DESIGN INTERIOR

9 aplicaţii de design interior cu ajutorul cărora poţi să-ţi planifici amenajarea

    E dificil să planifici o amenajare care să bifeze un scor maxim şi la capitolul funcţionalitate, şi la cel estetic. Noroc că tehnologia de astăzi îţi permite să ai o perspectivă mai clară asupra îmbinării pieselor, înainte să le cumperi. Iată câteva exemple de aplicaţii de design interior care îţi pot uşura responsabilitatea, chiar şi fără intervenţia unui designer. 

    Tot ce e nevoie pentru a testa aceste nouă aplicaţii de design interior este răbdarea. Unele au multe opţiuni care în timp se dovedesc utile, însă la început pot părea copleşitoare. Ia-o ca pe o joacă şi descoperă pas cu pas cum îţi poţi simplifica proiectul decorativ:

    1. Pinterest

    Pinterest
    Pinterest te ajută să-ţi găseşti inspiraţia în amenajare, dar e la fel de util şi în alte domenii

    Cea mai simplă din lista de aplicaţii de design interior este una care poate fi folosită în multe alte domenii: Pinterest. Chiar dacă singura opţiune este să cauţi şi să salvezi în board-ul tău imagini cu decoruri spectaculoase, vei vedea că pe măsură ce o foloseşti, căutarea se rafinează. Nici măcar nu va trebui să dai search, în homepage te vor aştepta direct o mulţime de poze relevante, rezultat al căutărilor anterioare.

    2. Houzz

    Houzz
    Dacă inspiraţia nu e suficientă şi vrei şi preţul şi brandul produselor, ia-ţi aplicaţia Houzz

    Aceasta aplicaţie disponibilă şi în App Store, dar şi ca website, are peste 16 milioane de fotografii high-res pe care le poţi salva în contul tău (chiar dacă nu şi în telefon). Pe lângă latura inspirațională, această aplicaţie este utilă pentru că îţi dezvăluie şi brandurile obiectelor prezentate în poză, astfel încât să recreezi cu uşurinţă acel decor.

    3. Color Capture

    Dacă vrei să începi cu începutul şi eşti în căutarea unei game de culori, aplicaţia de la Benjamin Moore o să îţi spună cu ce poţi combina culoarea pe care o ai deja în amenajare sau pe care plănuieşti să o aplici. Are o bază de date de peste 3300 de nuanţe, aşa că vei primi cele mai bune recomandări. Iar ca să vezi nuanţa live, poţi vizita reprezentanţa Benjamin Moore din România.

    4. Morpholio Board

    Project management-ul poate fi o provocare în plus atunci când începi o amenajare, iar această aplicaţie îţi propune s-o simplifici cu ajutorul ei. Poţi realiza mood board-uri cu obiecte de brand, poţi face liste de cumpărături (nu sunt tocmai utile în România, dar pot fi inspiraţionale) şi-ţi poţi organiza listele în sheets. 

    5. Magicplan

    De ce este această aplicaţie utilă? Pentru că îţi transformă fotografiile în planuri 2D ale casei tale, în format PDF, JPG, and DXF. Astfel vei avea o viziune în spaţiu asupra încăperii şi vei reuşi mai bine să aşezi mobilierul în mod proporţionat.

    6. Measure

    Dacă nu stai prea bine la măsurători, poţi înlocui rigla, metrul şi ruleta cu această aplicaţie disponibilă doar în iOS. Nu trebuie decât să-ţi fotografiezi amenajarea, iar această aplicaţie va folosi realitatea augmentată pentru a măsura elementele din imagine. Se poate dovedi utilă când pleci la cumpărături şi vrei să ştii exact care este dimensiunea maximă potrivită a obiectelor pe care vrei să le cumperi.

    7. Ikea Place

    aplicaţii Ikea
    Există cel puţin două aplicaţii Ikea: Ikea Store prezintă catalogul de produse, iar Ikea Place este simulatorul pentru amenajare

    Nu putea lipsi din lista de aplicaţii de design interior propunerea Ikea. Ea se foloseşte tot de realitate augmentată pentru a proiecta mobilierul în casa ta, înainte de a-l cumpăra, pentru a vedea dacă se potriveşte cu restul casei. Singurul dezavantaj este că trebuie să te rezumi la portofoliul Ikea.

    8. RoomSketcher

    Aceasta este aplicaţia despre care te avertizam că necesită puţină răbdare, dar care se poate dovedi foarte utilă. Poţi încerca free trial-ul, însă are un cost de folosire pe termen lung. Scopul ei este să genereze simulări fotorealiste cu amenajarea pe care o compui în program. Totul începe cu realizarea unui plan conform măsurătorilor din spaţiul tău, ca apoi să populezi virtual încăperile cu mobilier dintr-o gamă largă de opţiuni.

    9. Planner 5D

    Planner 5D
    Cu Planner 5D, îţi faci o idee mai clară despre amenajare dinainte să cumperi piesele

    O variantă mai simplă şi mai puţin costisitoare a lui Sketcher este Planner 5D, cu ajutorul căruia porneşti de la realizarea unui plan 2D de aranjare a mobilierului şi ajungi la randări 3D. Chiar dacă are o grafică mai puţin dezvoltată, îţi poate da idei utile dacă nu cauţi perfecţiunea.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    9 aplicaţii de design interior cu ajutorul cărora poţi să-ţi planifici amen...