Case

Și-au amenajat casa de 130 metri pătrați cu investiții treptate, pe parcursul a doi ani

  O familie cu doi copii a cumpărat o casă la roșu și a predat-o unui designer de interior care s-a ocupat de ea ca de o pânză albă. A pus la punct planul electric și sistemul de încălzire, abia apoi a început amenajarea propriu-zisă.

  Casa are 130 metri pătrați și se află în orașul Arad, are trei dormitoare, un living cu bucătărie open space, două băi, un dressing și două camere de uz tehnic. Pentru că a fost preluată la roșu, a oferit designerului și familiei posibilitatea de face de la zero planul electric al locuinței, sistemele de încălzire și corpurile de iluminat.

  Designerul de interior Raluca Sita, de la SIT’N’DESIGN, a coordonat proiectul de amenajare, care a durat doi ani. Cuplul și-a dorit, în mare, un spațiu elegant și confortabil, cu o singură cerere mai specială: dormitorul fetiței lor să aibă un decor roz. Ei bine, cu un buget de circa 70.000 euro, arădenii au primit o locuință în care să se simtă ca acasă, amenajată în stil neoclasic-contemporan și finalizată în anul 2020.

   

  Singura dificultate cu care Raluca s-a confruntat a fost dressingul prea mic pentru nevoile familiei. „Am reușit să optimizăm mobilierul, astfel încât să ofere cât mai multe soluții de depozitare pentru haine și încălțăminte”, spune ea. Poate că acesta a fost motivul pentru care cea mai mare parte din buget a fost alocată mobilierului realizat la comandă.

  Cât despre beneficiari, Raluca spune că aceștia au avut încredere în conceptul de design încă de la început. Pentru fiecare pas, designerul le explica motivația din spatele alegerilor ei și așa a fost mai ușor și pentru ei să fie ok cu deciziile finale. Într-un final, au primit ce și-au dorit: și anume un spațiu elegant, cu mobilier alb și luminos. Chiar dacă designul sugerează în mare un stil neoclasic, are și influențe contemporane prin decorațiunile reduse la minimum și micile accente de culoare care animează spațiile.

  Cromatica este foarte luminoasă și a combinat echilibrat nuanțe pastelate cu tonuri de alb-gri, cât să nu creeze contraste foarte mari. Astăzi, locul preferat al proprietarilor este zona de living open space, acolo unde se adună toată familia în momentele cheie ale zilei. În bucătărie, mobilierul alb este realizat din MDF vopsit cu fronturi frezate în stil clasic-contemporan. Chiuveta din compozit este supradimensionată, pentru a fi cât mai ușor de utilizat.

  În baia matrimonială, există acum două lavoare, pentru ca el și ea să poată utiliza în același timp zona. Lumina din scafă creează o atmosfera plăcută de spa și comunică direct de la zona de duș spre zona de cadă.

  Pe hol, Raluca a cerut confecționarea unei oglinzi înalte, secționate de consola foarte utilă pentru tăvițe cu chei. În continuare acesteia, a realizat un dulap care are pe lateral agățătoare pentru hainele uzuale și o zonă închisă cu uși- oglindă, pentru a ascunde umerașe și polițe pentru încălțăminte.

  Designerul susține că această locuință a avut nevoie de un proces mai lung de implementare, și anume doi ani, pentru că investițiile s-au făcut treptat, tocmai pentru a nu face rabat de la calitate și design.

  „Pentru mine, momentul culminant este acela când se realizează fotografiile finale ale spațiului. Atunci am stat, probabil, cele mai multe ore legate în această locuință. Am avut un sentiment de satisfacție să observ că mă simt bine, confortabil și relaxată în spațiul nou amenajat”, spune Raluca.

  Resurse

  Mobilierul la comandă: Mobel Har – Mobilă la comandă Arad după schițele SIT’N’DESIGN

  Mobilierul tapițat : producător local

  Lavabile : Benjamin Moore România

  Tapete: Xt Deco

  Design Baterii : Giulini G. Rubinetteria prin SimCo Group

  Diverse : Cromatic Tapet, The Home, Rugvista, Somproduct

   Tips&tricks pentru amenajare de la Raluca Sita

  • Asemenea unui palton pe care îl duci la curățătorie, materialele costisitoare au nevoie de întreținere și grijă în timp. Mobilierul vopsit trebuie să fie protejat cu suporturi pentru pahare și curățat cu soluții ușoare de curățenie.
  • Alege mai multe soluții de iluminat pentru baie. Vei putea să schimbi atmosfera de la o zonă utilitară la una de relaxare, asemenea unui centru Spa.
  • Lasă spațiu pentru mobilitate! Nu aglomera camerele cu mobilier, dacă nu e necesar.
  • Dacă dorești un stil elegant ușor de realizat, poți îmbrăca pereții casei cu profile decorative.

  Foto: Gabriel Siladi

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Și-au amenajat casa de 130 metri pătrați cu investiții treptate, pe parcursu...