului din apartament fusese aplicată amorsa, de culoare roz. A trebuit să ne reorientăm şi să obţinem efectul de beton cofrat prin aplicarea unei tencuieli speciale care mai apoi a fost finisată grosier. Acum ne amuzăm când ne amintim imaginea tavanului nostru roz”, povesteşte Andreea.
Detaliile mult dorite fac diferența în amenajare
Dormitorul matrimonial este cel mai spectaculos loc din casă pentru că include o cadă freestanding de culoare neagră, cu baterie aurie, fix lângă fereastră. Iar lângă peretele cel mai colorat al casei, e patul cu tăblia formată din două perne din piele caramel prinse de un suport din lemn.
Tăblia patului e realizată la comandă
Cel mai colorat perete al casei
Cada se află în aceeaşi încăpere cu patul şi este complet funcţională
În al doilea dormitor lucrează Andreea de acasă. „De anul trecut, am fost nevoită să îmi amenajez biroul acasă (nu era în plan, însă pandemia nu a ţinut cont de dorinţele noastre). Nu este cel mai frumos birou (cel mai probabil îl voi schimba), însă acum este una dintre zonele mele preferate. Sunt obsedată de vară, mare, soare şi stoici, iar acest lucru se poate observa din plin în obiectele cu care este decorat biroul. Şi mă ajută perfect să mă gândesc la momente frumoase”, povestește proprietara.
În living au combinat lemn cu metal și au dat pata de culoare prin canapeaua galbenă și prin plante. Pe pereți au pus cărămidă aparentă albă. În bucătărie, care e deschisă către living, e frigiderul Smeg la care Andreea a visat îndelung, dar şi electrocasnice mici de la acelaşi brand. Aici e și o zonă de dining, pe care au delimitato de restul spațiului prin pardoseală: gresie cu model geometric. Chiar dacă majoritatea elementelor sunt în nuanţe întunecate, încăperea nu are un vibe rece, ci mai degrabă jucăuş.
Canapeaua galbenă e protagonista livingului
Peretele de oglindă dă impresia de spaţiu mai mare
Chiar şi decoraţiunile sunt atipice
Baia matrimonială include dulapuri cu fronturi Shaker de culoare deschisă. Dar ca să continue designul căzii din dormitor, lavoarul este negru, iar bateria aurie.
Cum au cheltuit bugetul
Bugetul a ajuns la aproximativ 35.000 euro pentru că multe din piesele de mobilier le-au făcut pe comandă, ca să iasă exact așa cum și le imaginau. Au lucrat cu o firmă locală (living, bucătărie, baie și dormitor). Canapeaua este Natuzzi, măsuţa din living, fotoliul, bancheta, covoarele, etajera şi câteva obiecte de decor sunt de la Mobexpert (pe unele le-au vopsit ulterior, pentru a se potrivi cromatic). Masa de dining, scaunele de pe balcon, decoraţiunile şi ghivecele sunt achiziţionate de la The Home, scaunele de dining sunt Vivre.
Mânerele dulapurilor din bucătărie sunt de la Ikea
Masa şi scaunele sunt de la The Home
Canapeaua este de la Natuzzi
Gresia, faianţa, corpurile de iluminat, lavoarele și bateriile sunt aduse pe comandă de către un magazin din Târgu Mureş, Negro Construct. Blatul este din beton şi este făcut la comandă de către o firmă locală, la fel ca şi tâmplăria din oţel. Electrocasnicele (obiectele Smeg şi cuptorul) şi cada sunt aduse din Anglia.
„Cada este din fontă şi a fost adusă din Anglia, fiind cumpărată la un preţ de nimic pentru că proprietarii îşi modificau baia integral. Blatul din lemn l-am văzut pe Instagram şi am decis amândoi că ni-l dorim. Tăblia de pat a fost o provocare pentru că nu ştiam pe nimeni care să lucreze aşa elemente. Am văzut ceva asemănător la un hotel din Paris şi mi s-a părut că ne va completa perfect dormitorul. Acesta este farmecul când aduci în casă obiecte care au un story al lor”, crede Andreea.
Mare parte dintre decoraţiuni sunt Zara Home, H&M Home, însă şi-au dorit să aibă multe produse fabricate în România (Atelier Lignum, Shortz.ro, Atelierele Poemi, Linen and lace candles, Urban Woods).
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Industrial.
Inspirație: Pinterest.
Elementul preferat: Ador masa de dining şi bucătăria, unde mi-am dorit enorm să avem un frigider Smeg. Andrei este ataşat de zona de living, adoră canapeaua extrem de comodă şi sistemul audio-video integrat.
Cea mai mare provocare: Să deschidem bucătăria care în proiect era închisă şi să mărim suprafaţa zonei de zi în detrimentul dormitoarelor. Apartamentul fiind lung şi îngust, nu am fi reuşit un mix atât de echilibrat fără ajutorul Roxanei care a poziţionat în oglindă bucătăria, fără a mai fi nevoie să mutăm ţevi de gaz, apă, canal şi transformarea unuia dintre dormitoare în living alipit la spaţiul care era înainte bucătăria. Ne-a mai rămas doar ca dintr-un dormitor mare de 22 de metri pătraţi să obţinem două dormitoare prin deschiderea parţială a uneia dintre cele două băi şi integrarea căzii din fontă în dormitorul nostru.
Cel mai bun lucru iarna: Lumina naturală de care ne bucurăm şi faptul că în timpul amiezei, datorită geamurilor imense, este suficientă căldură.
Cel mai bun lucru vara: Cele mai frumoase răsărituri şi cele mai minunate apusuri. Apartamentul are orientare Sud-Vest (fiind pe colţ) şi ne putem bucura de cele mai frumoase momente ale zilei.
Cel mai mare răsfăț: Canapeaua Natuzzi (exceptând, evident, mobila şi parchetul).
Proiectul DIY pe care l-ai făcut pentru casa ta: Nu neapărat DIY, cât modificate, vopsite şi apoi integrate în decor. Pot aminti caloriferele, care erau albe, cada care a fost sablată şi apoi vopsită integral în câmp electrostatic, o lampă de la Mobexpert care era aurie şi acum e neagră.
Ce înseamnă acasă: Ne place foarte mult să călătorim şi acest lucru se vede în casa noastră. Este plin de fotografii din locuri dragi nouă, avem magneţi lipiţi pe oglinda gigantică din hol şi ne trimitem cărţi poştale din fiecare loc vizitat. Însă mereu, absolut mereu, indiferent cât de frumos şi exotic este acel loc, amândoi spunem „mi-e dor de casa noastră”. Iar acest lucru cam înseamnă ceva. Ne-am dorit foarte mult să ne reprezinte, să nu fie un loc frumos şi atât, să nu fie doar un spaţiu unde expunem nişte obiecte cumpărate dintr-un showroom, ci fiecare colţ să ne spună povestea. Şi cred că am reuşit să punem în fiecare cameră câte puţin din noi.
Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Am cumpărat apartamentul în stadiul de proiect și fiind printre primii din bloc care şi-au manifestat interesul, am putut alege etaj intermediar şi orientare sudică. De asemenea am putut implementa toate modificările de compartimentare încă din faza de construcţie, nemaifiind necesare demolări ulterioare. Apartamentul a fost predat în stadiu semifinisat cu şapă finală pe pardoseală, centrală termică cu calorifere, lavabil alb pe pereţi şi uşă de intrare. Am solicitat echipei de construcţie omiterea parţială a tavanelor de la procesul de gletuire. Aşa că sfatul este să alegi o casă sau apartamentul dintr-un stadiu în care poţi personaliza elementele şi să finalizezi cât mai mult din lucrări înainte de a te muta pentru că după mutare te mobilizezi mult mai greu pentru a finaliza micile restanţe.
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament din Târgu Mureș ne-a fost spusă de Andreea.
-
Apartamente cu 3 camere
Cum arată un apartament de 3 camere dintr-un bloc de la 1942, amenajat cu 25.000 euro
-
Apartamente cu 3 camere
Amenajare dificilă într-un apartament cu dormitor sub 6 metri pătrați, mai mic decât balconul
-
PROIECTE DE AMENAJARE
În amenajarea unui apartament cu trei camere, au creat spațiu pentru depozitare acolo unde nu era
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Ce pericole pentru sănătate prezintă gândacii de canalizare și cum poți scăpa de ei
Curățenia temeinică e sfântă și la fel și sigilarea crăpăturilor și găurilor.
-
Grădină
Cele mai frumoase flori de toamnă pentru casa și grădina ta
Nimic nu se compară cu o grădină plină de flori în pesajul de toamnă.
-
DESIGN INTERIOR
Cum alegi culorile potrivite pentru dormitor, în funcție de spațiul disponibil. Combinații ideale de nuanțe
Culorile potrivite influențează felul în care percepi camera.
felicitări! arată splendid.
ps: era fain de văzut şi un before.