Apartamente cu 3 camere

Frigiderul incorporabil delimitează bucătăria de living, într-un apartament de trei camere

O echipă de arhitecți de interior a amenajat un apartament cu trei camere și două băi dispuse în doar 72 metri pătrați. Au folosit culori deschise, mobilier compact și ascuns, spații de depozitare proiectate pe înălțime și alte câteva trucuri.

Apartamentul are trei camere, 72 de metri pătrați, și în el locuiește o familie tânără cu un copil. L-au cumpărat în 2020, într-un ansamblu nou din București, iar pentru că își doreau un spațiu cât mai personalizat, au lucrat cu VIM Studio pentru amenajarea de interior. Și-au dorit o locuință practică, ușor de întreținut, într-un stil scandinav, cu accente de galben care să înveselească spațiul. Au ales împreună parchetul și ușile interioare de la Rom Decor.

Open space galben solar Bucuresti - arh. int. Stefania Bobaru VIM Studio (2)
Nuanța veselă de galben creează o atmosferă energică și este reluată în riflajele de pe pereți, pe covor și în tapițeria scaunelor și fotoliului dinspre geam.

Livingul în care e mereu soare

Zona de zi a apartamentului este dispusă ca open space, iar designerii au gândit un singur set de mobilier, care servește și zona de bucătărie, și cea de living. Frigiderul incorporabil delimitează trecerea dintre cele două zone. „În felul acesta, cele două spații cu funcțiuni diferite capătă unitate și coerență vizuală”, explică arhitecta de interior Ștefania Bobaru, coordonatoarea proiectului desfășurat împreună cu arhitectul de interior Andrei-George Dobrea.

Au proiectat mobilierul până la tavan, pentru a valorifica fiecare centimetru pătrat. Tot mobilierul pe comandă din apartament este lucrat cu MCS Design. Tot mai des, designerii de interior trebuie să prevadă un spațiu pentru aspiratorul inteligent. Aici, i-au făcut loc în zona de TV: corpul de mobilier este ridicat pentru a îngloba și docking station.

Open space galben solar Bucuresti - arh. int. Stefania Bobaru VIM Studio (5)
Porțiunile de alb și galben contrastează cu mânerele negre și blatul termorezistent gri antracit, de la Egger, „întors” și pe verticală în zona de sub hotă.

În bucătărie, pentru porțiunea de perete dintre corpurile de mobilier, au ales un panou antistrop metalic Alusplash de la Häfele. Este un panou bazat pe aluminiu, care are ca principal avantaj mentenanța ușoară. Pentru că nu are rosturi, ca la faianță, suprafața se curăță și se întreține ușor.

Open space galben solar Bucuresti - arh. int. Stefania Bobaru VIM Studio (1)
Canapeaua, măsuța de cafea și fotoliul sunt de la Vivre.

Zona de relaxare, cu canapea, oferă dinamism spațiului prin fototapetul de la Tobi Deco. Oglinda amplasată pe întreg peretele din stânga canapelei dublează imaginea și reflectă lumina naturală. Covorul este de la Carpeta, iar perdelele și draperiile de la Karo.

Work-from-home din… hol

Pentru că familia avea nevoie de un birou pentru lucrul de acasă, l-au amplasat în holul de trecere către dormitoare.

Băile au o alură mediteraneană

Proprietarii au refuzat finisajele și amenajarea băilor puse la dispoziție de dezvoltator și le-au preluat la gri. Pentru că grupul sanitar de la intrare are dimensiuni foarte mici, au ales un lavoar îngust, care să permită deschiderea ușii, montat pe un mobilier proiectat de VIM Studio.

În baia matrimonială, au renunțat la cadă și au montat un duș cu închidere pliabilă pe ambele laturi. Au ales panouri de la Senso Days, cu o cădiță de duș extra-slim.

Faptul că au renunțat la cadă le-a permis ca pe același perete cu dușul să amplaseze mașina de spălat rufe și uscătorul, încadrate într-un mobilier alb pe comandă. Cele două băi folosesc aceleași materiale și gamă cromatică.

Noptiere-surpriză în dormitor

Dormitorul matrimonial folosește o vopsea verde închis, mai intens decât cel din baie, aplicată inclusiv pe o porțiune de tavan. „Încăperea are ferestre mari și lumină din abundență, ceea ce ne-a permis o culoare tare, care nu închide spațiul”, descrie Ștefania.

Patul este de la Somproduct, cu cadru din lemn natural și tăblie tapițată. Pentru că nu aveau spațiu suficient pentru noptiere, au fabricat pe comandă un spațiu de depozitare în spatele tăbliei: cele două noptiere se extrag din mobilier, iar deasupra se deschide un capac.

Noptiera extractibila din patBugetul amenajării s-a ridicat la 27.000 euro, din care mobilierul pe comandă a costat aproape 10.000 de euro.

Tips&tricks pentru amenajare de la Ștefania Bobaru

Cum mobilezi un hol îngust și foarte lung: Holul acestui apartament este lung și are formă de L, nu permitea o mobilare standard la intrare, așa că am decis să montăm chiar în stânga intrării o poliță foarte îngustă, loc pentru depozitarea cheilor și altor obiecte.

Oglinda am montat-o direct pe perete și am continuat-o cu o porțiune vopsită cu finisaj de tablă de scris de la Benjamin Moore.  Lamelele de lemn care delimitează oglinda de tabla de scris creează și un ansamblu decorativ.

Dulap custom made hol - arh. int. Stefania Bobaru VIM Studio
În cealaltă latură a L-ului, am proiectat un dressing alb pe toată lungimea, cu adâncime de numai 35 de centimetri, mai mică decât cea standard. Acesta oferă spațiu de depozitare pentru haine și face trecerea dintre hol și living; are inserată o nișă neagră. Adiacent lui, avem un dulap placat integral cu oglindă, care maschează panoul electric și țevile, iar sus are rafturi pentru depozitare suplimentară.

Cum să obții și mai multă lumină naturală: În living, am vrut să profităm cât mai mult de lumina naturală existentă, așa că avem două oglinzi poziționate paralel cu ferestrele: una pe lateralul canapelei si cealaltă pe dulapul de depozitare din hol.

Foto: Alexandru Prodan

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...