A încastrat bucătăria open-space cu sticlă și metal, ca s-o delimiteze de living fără să micșoreze spațiul
publicat pe 31 mai 2022Când cumperi un apartament gata finisat, s-ar putea să te gândești că nu mai ai nevoie de designer de interior: „pot și eu să îmi pun o mobilă”. Dar în cazul amenajării de față, intervențiile designerului de interior au făcut diferența dintre un apartament banal, nereușit și unul funcțional, estetic, personalizat.
Apartamentul cu trei camere și o suprafață utilă de 70 metri pătrați se află într-un bloc nou din București. Proprietarii, un cuplu tânăr, l-au cumpărat gata finisat (la alb), dar au dorit să îl amenajeze cu ajutorul unui designer de interior. Așa că au apelat la arhitecta de interior Cristina Micu.
Proiectul a început în aprilie 2021 și s-a terminat șapte luni mai târziu. Bugetul a ajuns la 35.000 de euro (cu manopera pentru micile modificări inclusă).
Locuința era deja finisată, dar, pentru a-i da o notă personală, Cristina a aplicat pe anumiți pereți finisaje speciale: tapet, vopsea decorativă, vopsea lavabilă colorată – în acest fel, a creat accente pentru fiecare cameră și a definit diferitele zone.
La intrarea în apartament, a montat un tavan metalic casetat negru, care schimbă spațiul și îi oferă o notă ușor industrială, compensată prin detaliile feminine, ca mânerele aurii de la dressingul cu banchetă incorporată. Spațiul este acum mai luminos.
Vedeta open space-ului: bucătăria din spatele ușilor de sticlă
Din hol se intră într-un open space, care înglobează livingul și bucătăria. Aceasta era delimitată deja de living prin pereți de sticlă cu rame metalice negre – un detaliu care le plăcuse mult proprietarilor.
Cristina a acoperit întâi nevoile funcționale: a creat spații de depozitare suficiente în mobilierul pe comandă (la un proiect de design interior, clientul e întrebat inclusiv câte vase de bucătărie are și cât de des urmează să le folosească) și a asigurat un flux corect al circulației – din acest motiv, a ales electrocasnice incorporabile, care să nu aglomereze spațiul. Mobilierul pe comandă l-a lucrat cu Șerban Mobilier.
Corpurile de mobilier sunt iluminate prin benzi de LED. Pe peretele dintre corpuri, o placare cu compozit de quartz cu aspect de marmură albă adaugă delicatețe încăperii.
În partea stângă a bucătăriei, Cristina a conceput o piesă aparte de mobilier: „Pentru a nu părea o piesă masivă așezată în dreptul sticlei și pentru a păstra subtil efectul de transparență, am ales coșuri din ratan, care folosesc și ca depozitare și sunt, în același timp, un element de decor bine integrat în amenajare.”
Spre ușa glisantă, o măsuță rotundă cu blat din lemn compune zona de dining. Scaunele au picioare elegante aurii, în acord cu mobilierul ales pentru zona de living, vizibilă prin peretele de sticlă.
Fundal neutru, cu accente de culoare
În living sunt o canapea generoasă verde de la Rovere, un mobilier pe comandă și un fotoliu de relaxare oranj, tot de la Rovere, cu măsuță de cafea. Perdeaua e albă, pentru a lăsa lumina naturală să treacă, iar draperiile gri, asortate cu fototapetul de pe perete și covorul moale. Perdelele, draperiile, pernuțele decorative și storul sunt confecționate și montate de Zen Interior.
„Întreaga amenajare a fost gândită în nuanțe neutre în ceea ce privește mobilierul de gabarit mare, însă cu accente de culori îndrăznețe, cum ar fi verdele catifelat al canapelei, draperiile albastru închis din dormitorul matrimonial, accesoriile și corpurile de iluminat auriu sau cupru”, explică Cristina.
Apartamentul are două dormitoare – unul matrimonial, iar celălalt multifuncțional: servește și ca dormitor de oaspeți, și ca spațiu de lucru pentru acasă, iar pe viitor se poate transforma într-o cameră de copil. Pentru a răspunde multiplelor scenarii, decorul e modern și neutru, cu nuanțe de alb și gri.
În dormitorul matrimonial, peretele de accent e cel cu tăblia patului, vopsit cu o decorativă gri, nuanță reluată în tapițeria patului. Paleta neutră e întreruptă prin draperiile albastre și pernuțele și pouf-ul roz, inserții feminine ce înfrumusețează spațiul.
Cele două băi mențin fundalul neutru: Cristina a păstrat ceramica gri existentă, dar a completat-o cu un mobilier cu textură de lemn și sanitare albe, moderne, schimbând complet peisajul.
În baia cu cadă, lavoarul verde, montat pe blat, și bateriile negru mat devin accente cromatice ce personalizează amenajarea.
Foto: Arthur Țintu
-
Apartamente cu 3 camere
Amenajare dificilă într-un apartament cu dormitor sub 6 metri pătrați, mai mic decât balconul
-
PROIECTE DE AMENAJARE
În amenajarea unui apartament cu trei camere, au creat spațiu pentru depozitare acolo unde nu era
-
Apartamente
Și-au amenajat apartamentul din Sibiu în 6 luni și cu 17.000 euro
-
Case
Au renovat o casă de chirpici din Jurilovca și au folosit aceleași materiale din care a fost construită
Cea mai drăguță casă de vacanță.
-
UTILE
Când se trece o persoană la întreținere. Ce se întâmplă dacă nu faci asta, conform legii
Nedeclararea unei persoane la întreținere poate avea consecințe serioase.
-
Sponsored
Ploom X Ora ïto: colaborarea care stârnește emoții și senzații
O fuziune perfectă între formă și funcționalitate.
Superb proiectul. Dar ce apartament mare si spatios. Unde este mai exact in Bucuresti? In ce complex?
Pare Triama Residence. Il recunosc din randari.