Un apartament vesel ca o zi de primăvară, situat la mansarda unui bloc nou din Iași
publicat pe 18 mart. 2021Nume: Larisa Secrieru, HR
Oraș: Iași, zona Colina Însorită
Tip de locuință: apartament cu 3 camere
Suprafață: 68 metri pătrați
Stă aici: din ianuarie 2020
Împarte casa cu: Lucian, soțul ei
Larisa Secrieru și Lucian locuiesc într-un apartament cu trei camere din Iași, situat la mansarda unui bloc nou, pe care l-au cumpărat de la dezvoltator încă dinainte ca blocul să fie finalizat. Ea este recruiter în cadrul unei companii de transport, Lucian e inginer, iar pasiunea lor comună e să călătorească și să exploreze lucruri noi. Așa că au adunat toată inspirația din excursiile lor și au pus-o într-o amenajare eclectică, cu elemente scandinave și contemporane.
View this post on Instagram
Nu au avut un buget foarte clar stabilit de la început pentru amenajare, însă știau clar că-și doresc să investească în finisaje de calitate și, în general, în obiecte de mobilier trainice, care să reziste peste ani. Pe partea de design au primit ajutor din partea arhitecților Alexandra și Andrei Prelipceanu, de la studioul Arh-Infusion, iar Lucian s-a ocupat de electrocasnice. El le-a ales de la Altex și Ideall.ro, punând accent pe eficiența energetică, perfomanța și funcționalitatea aparatelor.
Apartament la mansardă, amenajat în stil eclectic
Cei doi au așteptat de fiecare dată când au avut dubii în privința unui obiect pentru casă, ori le depășea bugetul. Au analizat fiecare decizie fără să se grăbească, iar pe parcursul unui an au ajuns la acel acasă pe care-l visau, chiar dacă încă mai sunt lucruri de pus la punct în apartament, spune Larisa.
În ianuarie 2019, când au cumpărat apartamentul, era turnată doar placa între etaje, iar compartimentarea a putut fi personalizată conform nevoilor cuplului. În planul de dezvoltare existau două băi, însă au ales să desființeze una pentru că și-au dorit un open space mai generos, mai ales că majoritatea timpului îl petrec acolo.
Parcursul până la spațiul luminos și călduros din prezent a fost destul de anevoios. Pentru finisaje, obiecte sanitare și uși, au avut un buget stabilit de la dezvoltator. Acesta avea contract cu Dedeman, așa că cei doi au cumpărat de acolo parchetul, faianța de baie și cada. Faianța din bucătărie este de la Novambient, iar ușile sunt cumpărate de la Usi365.ro.
Au ales să monteze un parchet triplu stratificat pentru toate încăperile, mai puțin în baie, pentru a crea acea senzație de spațiu unitar, dar făcând această alegere și-au consumat o bună parte din buget și au fost nevoiți să facă câteva compromisuri în privința altor finisaje.
Faianța pentru baie este modelul Metro, albă, și este una dintre cele mai accesibile ca preț la Dedeman. Cada e și ea simplă și albă, iar proprietarii au ales să o îmbrace în faianță, iar gresia aleasă este de la Novambient.
Un apartament la mansardă cere un mobilier realizat pe comandă
Fiind un apartament la mansardă, înălțimea apartamentului pornește de la 2,8 metri și ajunge la 4 metri, tavanul fiind înclinat în unele părți. Drept urmare, au fost nevoiți ca majoritatea corpurilor de mobilier să fie realizate pe comanda pentru a se integra în măsurătorile exacte.
Bucătăria a costat în jur de 3000 euro, iar pentru a echilibra bugetul au optat pentru diverse obiecte de mobilier sau corpuri de iluminat la un preț mai accesibil, respectând astfel conceptul gândit inițial – o amenajare eclectică. Pentru dormitor au ales un pat și un divan din IKEA, corpurile de iluminat din toată casa le-au cumpărat de pe Ioooi, Bonami și Vivre, iar canapeaua albastră, din living, este tot de la Vivre.
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Am ales o amenajare eclectică, pentru că se regăsesc în principal elemente din stilul scandinav și contemporan, dar și din cel boem și industrial pe alocuri.
Inspirație: Aceasta a venit în primul rând din stilul nostru de viața, din locurile în care am călătorit și din dorința ca spațiul în care locuim să ne reprezinte în totalitate. Plecând de aici, cu ajutorul arhitecților cu care am colaborat, plus Pinterest și Instagram, s-a conturat povestea apartamentului nostru.
Colțul preferat din casă: Reading cornerul din balcon, îmi place mult de tot să îmi încep ziua acolo citind și savurând cafeaua, înconjurată de plantele mele dragi și de liniștea orașului.
Elementul preferat: Corpul de iluminat de deasupra peninsulei, pe care ni l-am dorit foarte mult și pe care l-am găsit destul de greu. După multe căutări l-a găsit Lucian pe un site din Olanda, lampandlight.ie, that was a very happy day.
View this post on Instagram
Cea mai mare provocare: Colaborarea cu dezvoltatorul și implicit cu echipa de muncitori a acestuia. Am achiziționat apartamentul din faza de proiect, iar întreg procesul a fost lung și anevoios, multe întârzieri și erori din partea muncitorilor de la compartimentare până la finisaje.
Cel mai bun lucru iarna: Răsăriturile, ador lumina aceea purpurie peste orașul alb.
Cel mai bun lucru vara: Apusurile și spațiul verde din fața blocului.
Ce spun prietenii: Prima remarcă este „wow ce înalt e!”. Apoi ne spun că este foarte cozy și că ne reprezintă.
Cel mai mare răsfăț: Masa extensibilă din living, este de la Mobiliani, făcută la comandă și este unul dintre cele mai funcționale obiecte din casa. Day by day o folosim ca măsuță de cafea, iar când avem musafiri devine masă de dining, se poate extinde de la 6 până la 12 locuri.
View this post on Instagram
Proiectul DIY preferat: Montarea tapetul magnetic de tip tablă de scris.
Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la tine acasă: Alice în Țara Minunilor.
Acasă înseamnă: Dimineți liniștite cu miros de cafea, seri petrecute împreună cu Lucian, weekenduri cu mic dejun la prânz, apusuri și răsărituri spectaculoase, locul în care abia aștept să mă întorc la final de zi, unde mă deconectez, mă relaxez și mă încarc cu energie.
Casa ta în cinci cuvinte: Primitoare, veselă, funcțională, vie, boemă.
Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Adu natura în casa – plante, materiale naturale. Noi, de exemplu, am folosit iută, ratan, lemn, plută. Personalizeaz-o, ține cont de pasiunile tale, înconjoară-te de lucruri care au însemnătate pentru tine sau care îți amintesc de perioade frumoase. Noi avem poze, magneți, diverse obiecte din călătorii sau cărți. Colaborează cu un specialist, îți va da multe soluții, astfel încât spațiul să fie nu doar frumos dar și funcțional, și astfel te vei simți bine acasă.
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.