Apartamente cu 3 camere

Un apartament de 80 de metri pătraţi din Bucureşti renovat complet cu 60.000 euro

  Proprietarii unui apartament cu trei camere din cartierul Natura Residence au apelat la serviciile arhitectei Irina Radu de la iDecorate pentru a transforma imobilul într-un acasă primitor şi cald. Rezultatul le-a împlinit aşteptările: spaţiul este acum modern, minimalist, dar şi cu câteva elemente farmhouse şi boho.

  Înainte, „Finisajele erau vechi, iar lumina naturală nu era deloc pusă în evidență”, explică arhitecta. Tocmai de asta a construit proiectul de amenajare al apartamentului de 80 metri pătrați în jurul avantajului principal al apartamentului: geamurile imense prin care intră multă lumină naturală. Iar faptul că apartamentul are o compartimentare aerisită și deschisă, a ajutat.

  living minimalist
  Zona de accent e marcată cromatic prin lavabilă gri

  Un perete din riflaj separă living-ul de bucătărie, dar cele două rămân conectate prin paleta de culori gri-maroniu a finisajelor și a obiectelor de mari dimensiuni.

  open space
  Modul cum se combină elementele simple e suficient pentru o dinamică plăcută

  Bucătăria are o linie simplă, cu dulapuri fără model frezat. Accesoriile de metal se asortează cu hota circulară cu design futurist și cu corpurile de iluminat cu becuri incandescente. Totul e gândit și plănuit în detaliu, dar rezultatul e unul relaxat: masa de dining este aşezată aparent neglijent peste insulă, zonele de depozitare sunt asimetrice, iar biblioteca funcționează ca delimitare între bucătărie şi hol.

  living boho
  Leagănul din living dă impresia unei vacanţe eterne

  Livingul găzduieşte elementul preferat al proprietarilor: un leagăn suspendat de tavan, ce îmbie la relaxare şi gânduri de vacanţă. Stă lângă şemineu, în continuarea căruia o etajeră cu decoraţiuni și o stivă de lemne pentru foc (folosită strict decorativ). Și aici, Irina a combinat nuanţe de gri, crem și maro, în diferite texturi (de la lemn până la piele și textile pufoase).

  dormitor elegant
  Elementul de accent al dormitorul este tăblia

  În dormitorul matrimonial e în prim-plan tapiţeria de catifea a tăbliei, a cărei culoare întrerupe liniile curate de alb și maro din mobilă. Prin simplitatea combinației dintre textură și culoare, dormitorul are un aer elegant și relaxant.

  pat direct pe podea
  Păturile direct pe podea din camerele pentru copii sunt acum la modă

  Dormitorul copilului adună bucuriile copilăriei într-o cameră cu elemente la fel de puţine, dar foarte bine alese. De la peretele cu harta lumii ilustrată conform vârstei până la patul așezat direct pe podea și la biroul în miniatură, totul este raportat la nevoile celui mic.

  În final, baia cu finisaje ce imită betonul reia jocul de nuanţe gri-maro şi are un duş walk-in modern, în care rafturile iau forma unor nişe micuţe în perete, perfect pentru accesoriile specifice. Arată mai mult ca un spa.

   „Fiecare obiect ales a avut un loc bine stabilit şi esenţial în închegarea conceptului. Alegem obiectele în funcţie de necesităţi, concept şi linie. Am ales Delta Studio pentru finisaje şi sanitare, Movidesign pentru mobilierul la comandă, Slender Tree pentru riflaj şi mobilier din lemn, The home pentru leagăn, scaune, covoare şi accesorii, Benjamin Moore pentru vopsea şi Luminna pentru corpuri de iluminat”, enumeră Irina.

  Bugetul total pentru amenajarea apartamentului din Natura Residence a atins 60.000 euro şi include atât partea de finisaje, sistem electric, instalaţii, cât şi cea de amenajare decorativă. Proprietarii şi-au adus propria echipă de muncitori care a implementat ideile Irinei și care a respectat cu totul proiectul realizat de ea, iar acum imaginile corespund 100% randărilor iniţiale.

  Tips&tricks pentru amenajare de la arhitecta Irina Radu

  • Scoate în evidenţă lumina naturală, iar când aceasta nu este suficientă, adaugă mai multe corpuri de iluminat pe lângă lumina centrală.
  • Nu căuta să umpli tot spaţiul, chiar dacă el are dimensiuni generoase. Lasă, mai ales, culoarele de trecere cât mai libere.
  • Găseşte o paletă cromatică pe care să o menţii pe toată suprafaţa amenajării sau care să se regăsească în anumite proporţii în încăperi.
  • Foloseşte finisaje de calitate, care vor trece testul timpului şi care se potrivesc cromatic şi ca textura cu conceptul tău.
  • Nu te complica. Rămâi la lucruri simple, iar dacă vrei să ai elemente de accent, bombastice, orientează-te spre obiecte care se pot înlocui uşor, când te plictiseşti de ele.

  Foto: Vlad Creteanu prin Delta Studio

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament din Natura Residence ne-a fost trimisă de echipa iDecorate.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Teodora
  Teodora
  2 years ago

  Buna ziua. Grozav arata apartamentul, si este in culorile alese si de noi pentru renovare. Ne puteti ajuta cu numele culorilor folosite in livingul deschis? Cea mai deschisa si cea pentru peretele de accent? Nu imi dau seama daca sunt nuante de gri (rece), sau greige. Multumesc.

  icon

  Un apartament de 80 de metri pătraţi din Bucureşti renovat complet cu 60.000 ...