Apartamente cu 2 camere

Before&after: un apartament de 65 metri pătrați banal și întunecos a devenit cozy și luminos

  Transformarea unui apartament banal și întunecos într-o locuință caldă și plină de lumină nu este un proiect tocmai ușor nici pentru designeri cu experiență, cu atât mai puțin pentru cineva aflat la început de drum. Însă de undeva trebuie să începi și asta a făcut și Camelia Raciu, o tânără care, după zece ani de lucru într-o multinațională, a decis să urmeze un curs de design interior și să își pună pasiunea în practică.

  Paleta de culori deschide spațiul și îl face mult mai luminos.

  Cu puțină susținere din partea prietenelor s-a întâlnit cu primul ei proiect, amenajarea apartamentului cu două camere al unui cuplu tânăr, ce se mutase în vechiul apartament al părinților și își doreau să îl transforme într-o casă mai luminoasă și cozy, potrivită vârstei și stilului lor.

  Spațiul era foarte întunecos și neatrăgător înainte.

  Apartamentul deja suferise modificări la structura inițială, pereții ce compartimentau bucătăria fiind eliminați cu câțiva ani în urmă, însă, chiar și așa, din cauza mobilierului și finisajelor, spațiul părea întunecos și înghesuit. Așa că treaba Cameliei de la Lagom home a fost să lumineze lucrurile, mai cu seamă din finisaje și decor. A avut la dispoziție un buget de 10.000 de euro pentru a face asta, care pe parcurs a suferit modificări și a ajuns la circa 12.000.

  Parchetul clasic dă o notă de eleganță și continuitate spațiului

  Probabil cea mai importantă schimbare a fost la nivelul pardoselii. Spațiul deschis din hol și bucătărie era placat anterior cu gresie, într-o combinație de culori nu tocmai inspirată. Cum însă în living și în dormitor exista un parchet model clasic, soluția propusă de Camelia a fost crearea unui spațiu unitar și fluid prin folosirea aceluiași tip de parchet și în restul casei.

  Parchetul a înlocuit vechea gresia în întreaga locuință, mai puțin în baie.

  „Nu a fost ușor să găsim fix modelul căutat, pentru că îmbinarea în șah este una specială, iar lamele sunt de o mărime mai atipică. În plus, am avut parte de provocări și după ce l-am găsit. Când ne-a fost livrat, am constatat că este mai mult rustic decât clasa A, deci o calitate mai proastă, așa că a trebuit ales lamelă cu lamelă. Toți cei 24 metri pătrați. Însă a meritat rezultatul.”

  Mobilierul de bucătărie bleu luminează și are un aer fresh

  Pentru că proprietara avea ceva emoții în legătură cu folosirea lemnului în zonele mai intens utilizate din acest spațiu deschis, la intrarea în apartament și în dreptul blatului de bucătărie, Camelia a folosit gresie. Și aici a trebuit aleasă astfel încât să poată fi intercalată cât mai natural cu parchetul, iar modelul pentru care a optat este unul ce imită marmura. El continuă și pe peretele de deasupra blatului de lucru, în plăci mai mari de gresie însă.

  Mobila bleu dă impresia unui spațiu mai larg și deschis.

  Piesa de rezistență a noii bucătării este mobilierul bleu-cyan, culoare ce îi place foarte mult proprietarei și pe care și-o dorea de mult timp. Mobila a fost făcută la comandă la Fronte, iar liniile simple, alături de nuanța aleasă, dau luminozitate și un aer fresh. Masa îndrăzneață de la The Home și scaunele IKEA, completează spațiul perfect.

  Gresia și parchetul se îmbină perfect, creând continuitate.

  Nuanțe asemănătoare pentru baie, însă abordare complet diferită

  Și baia a suferit o transformare totală, de la un spațiu banal la un loc zen și luminos. Camelia a ales gresia și faianță în nuanțe similare celor din bucătărie, însă ușor diferite.

  Baie este mult mai luminoasă și aerisită.

  „Spațiul pare mai aerisit și mai luminos cu pereții mai puțin încărcați. Am renunțat și la gresia închisă la culoare și asta a contribuit la crearea iluziei de spațiu mai larg,” spune Camelia.

  Detaliile dau și ele personalitate noului spațiu.

  Și obiectele de mobilier au fost schimbate, cada fiind cea care a presupus cele mai mari costuri, dar și mutarea scurgerii. Dulăpul este făcut și el la comandă. Ușa maro din baie, precum și cele de la dormitor și living au fost înlocuite și ele cu unele albe noi, pentru a se integra mai bine cu noile nuanțe și a da un plus de lumină.

  Ușile albe contribuie și ele la luminozitatea mai mare.

  Dormitor și living, schimbare din detalii

  În living și în dormitor, Camelia nu a intervenit foarte mult. În ambele camere a păstrat mobilierul original și a umblat mai mult la detalii. În dormitor, noutatea este spațiul de depozitare modular deschis de la IKEA, fotoliul și măsuța de la Zara Home și noptierele, care sunt de fapt niște tabureți reinventați de la The Home, care imită marmura, dar sunt din metal.

  În dormitor schimbările sunt la nivel de accesorii și detalii.

  În living, canapeaua a fost mutată din centrul camerei și au apărut o măsuță de cafea nouă și câțiva tabureți, precum și un bar de la Retros.

  Livingul era un loc anost înainte.
  Spațiul a căpătat personalitate și este mai cosy.
  Ușa de sticlă deschise spațiul, iar barul dă un aer retro.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Camelia:

  • Nu ține cont de trenduri

  „Important atunci când realizezi o amenajare nu este neapărat să ții cont de cele mai recente trenduri, ci de ceea ce își dorește clientul și, mai ales ce se potrivește spațiului și îl pune cel mai bine în valoare. Sigur că trebuie să fii la curent cu noutățile, dar întotdeauna adaptează la proiectul specific.

  • Finisajele sunt importante

  Atunci când îți stabilești bugetul pentru o amenajare, ai grijă să aloci o sumă semnificativă și finisajelor. Acestea pot face o mare diferență, așa că este important să optezi pentru lucruri de calitate. Cu toate că pot părea lucruri mici, schimbă semnificativ un spațiu și setează totalitatea generală.”

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Camelia de la Lagom home.

  Sursă foto: Mihai Georgiadi

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Before&after: un apartament de 65 metri pătrați banal și întunecos a de...